Javni natječaj za dodjeljivanje ribolovnog prava....

Autor šime, Lipanj 20, 2015, 15:28:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Citat: silure  u Lipanj 27, 2015, 07:59:26
Citat: maverick  u Lipanj 27, 2015, 07:49:18
Onaj od 115 ks je 2 t....
ono sto ja znam radi se o hondi... ali nema veze

Ovaj iz Bilja je uzeo Mercurija....ali valjda nam je to najmanje sad bitno....on je i prije tri mjeseca znao da ce dobiti koncesiju...bez obzira tko dobije ribolovno pravo....a na sta mislis kad kazes moderni uredjaji...na sonar...ili nešto drugo ...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

silure

ne znam ni ja u potpunosti o kakvim uređajima se radi....radi se o uređajima tesim 100.000 + kn tocnije oko 120.000 + honda od oko 120.000kn sve ukupno ulozeno jako puno love koja če se vrlo brzo vratiti zahvaljujuci kopackom ritu...za mercury sam cuo prije par mj... za hondu prije 3 tjedna...kao sto kazec to vise nije niti vazno...ali i mene interesiraju ti uredjaju medju kojima je i nekakav najmoderniji sonar...samo toliko znam od lika koji je nedavno isao kupiti ribu bas iz razloga da izvuce koju informaciju...

maverick

A ne znam sta bih rekao...ne preostaje nam nista nego da zatvorimo Dunav kad oni krenu pa nek se hebu svi zajedno s nama
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Kad sve uniste i potrpaju  u djepove onda ce se zabraniti. Bit ce kao nisu znali
Audentes fortuna iuvat

Kugla

Cifra koju spominjete ovdje oko 240 000 kuna ulaganja, a tu još ide i čamac ili dva, pa alati, to se sve penje na preko 300 000 kuna, pa ne znam baš kakva je tu rentabilnost, očito se tu nešto drugo kalkulira

maverick

Pa sta mislis koliko ce uvatiti ribe...isplatice to vrlo brzo

Kugla

Pa ne znam po koliko prodaju, ali samo da računaš plemenitu ribu po nekih 40 kuna kg, moraju uhvatiti preko 8 tona ribe govorim o plemenitoj, bijela riba je cijena izuzetno niska, a ne znam nemam predođbu koliko oni izlove ribe, tu sad treba taj naš inspektorat i svi ostali biti ažurni, kad bi bila kontrola ulova kako treba, ne bi bilo to baš tako jednostavno, mislim otvara se tu puno pitanja, ali sad polemizirati ovdje jebajga  :crybaby2:

šajzika

par miliona ce biti tu u kratko vrijeme , bez brige  :hi:
Audentes fortuna iuvat

Kugla

Šajzika pa par miliona je 30-40 tona ribe, ma daj pa ne love toliko

šajzika

Audentes fortuna iuvat

tole

ako ih puste u rit, to je mjesečna kvota za dva čamca....ako znaju što rade....

šajzika

vidis da je dogovoreno sve
nisu oni zalud investirali cetvrt miliona,
ugrabe nekoliko miliona , satru riblji fon i boli ih pičić, bitno da su oni bogati  :takoje: poslje ce biti , nismo znali i svasta nesto pa ce zabraniti ko madjari privredni ribolov i jos ce se hvaliti kako su rjesili problem
Audentes fortuna iuvat

Kugla

Nisam naivan, jebiga, zvuči mi puno 40 tona ribe, ali ajde ako vi kažete da je tako onda  :crybaby2:

Mornar Popaj

Jednom prilikom sam pričao sa jednim bivšim ribarom iz Borova, koji mi je govorio da je tijekom rata ribario na Dunavu oko kopačkog rita. U 30-ak vrški koliko ih je imao u vodi, kada se poklope uvjeti znao je imati po 30 kg soma u svakoj. Znači skoro jedna tona u jednom danu. Ne računajući ostale ribolovne alate, koje su također koristili. A mjesec ima 30 dana....
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.