Dozidani Premix 94/Titel 9/ iliti... DIDA

Autor DIDAPATAK, Kolovoz 29, 2015, 13:21:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

DIDAPATAK

.. :occasion14:..Žorž..jel se može izvaditi ribolovna dozvola za cijeli put i koliko to košta..
.. :baba:

Žorž

Raspitaću se,ja je još nisam izvadio,neznam ni dali je počela prodaja,pa ti javim.Nežurim meni do kraja aprila ni netreba :icon_thumright:

mossi

Dozvola trenutno nema, kako je kupuju stranci ni to ne znam ..   :stripii:

Sa dozvolom od 6.000 dinara oko 50e, možeš pecati po kanalima i
delovima Dunava koji nisu Gornje Podunavlje. ( od madjarske granice do Bogojeva )

Treba ti uzlana i ulazna revizija to se rapitaš u kapetaniji najverovatnije Erdut.
Gde ćeš raditi ulaznu reviziju pojma nemam, u Apatinu je moglo, da li ima u Palanci verovatno.
Ali dok ne uradiš ulaznu reviziju ne smeš da sidriš i izlaziš na SR kopmo.
Treba ti barem 50e tako je bilo do pre neku godinu to je mesečna taksa za plovidbu po unutrašnjim
vodama Srbije, ne računa se Dunav, koji je medjunarodna reka i možeš ploviti slobodno.

Svaka prevodnica se plaća nekih 10e i dosta često se dosta čeka.
Najbolje da ide nekoliko čamaca 2-5 pa su troškovi manji.

500e je dobar budžet i trebalo bi da bude knap.

Pratićemo temu i nadam se da bi čak i mogli otploviti neki deo zajedno.  :hello2: :occasion14:

pajdo77

Treba se dobro raspitati što sve treba od papirologije da se ne gubi vrijeme i živci. Nije problem put koliko birokracija,papir vamo,potvrda tamo. Treba već sada planirati put jer brzo će kraj petog i početak šestog mjeseca. Ne znam kako to ide u Srbiji za dozvole ali možda je bolje da vadiš dnevne,valjda neće svaki dan baniti na kontrolu pa možda uštedi koju kunu. Koliko Dida misliš da bi sam put trajao?

DIDAPATAK

...već sam pomalo tražio i proučavao put..tuđa iskustva..i tako..
..vrijeme puta..5-6 mj...sam odabrao zbog manje komaraca i trave po kanalima..a i ženi sam obećao kraj 8-og more  :dontknow:
..za sada je plan dosta grub i šupljikav,he,he..ali odprilike..s naše strane do Iloka...pa prijava u Palanci..
..ako potrošim pare i vrijeme do Iloka..prikolicom natrag..ako sve bude klapalo onda cijeli krug..izlaz na Dunav u kraćoj varijanti Bezdan..u dužoj Sombor..
..sad bi prvo morao izračunati kilometre..pa neke dnevne ture..pa proučiti mjesta koja obavezno obići..
..i naravno sresti neke drage ljude..ne znam hoću li sve uspjeti u 15-ak dana puta ali bi mi bilo žao da se sve pretvori u jurnjavu..ja bi najrađe odvojio cijeli mjesec za to..čak i ako ne bi stigao ove godine..

mossi

Za povratak u Dunav, prevodnica BEZDAN nije u funkciji xxx godina.
Jedina prevodnica ti je Bogojevo/Karavukovo.

Komaraca u 5. mesecu ima kao u avgustu to je svejedno ali trave ima mnogo, mnogo manje.

Obaćavaju popravku/izgradnju nove prevodnice Bezdan već 10 godina, .. znači za života nikad.

Žorž

Dida,u povratku kući,svratio sam na pićence u naše udruženje,pa evo informacije iz prve ruke.
Sve što ti je Mossi naveo je tačno,reviziju moraš da platiš svakako,e sad kod nas kao i u svakoj uređenoj državi  :stripii: su već preključe doneli odluku o tome ko će upravljati kojim vodama,tako da će već krajem marta moći da se kupi dozvola :rofl2: Navodno će moći da se kupi višednevna dozvola,sa kojom možeš da pecaš od Bogojeva do Ðerdapa,na svim unutrašnjim vodama i Dunavu,Savi ,Moravi(pitao sam koji urac morava,kaže ako čovek hoće može)isključeni su samo Begečka jama i Koviljski rit.Za njih je dozvola 4000din.godišnje i nema dnevnih.Rekao sam da si stranac i reče mi da je dovoljan mail sa podatcima iz pasoša i to je to,nema razlike u ceni.E sad ako te budu zahebavali u Apatinu ili palanci poslaćeš meni podatke i ja ti izvadim kod mene u udruženju i pošaljem dozvolu preporučeno,a pare daš kad se vidimo :hi:

Žorž

E,da zaboravih,dnevne dozvole neće moći da se kupuju kod ribočuvara ako te savataju,nego samo unapred :takoje:

DIDAPATAK

..Žorž  :icon_thumright:..kad dođe do dozvole javljam se tebi  :occasion14:
.Mossi  :icon_thumright:..sad njuškam po kartama..pa se ne snalazim..ali ima vremena..moram izračunati koliko je to sve kilometara i kakav dnevni režim plovidbe bi morao poštivati..pa onda potrošnja..
..ah slatkih muka  :hello2:

Žorž

Tek sada sam registrovao,da si planirao 15-tak dana,razmisli o  sledećoj varijanti ako ti je prvi put.Naravno ovo je samo moje mišljenje.Po meni to bi trebalo da bude jedan relaksirajući i opušten put.Znači:igranje,pevanje i pucanje,pardon pecanje!Ja volim Dunav,od kanala DTD mi se blago rečeno povraća.Zapušteno,puno sočivice i drezge,prevodnice  sprdačina ako ideš sam.Marija Terezija  je to sve lepo zamislila ali nije računala na balkance,ako te to baš jako svrbi,možda je pemetnije da se pridružiš regati Voda Vojvodine ide čopor,desetci plovila i sve je mnogo lakše i zabavnije.Možeš super da se provedeš na relaciji Osijek -Stari Slankamen-ušće Tise,ili Osijek -Sr Karlovci,u potonjem mi je vikendica,tereni za pecanje bruka,čardi pun očin!Skidanje malera zagarantovano i onda lepo pukneš čamac na prikolicu i langzam kući.To je nekih 100-tinjak km. I onda se lepo sledeći put zapizdiš do Ðerdapa,e to je štogod,pitaj Mossija :stripii:

mossi

Samo Djerdap, ako se ja pitam, ali barem 2 plovila od početka do kraja,
sve što znaš o Dunavu tamo ne važi. Jako lepo i jako drugačije.  :notworthy:

mossi

Kanali su uvek bili opcija povrat po "stajaćici" u režimu 1500-2000 obrtaja
ideš svojih 10km/h što u odnosu na dunavskih 5-6 ispadne duplo ekonomičnije.

Ali da je kanalima smaranje .. jeste, ima lepih delova, ali NEKAD Dida NEKAD je to bilo sve šuma okolo,
Danas njive komarci, leti travuljaga, pa prevodnice ..   :BangHead:

Napravimo Dida mi jednu lepu turu do Tikvare, čujem biće neko jagnje tamo ..  :icon_thumright: ( ja plaćam pola)
A tamo nam se onda pridruže i Žorž i još neka druga ekipa "ludaka"  :stripii: :stripii: :stripii:

Žorž

Citat: mossi  u Veljača 09, 2016, 16:56:21
Samo Djerdap, ako se ja pitam, ali barem 2 plovila od početka do kraja,
sve što znaš o Dunavu tamo ne važi. Jako lepo i jako drugačije.  :notworthy:
Kao klinac sam se takmičio na Golupcu,definitivno treba doživeti,kad krene da poliva gornjak,neznaš za čega da se uhvatiš,Diznilend,non stop mokar do gole kože ali adrenalin prska iz očiju :stripii:

DIDAPATAK

..ma ja bi nekako to probao..ako ne uspijem ove godine onda nagodinu..sad se bacam u računanje kilometara i njuškanje po tim malim mjestima..gdje što pogledati..
..Tikvara je na putu  :icon_thumright:
..a imam mali problemčić sa ceradom na DIDI..na onim pregibima preko konstrukcije proljetno sunce jako probija..mislio sam s unutarnje strane nalijepiti neko ojačanje par cm po tom dijelu što se oslanja i tare po konstrukciji tende..e sad gdje pronaći cerade i koje ljepilo koristiti..a onda dobro oprati i izvana našpricati onaj sprej za cerade ...dok se neskupi para za novu..ovu što diše..

maverick

Ne dise ni jedna kad upekne...malo poljepi i uzivaj
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"