Zabrana ribolova uz područje JU "Kopački rit"

Autor šime, Rujan 25, 2015, 16:24:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

rj

kontroliraju kad im treba koje somče ili smuđ  :stripii:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šime

Ma nikakve kontrole nemaju , prijavljuju ono što hoče prijaviti . Svaki dan sam na vodi , dođu kad hoče , mrežare sa čime hoče , vuku ribu koju hoče , naravno u neograničenim količinama

kobac

alex7777

ma ko ce to kontrolirat ( previse je to za vagat i te fore)   :eek: :stripii: :clap2: :stripii:

šime

No , a zašto i u srbiji ne pokrenetu slične akcije u smjeru zabrane privrednog ribolova , mislim da je to u vašem interesu kao ribolovaca .
Ovo je početak naše borbe,ali to ludilo se mora zaustavitiu.Postoji itekako veliki razlozi za zabranu nego razlozi da ribari ostanu n na Dunavu.
Jednostavna matematika je tu :Država da otkupi sva sredstva za ribolov od ribara (dio proda, a dio uništi), a to su za Državu relativno mala sredstva, uključi se u revitalizaciju ribljeg fdonda (a možda i ne mora samo što će revitalizacija ribljeg fonda duže trajati), osnuje poticaje ili poreznim olakšicama potencira razvoj ribolovnog turizma (smještajnih kapaciteta ima, a mogu se neka vrlo brzo obnoviti ili prilagoditi) i evo prihoda daleko večeg nego od ribarenja.

DIDAPATAK

..u pravu si..na istoj količini ribe pravi se deserostruka veća korist i u financijama ali i u socijalnom pogledu jer puno veći broj ljudi raznih struka i godina bi imao koristi..
..o drugim proizvodima i uslugama koje se uključuju mogu pisati danima..
..retro ribari, po meni, bi mogli dvije/tri fešte napraviti kao prezentacije ali u strogo kontroliranim uvjetima(publika,kamere,vaga..)uz njih dolaze i kuhari,suveniri,svi ostali proizvodi..ribarske dane bi po dogovoru mogla imati sva mjesta uz Dunav(Batina,Kopačevo,Aljmaš,Erdut,Dalj) a za koju godinu kad se i Drava oporavi zašto ne i mjesta na Dravi...u koje vrijeme i koje količine odredi i kontrolira struka..
..socijani vid..pa da ima dovoljno ribe veliki broj ljudi slabijeg imovinskog stanja bi imalo računa izvaditi dozvolu i provesti vrijeme na vodi..
..  :baba:

YUGO BOSS

Problem dolazi kad konkretno nesto treba da se preduzme  :dontknow:
Ovde u Srb je gotovo identicna situacija

DIDAPATAK

..svaki problem se riješi..potrebna je kritična masa tj. dovoljan broj zainteresiranih a sportskih ribolovaca ima poprilično..treba uključiti i ostale zainteresirane-turističke zajednice,sve općine,zelene udruge i sl..
.. :baba:

Kugla

Lijepo ste napisali ima jako puno načina da država ovo uredi, a što se tiće Turističkih zajednica, posebno ove manje po nekim općinama i sl. njih zaboravi, to je sve katastrofa, oni postoje jer određeni čelnici u tim manjim sredinama imaju osobne koristi od takvih ustanova, a da nešto rade ne nerade ništa, čast izuzecima ali njih je jako malo, no odosmo sa teme ili možda i ne sve vezano za ovu problematiku je dobro došlo

mossi

Neće u Srbiji ukinuti privredni ribolov skoro pa NIKAD.  :pirate:
Isto kao ni kod vas.

I to nikad po meni je barem 15-20 godina, a možda i NIKAD.  :BangHead:

Ono što bi se moglo uraditi je tužiti obe države nekom sudu u Strazburu na kršenje POTPISANIH
raznih dokumenata o očuvanju parka prirode Kopački Rit i Gornje Podunavlje.

To u principu znači da država mora sprovesti u delo potpisano.
A tamo sigurno ne piše da je dozvoljen privredni ribolov u rezervatu prirode.
Samim tim nikakvi tradicionalni stari ribar (200-300 konja 200 alata i bez kontrole) i  ostale gluposti ne mogu proći.

U Apatinu postoji po nazivu, ali ne po funkciji RIBARSKA CENTRALA.
Ako već postoje ribari MORA postojati mesto gde se riba meri i predaje.
To postoji u svim ribarskim naseljima po svetu hvala Bogu imate National Geographics i ostale kanale.
Pa im tamo mere ribu uzduž i popreko određuju kvalitet, otkupljuju robu ali i pišu kazne.

Hebiga, za te stvari mora postojati uređena država, a to očigledno nemamo ni mi ni vi.  :no: :glasses9:

:hi:

Mornar Popaj

Prema svemu sudeći, potrebno je osnovati udrugu za promicanje sportskog ribolova i ribolovnog turizma, čija će funkcija biti unapređenje aktivnosti vezanih za održivi razvoj Dunava i Drave, sportski ribolov i ribolovni turizam.  :occasion14: Mogla bi se povući sredstva za čamce, motore, pribor i opremu itd...
Mogli bi e organiziati ribarski dani u svakom naselju uz Dunav, može se tu i lijepih novaca uprihodit, koji se opet mogu uložit u udrugu i njen razvoj i promociju.

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

šime

Evo kako stvari stoje , a kolegama iz Srbije toplo preporučavam da i oni pokušaju ,

Očekujemo masovan , naglašavam masovan odaziv broj sudionika prosvjeda , stoga pozivam i one neodlučne da se pridruže , dogovor je takav da nema (a na to smo upozorili i pozvane medije )nikave političke konatacije niti nema političkih govora , Čisti ribički problemi.
  Imamo potvrde dolazaka  ribiča Iz Osijeka , Vukovara , Vinkovace, Županje , Belišča,, očekujemo potvrde iz Belog Manastira , Valpova , Sl Broda ,a imamo najave iz Čakovca , Varaždina , Virovitice, evo svi su dobrodošli sa dobrim namjerama ,
   Imamao vrlo jasne zahtijeve i vrlo jasna ponuđena riješenja ,a sve u skladu interesa sportskih ribiča,a ne interesu pojedinaca.

Kugla

Šime vidi sa Zrinkom ne šalje mi nazad onaj poziv za medije, da proslijedim dalje

šime

Vidi Kugla , Zrinko je na putu iz B.Manastira. Pošalji mi tvoj mail.(na PP)