Zabrana ribolova uz područje JU "Kopački rit"

Autor šime, Rujan 25, 2015, 16:24:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Kako god nama ova drzava izgledala ipak se nalazi u EU i ima osnova da ako vec nema spsobne ljude da smisle sami nesto uzme i prekopira od susjeda Mađara, jer sam zabrana ribarenja je najbolja opcija kako za nas pecarose tako i za samo ministarstvo. Kontrola je teska i preskupa...kroz ribarenje se provlace mnogi drugi lopovluci i tesko je tome stati na kraj....
Zato idemo u smjeru da se apsolutno zabrani izlov ribe na takav način, a da na Dravi svakako ostane ovakvo stanje sto se tice ribara kao i do sad i da im svakako nema mjesta u Parku prirode
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mata postar

zabrana ribarima , u najmanju ruku nek se zabrani kao i do sada , potez od usca do kazuka

DIDAPATAK

..mene zanima( i molio bih ako netko može do podataka obavezno na p.p.) koliko je zaposlenih u cijelom tom profi/retro ribarenju i kolika su njihova primanja/ doprinosi državi..
..vrlo lako se izradi plan turističke djelatnosti sa većim brojem zaposlenih i većim doprinosom državi ..a priroda ostaje netaknuta ..
.. :baba:

šime

Didapatak to je ono što se u ovoj državi nitko ne može dosjetiti , ma računica sve pokazuje.
Nema onda niti laži niti varanja države .

dino.os

Potvrđujem dolazak, dajem punu podršku i naglasak stavljam na

- jedinstvenoj ribolovnici
- zabrani privrednog ribolova na prostoru Parka prirode
- zabraniti zagađenje iz osječke šećerane

šime

Dino upravo i je to to ,samo uz manji ispravak , privredni ribolov je zakonom zabranjen ,samo što su neko vrijeme zloupotrebljavali zakon o njegovanju tradicionalnih zanata i time ribolovili na području PPKopački9 rit, a mi ovim prosvjedom zahtijevamo zabranu privrednog ribolova na cijelom toku Dunava .PONAVLJAM MAÐARSKA JE ZABRANILA  PRIVREDNI RIBOLOV NA DUNAVU ; A SRBIJA JE NA TOM TRAGU; a mi povečAVAMO MOGUČNOSTUI IZLOVA RIBE

ps

Kada nisu moderne države kao mi .  Kod nas je normalno da se ugodi pojedincu (često stranačkom potrčku) na štetu velike većine, pola Slavonije i Baranje drže dva čovijeka, šta je onda čudno ako PP, Dravu i Dunav podjele na pedesetak ribara?   

rj

YUGO BOSS

Srbija je na tom tragu - odakle ova informacija :) Ja sam iz Srb ovde nema ni naznake da ce se bilo sta promeniti

rj

malo fantaziramo  :stripii: kod vas su alasi privredna grana

TopMix

I meni je već odavno neshvatljivo da u 21. veku još uvek postoji taj takozvani famozni privredni ribolov na ovim našim prostorima i sjebanim rekama.
Da ne pričam kako je ta "privredna grana" u 90% slučajeva zapravo paravan za nezakoniti izlov ovo malo preostale ribe i to  u vreme mresta i često u prirodnim ribljim plodištima, kao i za druge kriminalne radnje poput šverca, lopovluka i sl.,
Umesto da se neko zauzme da se reke sačuvaju za sportski ribolov, rekreaciju i turizam...

kobac

mislim da se kod nas privredni ribolov još donekle i kontrolira (cca oko 25 % i to većinom od strane policije) a preko u srbiju mislim da nije ni toliko
kod nas na području tzv. D1-D2 (1433-1347 rkm) ima cca 10-ak ribara, mislim da nema više ali tu negdje a za dolje neznam i mislim nešto na savi ali to nisam siguran

rj

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"