osjecki kolektor

Autor maverick, Lipanj 06, 2015, 19:24:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Ne znam samo kako ih nije sramota napisati takav odgovor u ovom stoljeću, cijeli svijet se bori za nekakvo ocuvanje prirode a ovi nasi o zasticenim vrstama...pa nije cudo ni da svijest gradjanja nije na vecem nivou kad su ovi ovakvi....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Sada se neće poremetiti biljna i životinjska ravnoteža jer šarani nisu zaštićena vrsta pa neka ih tone uginulih plutaju Dravom. Da je možda uginuo koji kormoran e onda bi pošto je on zaštićen(nikada mi neće biti jasno zašto) netko od zelenih digao dupe sa fotelje i provozao se sa službenim autom do kolektora. Što se tiče odgovora gospodina Krešimira o tome nije potrebno trošiti previše riječi. Čovjek "radi" takav posao a vidi se iz odgovora da uopće nije ekološki osvješten inače bi shvatio da se ta voda kreće nizvodno i nekakvim kanalima ili rukavcima u konačnici opet završava u nekakvim zaštićenim područjima. Navest ću i jedan primjer. Da se gospodin Krešimir bar udostojio pogledati kartu ovog djela lijepe naše vidio bi da se nizvodno od kolektora desetak kilometara prema ušću sa lijeve strane Drave nalazi kanal po imenu Renovo za koji mi svi znamo gdje vodi a to je zaštićeno područje koje je opet pod njegovom nadležnošću i u koje se mogu uljevati ove vode iz kolektora. Zbog toga vjerujem da čovjek na stolu ima desetke identičnih i kopiranih odgovora(koji će mu potrajati do umirovljenja) i samo ih pošalje kada netko prijavi problem poput ovoga. Ako taj na karti za deset minuta pokaže prstom gdje je uopće rijeka Drava ja skačem pauflek sa željezničkog mosta. Ako griješim izvinjavam se dotičnom gospodinu ali njegov odgovor upućuje na to da ga boli dupe za ekologiju

kobac

ibro daj molim te pošalji ponovno mail tom kretenu iz zaštite prirode i objasni mu kako stvari stoje
gdje voda otječe i utječe ,šta znači kad ugine matica, koliko je to mlađi i koliko ostalih riba i drugih životinja ugine zbog tog mazuta itd. itd.
pa ga priupitaj koliko ga plaćaju da odgovara na ovako glup način i preko one stvari..

ibro dirka

ma đaba njemu to napisat kad zakon kaže tako i tako. Napisao sam mu da se kolektor nalazi na 12. km Drave sa desne strane a sa lijeve strane je granica sa Parkom prirode te bi po nekoj logici značilo da se voda miješa ali nemora ono što meni ili vama ima logike imati logike i nekome drugome. Njima bi recimo jedino imalo logike da mi njima obećamo jedno 50000 glasova ako ukinu poljoprivredni ribolov...e to je njihova logika...

kobac

taj je vjerojatno došao po političkoj liniji a o poslu nema pojma...

ibro dirka

Pa vidiš da zna da nije zaštićeno područje i da nisu zaštićene ribe...a to kad baja nosi kući 2 šarana to je problem ili kad netko peca za mrijesta to je problem a što netko mrlja i mulja odlaganje opasnih tvari i istrese ih u Dravu i pobije dobar dio populacije recimo šarana za slijedećih 10 godina to nikom ništa...ne da ne zna nego nema niti interesa niti ovlasti išta napravit jer to nije zaštićeno područje...a to znači da ja sad recimo odem i istresem rabljeno ulje u Dravu pred čika policajcem i da mi on nemože ništa jer taj dio Drave gdje ću ja to istresti nije zaštićen...KATASTROFA!

kobac

nije to baš tako-probaj bacit neki kurac u dravu a da te vidi policajac
stvar je u tome što nije zaštita prirode samo u onom djelu gdje se vodi kao zaštićeni dio prirode, a to kretenko ili nezna ili ga boli ona stvar (što je vjerojatnije) a tebe lako ovak skiniti s kur.
samo zanima me šta bi bilo da taj mail daš u neke novine, dali bi ostalo tako...
ako se za svaku veću mrlju na dunavu skuplja uzorak i izlazi na teren policija,kapetanija, hrvatske vode

6.2. Praćenje incidentalnog onečišćenja voda,
oboljenja, neobičnog ponašanja i ugibanja ribe
Pravodobno uočavanje promjena na vodi ili na ribama te pravovaljano interveniranje
prema nadležnim institucijama, uvelike može pridonijeti spašavanju ihtiofonda od
nesagledivih posljedica. Prema odredbama Zakona o vodama, zagađenjem voda smatra se
onečišćenje većeg intenziteta koje nastaje unošenjem, ispuštanjem ili odlaganjem u vode
opasne tvari, energije ili drugih uzročnika u količinama, koncentracijama iznad dozvoljenih
graničnih vrijednosti, čime se dovode u opasnost životi i zdravlje ljudi i stanje okoliša ili
uslijed kojeg mogu nastupiti poremećaji u gospodarstvu ili u drugim područjima.
Zagađivanjem vode smatra se i svaka promjena kakvoće vode kojom se pogoršava vrsta
vode određena klasifikacijom voda.
Svako protuzakonito onečišćenje okoliša, uz prekršaj, predstavlja i kazneno djelo, stoga je
u slučaju nailaska na takve situacije, potrebno obavijestiti policiju.
U slučaju akcidentalnih stanja, izvijestiti se moraju sljedeće nadležne institucije i službe:
− policija,
− vodopravna inspekcija,
− inspekcija zaštite okoliša,
− veterin

kobac

hoću reći da je pokušao tebe a da sam ja pisao pokušao bi i meni takvu priču proda-a mi bi morali proučiti šta su njegove stvarne ovlasti pa reagirati a to je već drugi dio priče

kobac

25.9.2011.
Onečišćenje rijeke Drave

ŽUPANIJA OSJEČKO-BARANJSKA
ŽC 112 Osijek primio je 25. rujna u 18:10 sati dojavu od građanina o onečišćenju rijeke Drave ispod željezničkog mosta u Osijeku, gdje se pojavila naftna mrlja. ŽC 112 je o događaju obavijestio OKC PU osječko-baranjske, vodoprivrednu inspekciju, vodopravnu inspekciju, Hrvatske vode, JPVP Osijek i Lučku kapetaniju.
Nakon izvršenog očevida nadležne inspekcijske službe nisu utvrdile nikakvo onečišćenje, ali će pregledati i područje nizvodno od mjesta događaja i o eventualnim onečišćenjima će naknadno obavijestiti ŽC 112.

kobac

http://www.zakon.hr/z/124/Zakon-o-vodama
pa pod V.zaštita voda......
čl.225
inspekciju obavlja državni vodopravni inspektor ili druga oaoba koju ministar ovlasti....a sad bi trebalo vidjeti ovlasti.....

prekršajne odredbe čl.241 pa nadalje..zanimljivo a i cifre nisu male
i dalo bi se još njuškati, možda ovo nije pravo ali treba tražiti ...

kobac

ovo bi se moglo odnositi na tog inspektora,pa zato i veli kako veli..mislim!!!
1. zaštićena područja u kategorijama:

– strogi rezervat,

– nacionalni park,

– posebni rezervat,

– park prirode,

– regionalni park,

– spomenik prirode,

– značajni krajobraz,

– park-šuma,

– spomenik parkovne arhitekture,

2. zaštićene vrste:

– strogo zaštićena divlja vrsta,

3. zaštićeni minerali i fosili.

(2) Zaštićena područja iz stavka 1. podstavka 1. ovoga članka raspoređuju se u razrede:

– državnog značenja,

– lokalnog značenja.

(3) Zaštićena područja od državnog značenja su: strogi rezervat, nacionalni park, posebni rezervat i park prirode.

(4) Zaštićena područja od lokalnog značenja su: regionalni park, spomenik prirode, značajni krajobraz, park-šuma i spomenik parkovne arhitekture.

ibro dirka

Po tome ne spada to područje u nijednu kategoriju i on nemora ništa poduzeti a sad sam vidio da je na godišnjem do 30.6. tako da je uzalud bilo šta i pisati. jedino se organizirat i napravit skup kao šatoraši pred kolektorom i tamo kampirat i nedat da uđe cisterna...

kobac

GLAVA DVADESETA: KAZNENA DJELA PROTIV OKOLIŠA

Članak 193.: Onečišćenje okoliša

Članak 194.: Ispuštanje onečišćujućih tvari s plovnog objekta

Članak 195.: Ugrožavanje ozonskog sloja

Članak 196.: Ugrožavanje okoliša otpadom

Članak 197.: Ugrožavanje okoliša postrojenjem

Članak 198.: Ugrožavanje okoliša radioaktivnim tvarima

Članak 199.: Ugrožavanje bukom, vibracijama ili neionizirajućim zračenjem

Članak 200.: Uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti

Članak 201.: Uništavanje staništa

Članak 202.: Trgovanje zaštićenim prirodnim vrijednostima

Članak 203.: Protuzakonito unošenje u okoliš divljih svojti ili GMO-a

Članak 204.: Protuzakoniti lov i ribolov

Članak 205.: Ubijanje ili mučenje životinja

Članak 206.: Prenošenje zaraznih bolesti životinja i organizama štetnih za bilje

Članak 207.: Proizvodnja i stavljanje u promet štetnih sredstava za liječenje životinja

Članak 208.: Nesavjesno pružanje veterinarske pomoći

Članak 209.: Pustošenje šuma

Članak 210.: Promjena vodnog režima

Članak 211.: Protupravna eksploatacija rudnog blaga

Članak 212.: Protupravna gradnja

Članak 213.: Djelotvorno kajanje

Članak 214.: Teška kaznena djela protiv okoliša

kobac

možda on nije ali mnogi drugi jesu kao što piše u onom dijelu iz izvješćivanja 112....

šime

View My Video Evo ovo je kolektor i to ovako direktno ,bez ikakvog pročiščavanjea ide u Dravu i to 24 sata dnevno 7 dana u tjednu 365 dana u godini i tako dalje . A naročito  je zagađenje poslije obilnih kiša ,atraje sve dok se ne isperu sve cijevi kanalizacije.
  Pa gospoda neka opravdaju ovakve stvari.