Evinrude E-tec 40 ks

Autor maverick, Rujan 07, 2015, 19:20:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Rap

dolar

Da ja koju svoju iz iskustva opalim...
Moja Yamaha 40, 4 takta...troši sa elanom 401 (koji je dorađen, otežan znatno) nekih 5-6 litara, dok sa šarkom troši malo više...
Ima onaj video... etec vs yamaha...
Na kraju sam skontao zašto je tu e-tec apsolutni "pobjednik"... ne kažem da nije dobar...ali nije toliko dobar koliko ga prikazuju...
Dvotaktno je dvotaktno...

Garancija Yamahe - 3 godine, bez obzira koliko radnih sati...(iz pribudić-bordić šef prodaje rekao je, ne moraš ga 3 godine ugasiti)
MAŠTA, ČINI SVAŠTA

rj

jel 5-6 l u leru  :stripii:
kolega ima 30 ks  direktno ubrizgavanje al čamac 5 m 170kg teški  ekonomik nemože ispod 8l ....mjereno
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

šajzika

Pa ajde, sta si skontao  iz videa , a garancija na etek je 5 god
Ps. Ovo za 3 godine rada :stripii:
To samo polunormalan covjek moze izjaviti
Pps. 26 000 sati. Ni u leru a kamoli na radnim okretajima
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Yamaha f-25 troši pri 5 000 okretaja 8 litara a na 6 000 troši 9,45 litara
Yamaha f-50 pri 5 000 troši 12 litara a kod 6 000 okretaja 18,5 litara
Malo je to šest litara na 40 hp :takoje:

dolar

Citat: rj  u Travanj 02, 2016, 07:44:02
jel 5-6 l u leru  :stripii:
kolega ima 30 ks  direktno ubrizgavanje al čamac 5 m 170kg teški  ekonomik nemože ispod 8l ....mjereno

Potrošnja (ako govorimo o nekoj realnoj vožnji-potrošnji a ne potrošnji pri ful gasu) ovisi o mnogo sitnih detalja...kao što je veličina, oblik i ležanja tj konstrukcije čamca, težina onoga što je u čamcu
kako je taj isti teret raspoređen unutar čamca, broju okretaja, (naravno da ja nisam svoj držao u crvenom) nego na nekih 4300-4500 obrtaja i sasvim lijepo glisirao (40kmh) i i trimu s kojim se sve to ugodi da ide bez naprezanja
S napomenom da ja na mojoj yamahi imam onu sport peraju zbog koje sam znatno smanjio potrebu gasiranja, jer krma ne propada više toliko u vodu
MAŠTA, ČINI SVAŠTA

rj

60 min. je 60 min . tu nem zabune govorim o ekonomik vožnji ...4000-4500 o-min 30 ks  4t direktno ubrizgavanje neide ispod 8 l

Rap

Citat:Na kraju sam skontao zašto je tu e-tec apsolutni "pobjednik"... ne kažem da nije dobar...ali nije toliko dobar koliko ga prikazuju...

Šta si skontao?  :icon_scratch: ja nakon nekog vremena nikako da dokučim zašto.
Hoćeš reći da dvotakni ne valjaju!?
Mišljenja sam da su stari dvotaknti itekako dobri,jednostavni za održavanje i dugotrajni.Mana im je potrošnja,hm,nama, kojima je gorivo skupo.
Vjerujem da jači motor na istom čamcu ima svoje prednosti u odnosu na ekonomičnost.Tu spada  potrošnja,pa između 30 i 40 ks ipak dajem prednost 40-tki po pitanju potrošnje.

maverick

Ja sam dugo birao motor, pani cak i taj e tec je bio u nekoj ozbiljnoj opciji...i ukratko cu pokusati opisati zatso ga nisam uzeo. Sto se tice potrosnje...motor je relativno mali potrošac, znači moze se voziti u sasvim pristojnoj potrosnji tj istoj kao i bilo koji četverotaktni motor te snage. Ali napomenio bih da potrosnja znacajno raste pri čestim izglisaravanjima...ako uzmes u obzir da netko putuje iz Osijeka na Dunav i ide na pecanje svaki drugi vikend onda mu e tec nije loša opcija, ali meni koji sam na vodi svaki dan i ponekad dva tri puta dnevno...da se po danu vozikam od plaze do plaze a noću od mjesta za vobler do mjesta...gdje dnevno imam bar 40-50 izglisiravanja i ganjanja...jednostavno ne dogovara....Necu reci da ulje i servisi na rt se mogu svesti na jedan nazivnik i da je to vise manje isti trosak...
U principu nisam fan nekog odredjenog branda i motore mijenjam dosta često...godinu-dvije ...pa slijedeci....ali...ipak kad je etec u pitanju...vise bih bio kupac kad bi uzimao neki veci..recimo 100 plus..Ovako ovi manji dok su mi opcija ipak sam na 4t...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

U potpunosti podržavam mišljenje.Upravo zbog različitosti teško je nekomu nametnuti što bi za njega bilo dobro ili ne.Još se nisam ili sam se vrlo rijetko susreo sa prijedlogom u kojemu je opisan neki motor koju osoba posjeduje i način na koji ga najčešće koristi. :icon_thumright:
Opis uvelike pomaže u odabiru.Moguće da će ga taj netko koristiti isto ili totalno drugačije pa će lakše doći do pravog odabira.Svi su broj 1. a koji je broj 2.?!?!?
:notworthy:

rj

Citat: Rap  u Travanj 02, 2016, 14:22:04
Citat:Na kraju sam skontao zašto je tu e-tec apsolutni "pobjednik"... ne kažem da nije dobar...ali nije toliko dobar koliko ga prikazuju...

Šta si skontao?  :icon_scratch: ja nakon nekog vremena nikako da dokučim zašto.
Hoćeš reći da dvotakni ne valjaju!?
Mišljenja sam da su stari dvotaknti itekako dobri,jednostavni za održavanje i dugotrajni.Mana im je potrošnja,hm,nama, kojima je gorivo skupo.
Vjerujem da jači motor na istom čamcu ima svoje prednosti u odnosu na ekonomičnost.Tu spada  potrošnja,pa između 30 i 40 ks ipak dajem prednost 40-tki po pitanju potrošnje.

pravilan test bi bio e-tec 100ks-yamaha 100ks 2t

dolar

Citat: šajzika  u Travanj 02, 2016, 07:45:03
Pa ajde, sta si skontao  iz videa , a garancija na etek je 5 god
Ps. Ovo za 3 godine rada :stripii:
To samo polunormalan covjek moze izjaviti
Pps. 26 000 sati. Ni u leru a kamoli na radnim okretajima

Ništa nisam kontao, ništa računao, rekao sam kako mi je čovijek rekao..ako laže on, lažem i ja..i to je to
Ako on ipak zna šta priča, onda je yamahinih 3 godine garancije daleko više od e-tecovih 5 ili 750h rada...
U momentu se to čini puno...750r/h ali, ako isti kupi netko tko je profi ribar na moru..ili kakav iznajmljivač (ne treba gledati naše preskupe morske iznajmljivače)
onda je to malo garancije (po mojoj logici)

Tako i kia daje 7 godina garancije na sve ili 150tkm...to je znači 7g garancije za neke penziće koji nigdje neidu..ili idu isto koliko ja na vodu pa sam za 2,5g natukao ČAAK 80 sati na yamahi ali ruku na srce, od tih 80h, minimalno je 10 rada u leru... :dontknow:
MAŠTA, ČINI SVAŠTA

Rap

Zasto je to malo garancije, ili?Iznajmljivac ima cca 60 dana na raspolaganju i uz neki prosjek sati koji rade oni koji iznajmljuju naprave mu cca 120-150 sati u tom vremenu.Nes ti satnice.
Yamaha se tebi pokazala dobrom i ja ni trena nisam posumnjao u potrosnju koju si naveo.Daj mi koji argument vise od talijanskog servisera koji je odmahnuo na Tohatsu zasto dajes prednost Yamahi?!Da li je to zato sto Tohatsu nisi imao ili?

rj

5 god. garancije je super samo usraše sa 750h to je oko 3 god iole ozbiljnijeg pecanja

šajzika

:stripii:
Nemozes sebe i svoje pecanje te daleka putovanja na dunav i nzad usporedjivat s drugim pecarosima i njihovim radnim satima
Audentes fortuna iuvat