Zabrana ribolova uz područje JU "Kopački rit"

Autor šime, Rujan 25, 2015, 16:24:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šajzika

ako cemo se skupljat onda svi za sve se borimo ,  nabrojit probleme , traziti rjesenje, apelirat holy i zelenima  ako treba :stripii:
Audentes fortuna iuvat

rj

pošto nema adekvatne kontrole ribara barem da im se zabrane sve aktivnosti za vreme mresta 1. veljače - 1. lipanj
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Inzistirati na
-potpunom uklanjaju ribara s poteza Dunava i Drave
-24-satni nadzor nad tim rijekama
-jedinstvena ribolovnica
-rijesenje zagadjenja obje rijeke tijekom kampanje
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Debeli šef

problema ima puno, vijeće mudraca je odlučilo da se fokusiramo na slijedeće:

- potpuno uklanjanje privrednog ribolova sa dunava
- pojačan nadzor nad dunavom u granicama parka prirode
- jedinstvena ribolovnica za sve otvorene vode u rh
- ispuštanje biomase iz tvornice šećera proglasiti zagađenjem i zatražiti možda i odštetu

ne smije se dogoditi da privredne ribare i njihov ulov nitko ne kontrolira. mađarska bi nam trebala biti primjer. u tome nam može pomoći porezna uprava koja može utvrditi nesrazmjer prihoda i dozvoljenih kvota izlova, odnosno prihoda ribara.

ne smije se dogoditi da dunav ostane bez stalnog nadzora. potrebno je pronaći način kako u parku prirode, uz rendžere, ovlastiti i ribočuvarsku službu u svrhu kontrole ribiča. nikako ne dopustiti situaciju da se ribiči otjeraju sa vode i ona očisti za haračenje s jedne i druge obale. pecaroši čuvaju vodu.

mislimo i da je vrijeme za jedinstvenu ribolovnicu za sve tekuće vode. sramota je da o tome pričamo desetke godina a baš ništa se ne čini. jesmo li jedna država ili što? ako mogu imati jednu dozvolu na moru zašto mi ne možemo?

prosvjedovati prema šećerani jer drava je nemoguća za ribolov u tijeku kampanje

rj

mislim da zabrana ribarima neće proć ....trebalo bi inzistirat na kontroli ulova koja jednostavno ne postoji ...gdje predaju ribu ...gdje su im upisi ulova...po gospodarskoj osnovi od neke godine koliko se sjećam ....
smuđ -100 kg
šaran 150 kg
som 300 kg
bjela riba neograničeno
dakle "plemenitu " ribu ulove za mjesec dana ...kad bi bili kontrolirani i pridržavali se propisa brzo bi okačili vesla o zid

miha

gospodarski ribolov ako ga bude ..otkupna stanica ...kvote ...alati ...bolja kontrola ....ako kontrolu vrši samo jedan organ u sistemu...mogučnost nepravilnog rada je puno.... kontrola se mora pojačati ....ribočuvari ...renđeri ...ipak privredni ribolov donosi veliku zaradu ...onda bi ga trebalo i puno bolje kontrolirati ...

Kugla

Netko je ako se ne varam Šajzika spomenuo Holy, ja nisam skoro godinu dana u politici, ali u kontaktu sam sa dva čovjeka koja su saborski zastupnici i koji su nedavno pristupili Holy, ako treba mogu ih nazvati da vidim mogu li dati neku podršku, ništa ne obečavam, ali opet da li političare mješati u ovo, ili ne, pitanje svih pitanja, a politika je opet sa druge strane u svemu, recite, ne košta me ništa nazvati i pitati bil podržali prosvjed

Debeli šef

Citat: Kugla  u Rujan 29, 2015, 19:42:21
Netko je ako se ne varam Šajzika spomenuo Holy, ja nisam skoro godinu dana u politici, ali u kontaktu sam sa dva čovjeka koja su saborski zastupnici i koji su nedavno pristupili Holy, ako treba mogu ih nazvati da vidim mogu li dati neku podršku, ništa ne obečavam, ali opet da li političare mješati u ovo, ili ne, pitanje svih pitanja, a politika je opet sa druge strane u svemu, recite, ne košta me ništa nazvati i pitati bil podržali prosvjed
mene nje malo strah. 
što ako nam potpuno zabrani ribolov?  :pirate:
:dontknow:

ibro dirka

Ima li nekto podatak, koliko ima registriranih ribiča na području naše županije?

šime

RJ one kvote što si naveo  su bile (mada si naveo približno ) za vrijeme kada su marisali ribu u granicama JUKopački rit pod izlikom "njegovanje tradicionalnih zanata" ribar.
  A sada ribari nemaju nikavih ograničenja , pa su im čak i omogučili manja oka mreža.
Dečki svi koji mogu i žele sudjelovati u ovoj promiđbi Javnog prosvijeda slobodno se uključimo zajedno i animirajmoi što više ljudi (ribiča i ljubitelja Drave i Dunava).

marinela

Citat: ibro dirka  u Rujan 29, 2015, 20:06:36
Ima li nekto podatak, koliko ima registriranih ribiča na području naše županije?

Negdje sam pročitala da u županiji ima oko 20 000 registriranih pecaroša e sad koliko je točno ne znam
Bolje biti malo lud nego malo pametan!!!

rj

samo da ostave da se riba izmresti ...ostalo nije problem ...još jedna stvar je bitna ...zabranit bilo koju vrstu alata na kanalima preko kojih su rit i dunavci povezani sa živim Dunavom 100m uzvodno i nizvodno

ibro dirka

Citat: marinela  u Rujan 29, 2015, 20:30:47
Citat: ibro dirka  u Rujan 29, 2015, 20:06:36

Negdje sam pročitala da u županiji ima oko 20 000 registriranih pecaroša e sad koliko je točno ne znam

to je super cifra za političku stranku...

kobac

Mislim da je rj u pravu, zabrana ribolova na dunavu sigurno nece proci, treba se boriti za dravu i podrucje parka prirode, ali obavezno traziti nesto tipa otkupne stanice, da se ob!vezno vrsi pregled ulova a posebice za vrijeme lovostaja
Ne kontrolira ih nitko, jedan inspektor na cijelu ovu regiju, a izlazi na teren svake prestupne, kazni par ribica i to je to..
Napasti gospodu iz ministarstva...neka malo razmisljaju..
Rekoh zagadjenje ljetos na kolektoru, sada repa, tu staviti naglasak mada mislim da ce biti, psi laju a karavane prolaze...

šime

Da nikoga ne kritiziram ,ali moram iznijeti činjenice a govore slijedeče: Mađari su jednostavnom matematikom došli do zaključka i samim time u POTPUNOSTI ZABRANILI SVAKU VRSTU PRIVREDNOG RIBOLOVA NA RIJECI DUNAV, a srbija je na tom tragu, a kod nas sve kontra , ribarima smanjili oka mreža da pokupe i ono najsitnije ,bez ama bez ikakve kontrole, količine , kvalitete i koje ribe . Ribu izvlače u ogromnim količinama , uplačuju ribolovnoj zajednici lovu za poribljavanje i obnovu ribljg fonda , ovi isti u blokadi i evo problema, za sitnu lovu (a uzgred rečeno nije upotrebljena u pravom smjeru)marišu enormne količine ribe , a nisu ništa posebno učinili da se riblji fond oporavi.
Pa dajte molim Vas dali netko može naci (a vjerujem da postoji) na internetu kolike su količine ulovljene ribe ribari prijavljivali (koliko sam čuo taj iznos je minoran , da su po tome svi poslovali sa velikim gibitcima).