Zabrana ribolova uz područje JU "Kopački rit"

Autor šime, Rujan 25, 2015, 16:24:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šime

Ma moram ne mogu a da ne pomenem , naime koliko god tražim i pratim , nigdje u ovoj priči nema Zajednice ribolovnioh društava Osijek, pojavljuje se samo zajednica Baranje .
  Mislim da je učinjena nesaglediva šteta i ovime .Zar nije mogla i jedna i druga zajednica , zajednički aplicirati na javnom natječaju , sa svim svojim ovlaštenim službama ( osposobljenim ribočuvarima), za područje JU"Kopački rit".
    Šuti se i ne iznose javno činjenice da smo svi sada u problemima , nastalim radom prijašnje zajednice , a stvaranje nove će vjerovatno potrajati ( sve ostalo što ide uz osnivanje nove udruge nejde baš tako brzo).
  Novoj zajednici ( ako je zaista osovana) želim uspješan rad i treba ljude pustiti da posao odrade ,a on će  se  nadam se zasnivati, na osnovama poptreba isključivo na potrebe i zaštite interesa ČLANSTVA- nas RIBIČA.

umpahpah

zajednica Baranje(čitaj Šimić) se javila uz PP na natječaj,PP dobio po pravu prvenstva jer je stario koncesionar,ovi (ovaj) se žalio i zato sve ovo!!! Uz taj čamac koji Josip navodi u izradi je navodno malo veća barka i još puno alata za proširenje djelatnosti!!!  :hi:
Ima se udruga (Šimić i neki ribočuvari baranjski) koji snabdjevaju ribom zajednicu Baranje pri poribljavanju,surađuju odatle i dolazi zainteresiranost za javljanje na ovaj natječaj,sve jasno !!!!????

šime

Dečki moji , sve ovo navaodi prema jednom  a to je organizacija zakonom propisanom mjerom a to je  JAVNI PROSVJED.
   Puno toga ima nejasno , da bi se pojasnilo i da nema nepoznanica , evo to je jedna od mjera koja se može pokrenuti. !

Debeli šef

koliko sam ja ubrao po izjavama oko natječaja za dobivanje koncesije, pp nema izrađen plan upravljanja, odnosno gospodarsku osnovu* i izradit će ga tek ako dobije koncesiju. meni se čini da je to osnov problema. možda nisam u pravu a ako jesam, za nerad ne treba optuživati ministarstvo nego odgovorne u parku prirode. 

* http://www.propisi.hr/print.php?id=777
4. gospodarska osnova jest stručna studija o načinu gospodarenja ribolovnim područjem ili ribolovnom zonom, a odnosi se na obavljanje športskog i gospodarskog ribolova,

šime

Pa naravno  da je netko odgovoran za ovakvo stanje , pa sad bi bilo suludo optuživati bilo koga ,ali onaj tko je, mora snositi posljedice.
PONAVLJAM , ovakvo što nikada se nije dogodilo. Znam ljude koji razvijaju turizam na osnovama ribolova po sistemu ulovi i pusti , uredno plačaju porez državi , turističku naknadu ,a gle sada , šta da rade da otkažu gostima ( a morati će).Kuda da vode turiste u onaj dio Dunava koji je pun ljige što dolazi iz Drave?
Posljedica mali milion , a odgovora nema .

Debeli šef

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kobac

Eto drago mi je ,da je kolega RJ dosao do informacije, samo što ni s ribolovnim priborom neće zabraniti prolaz jer možda iz Drave ideš na gornji tok Dunava loviti ribu, pa ni tu nema osnove da te vrate
Šimić je očito jak i možde netko iz ministarstva stoji iza njega pa se zato tu vodi borba
Mene samo zanima ako on i njegova udruga ili opg sta je već, dobije koncesiju, tko ce to nadgledati, valjda on ili ribocuvari koje on izabere, a di su onda u toj priči rendžeri jer oni su uz inspektora ti koji su odgovornim za red u pp i nitko drugi, ničiji ribocuvari.....

kobac

Po meni ( ako je taj dio Dunava u sastavu pp), onda nitko osim njih nemoze dobiti mogućnost upravljanja tim dijelom , ali ribolovnice za taj dio da prodaju po istim pravilima kao i drugi , dio državi, dio njima, nadzor vrše rendžeri, a nadzor  rada samog parka vrse inspektor za ribarstvo i inspektor zaštite prirode da bi sve bilo po pravilima i naravno financijski dio porezna uprava
Napravi se gospodarska osnova i odredi se koliko riba dnevno smiješ loviti (1,2,3..) nebitno i sve ostalo po zakonu o slatkovodnom ribarstvu...i naravno zabrana ribolova za privredne ribare
To mi djeluje najlogičnije a ne da SAD neki ribar dobije koncesiju i sam odlučuje koliko i kad će loviti a sami park prirode nema nadzor nad tim, pa onda to nije park prirode nego nečija pećina...

DIDAPATAK

kobac

rj

Citat: umpahpah  u Rujan 27, 2015, 09:39:34
zajednica Baranje(čitaj Šimić) se javila uz PP na natječaj,PP dobio po pravu prvenstva jer je stario koncesionar,ovi (ovaj) se žalio i zato sve ovo!!! Uz taj čamac koji Josip navodi u izradi je navodno malo veća barka i još puno alata za proširenje djelatnosti!!!  :hi:
Ima se udruga (Šimić i neki ribočuvari baranjski) koji snabdjevaju ribom zajednicu Baranje pri poribljavanju,surađuju odatle i dolazi zainteresiranost za javljanje na ovaj natječaj,sve jasno !!!!????

krajnje diletantski postupak ...kao da ja kupim tokarski stroj pa tražim od države posao jer ja sam INVESTIRAO  :BangHead:
investirao u nepoznato ....
privredni ribolov se zasniva na "tradiciji starih zanata" dakle stvar je jednostavna ....
Šarića ladno odebat
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

kobac

umpahpah

Ja pišem o Šimiću iz Bilja,ribarnica Smuđ.al čamac sa merceuryem 100 nešt ks !!!!

rj

za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom