Javni natječaj za dodjeljivanje ribolovnog prava....

Autor šime, Lipanj 20, 2015, 15:28:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šime

S obzirom da je u tijeku javni natječaj za dodjelu ribolovnog prava za područje PP kopački rit, a na natječaj se za sad prijavilo samo dvije ( a  čini mi se ostale to ne zanima )  zainteresirane strane (da ne navodim sad , neznam dali smijem ,ali zna se tko - jedna ustanova i jedna zajednica).
ne mogu , a da se ne zapitam kako to da ostale zajednice to ne zanima.Pa zar to nije prilika da se sami brinemo o vodama , a samim time da diktiramo uvjete , Ovo je jedinstvena prilika da se započne totalna zabrana privrednog ribolova , a imajuči u vidu da su Mađari zabranili privredni ribolov na Dunavu , Srbija je na tom tragu i ubrzo će i oni zabraniti , a mi šta mi radimo , proširujemo mogučnosti devastaciji jedinstvenog prirodnog mrijestilišta u EU.
  Posijedice privrednog ribolova su već pomalo vidljive ,ali godine koje tek dolaze pokazati će punu sliku posljedice privrednog ribolova na području Drave i Dunava.
   Dobivši odgovor resornog ministarstva od 09.lipnja 2015. god  Klasa:324-04/15-01/06, URBROJ:525-13/0515-15-2 koji kaže između ostalog , da je RASPISAN JAVNI NATJEČAJ(navodno završava 02 07 2015 )ZA DODJELU RIBOLOVNOG PRAVA KOJI, IZMEÐU OSTALOG UKLJUČUJE I RIBOLOVNE VODE UNUTAR GRANICA PP KOPAČKI RIT.RIBOLOV NA OTVORENOM TOKU RIJEKE DUNAV KOJI PROTJEČE KROZ PP KOPAČKI RIT REGULIRATI ĆE UVLAŠTENIK KOJI DOBIJE RIBOLOVNO PRAVO.
Ribolovno pravo je širok pojam i može se tumačiti ovako i onako . A kroz to ribolovno pravo prijašnjih godina "provučen" je pravilnik  o  zaštiti tradicionalnih zanata - ribar, i kroz to izvučene ogromne količine ribe , mada su postojale vrlo male kvote izlova ribe ,a svi mi znamo i svjedoci smo bili  ove prevare,
  Sada i u ovome trenutku traju svakodnevni izlovi ribe , bilo ga je i u vrijeme lovostaja , a trje bez ikakvog nadzora , o količini ribe , vrsti ribe , pa i zdravstvenoj ispravnosti ribe..
  svakodnevnim zapažanjima na rijeci dravi ,nikada ama baš nikada nisam vidio tolike aktivnosti privrednih ribara , a nitko im ništa ne može (????).
   Drava i Dunav nisu nepresušni što se tiče ribljeg fonda , a to se nazire , pa se ovako javno pitam , dokle više ovako .Ma odgovor je jasan ide se dok se sve ne potamani ili ova situscija ne prekine .
  Dragi moji prijatelji ribolovci imamo rigorozne zakone i pravilnike što se tiče nas sportskih ribolovaca , ali nitko ama baš nitko ne obrača pažnju na uvo zlo od privrednog ribolova na rijeci Dravi i Dunav .
  Pod hitno se moramo okrenuti sami sebi i organizirati se i pokrenuti se , situacija je
alarmantna . Vjerujtene mrzim nikoga niti imam protiv bilo koga išta , ali možda vidim nešto što mnogi ne vide .svakodnevno sam na tim vodama i nemočni sve ovo promatram , a kraj izobilju u . ribama je blizu. Ovo tumačite kako god tko hoče ali molim Vas sve učinite nešto .

kobac

šime ako si vidio da netko od privrednih ribara radi rijeku dravu, onda znaš gdje to treba prijaviti-policija -tomić
pa bumo vidli ima li kakvog odjeka

mario123

Prije par dana je bio dokumentarac o oceanima kazu da je 80% smanjen riblji fond u zadnjih 10 ak godina. Tuna ce za par godina biti izumrla vrsta itd. Ako se moze izlovit ocean moze i jedna rijeka, a o barama i jezerima netreba ni pricat to se za tjedan dana isprazni. Treba cuvat to sto nam je ostalo inace cemo ribe gledat samo u ribnjacima i akvariju.

šime

Mario tvoja zapažanja se upravo i sada događaju sa rijekom Dunav

šime

Evo danas 20.lipnja 2015 i ribari  puni ribe da jedva plove sa 25 konja motorom .I tako svaki dan .Nikada nisu bile veče aktivnosti ribara nego ove godine.Nisu ti ljudi krivi ,krivi su oni koji to dozvole ovako i nekontrolirano .

maverick

Ja i šime svaki dan pokušavamo naci rijesenje za ovo što se dogadja . Mnogi ne dozivljavaju ovaj problem tako ozbiljnim. Imamo problem jer zajednica nije ni pokusala sudjelovati u natječaju...jeli mogla...nije ...sad je utoliko i ne bitno...Ako koncesiju, odnosno ribolovno pravo ne dobije Park Prirode dogodice se sve i svasta...
Mi smo razočarani stanjem u zajednici, ribocuvarskoj sluzbi, drustvima....i nije mi jasno kako to nikog ne zanima, kako nitko u ovom gradu nije osim šimeta i jos nas par pojedinaca ni uputio dopis po tom pitanju....
Na kraju ni zeleni koji toliko imaju za reci u kljucnom trenutku postaju nezainteresirani , ostaje nam jos jedino da se obratimo gay udrugama jer danas oni valjda imaju više prava i mogucnosti od ostalih pa da pokusaju nesto uciniti, nekoliko puta smo trazili i sastanak s gradonacelnikom...
Ako netko ima nekakve politicke veze da pokusamo na taj nacin, ali ne kao sto se pisalo do sad, vec treba nam netko ozbiljan a ne buduci ovaj ili onaj....ako nista pecarosa ima skoro desetak tisuca u ovom gradu i imamo barem neko znacenje kao broj glasova...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

OBRISAO SAM ZADNJA DVA POSTA JER NEMAJU VEZE S TEMOM I NE ŽELIM DA OVA ODE U KRIVOM SMJERU... Znači i dalje trazimo svu moguću pomoc oko ovog...ako netko nekog zna ....ako netko umije...neka se javi...moze i na pp... 
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šime

Jučer razgovarao sa ravnateljom agecije za zaštitu prirodnih vrijednosti.Ovako kaže nemaju nikakvog utjecaja na ovo .sve je direktno povezano sa vladom RH.
  Ma vjerovatno mnoge institucije , udruge , zajednice , pa i mjerodavne inspekcije NEZNAJU ŠTA SE DEŠAVA , evo i ovog trenutka.
  Ma ljudi pišu svega i svačega ,ali ja pišem sa argumentima i ne bojim se onoga čega napišem,a li sve ako ostane na pisanju Vi svi oni mlađi šporstki ribolovci ostati ćete na VIRTUALNOM PECANJU i SLUŠATI OD STARIJIH KAK JE "NEKADA" BILO.
  Dečki moji ovo se mora zaustavit,i danonočno ribari metu Dunav , aindirektno uništavaju i Dravu.
Svaki dan ,ali baš svaki dan  ribari jurišaju na Dunav .Pa već sam se zapitao ma komu toliku ribu prodaju.
   Ne bih se više osvrtao na zajednicu, ona je takva kava je ali žao mi je da ništa  ne čine po ovakvim pitanjima.Više nego strašno.
Pa tko se treba boriti za interese sportskih ribiča ,ako ne zajednica , pa i ribolovnoi sacvez .
  Ali kako da do njih dopru ovi vapaji  da se zaustavi ova ludost od totalne devastacije Drave i Dunava. Koliko treba vremena da se svakodnevi izlov ribe ( a kod svakog ribara je to velika količina bez ikakve kontrole) oporavi .Ma zamislite si da se stotinjak kg ribe izlovi i koliko vremena treba da se taj stotinjak ribe vrati.
Ma nije to beskonačni niz , a kraj je jako blizu, samo bojim se biti će kasno.[img width=800 height=449]http:

kobac

šime

Kugla

Šime gdje je objavljen ovaj javni natječaj, tražim al ne nađem

maverick

kobac

šime tko je na ove dvije slike i jesu lovili u dravi???

Kugla

Citat: maverick  u Lipanj 23, 2015, 13:02:43
Bilo u glasu slavonije preije desetak dana
Listam al ne mogu naći, moralo bi biti i na portalu javne nabave, al mi nešto šteka, baš me zanima koji su uvjeti

maverick