Zabrana ribolova uz područje JU "Kopački rit"

Autor šime, Rujan 25, 2015, 16:24:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

šime

očekivao sam da će netko otvoriti ovakvu ili sličnu temu ,a tema je da je stupila na snagu "usmena zapovijed Višeg inspektora za ribarstvo (nadam se da sam točno naveo, ako nisam ispričavam se) o zabrani ribolova u granicama JU "Kopački rit".
   Prvo , ovako što nikada se nije dogodilo niti za jedno ribolovno područje na ovim prostorima Slavonije, zapravo ovo je presedan sportskog ribolova , a što je najgore od svega svi mi šutimo i međusobno negodujemo.
   Drugo tko je odgovoran za ovo , sigurno nismo mi ribiči i tko treba odgovarati (ako treba uopče)
    Poklopio se cijeli niz stvari u nekih nekoliko mjeseci, a sve protiv nas ribolovaca. Zanimljivo je to zašto se to čekalo baš sada kada slijedi vrhunac ribolovne sezone, a zašto se nije i prije reagiralo a po ovom pojašnjenju trebalo se onda reagirati od 01 02 2015 kada je prestalo ribolovno pravo (ako je uopče postojalo) JU "Kopački rit".
  A ako je i prestalo zašto zajednica ribolovnih društava Osijek nije u suradnji sa ministarstvom poljoprivrede ponudila pomoć u privremenom nadzoru tog područja, do određivanja  javnim natječajem određenim nosiocu ribolovnog prava i zašto nije zajednica ribolovnih društava osijek išla na natječaj za dodjelu ribolovnog prava za to područje ( koliko sam čuo Branjska zajednica je išla na natječaj uz JU "kopački rit" ), .
   Dali je i kome dodjeljeno ribolovno pravo ministarstvo šuti i ne želi objaviti kome je dodjeljeno.
  Ovo moje razmišljanje me samo navodi da je sve ovo povezano jedno sa drugim  i vrhunac i epilog nesposobnosti , nebrige, samosebi dostatnih te je povezano sa svime onim što među nama pecarošima kruže informacije , a o utemeljenosti neznam , moramo sami zaključiti , činjenice će reći sve, s obzirom da o svim ovim događanjima ( a možda se i nisu dogodila) se ŠUTI I NITKO NIŠTA JAVNO SVOJIM ČLANOVIMA NE PREZENTIRA.
E pa neznam kako vi ali  ja se osječam kao guska u magli ,

Mudri

Gedajte danas Slavonsku televiziju u 20 i 10 je emisija o toj zabrani,tako da bi moglo biti interesantnih stvari,ako ne bude prodavanje muda pod bubrege....

Debeli šef

inspektor je zaštite prirode a ne za ribarstvo, koliko ja znam.
po mom recimo, a nisam vidio zapisnik, navodno ga niti nema jer je zabrana bila usmena, nije se mogao zabraniti ribolov po zakonu o slatkovodnom ribarstvu za hrvi, jer imaju dozvolu loviti u svim tekućim vodama bez izuzetka i bez obzira gospodari li netko vodama ili ne, naravno ako imaju dozvolu nekog ribičkog društva.
čl. 22 st.5
http://www.zakon.hr/z/705/Zakon-o-slatkovodnom-ribarstvu

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šime

Nema NADZORA to je svrha zabrane ,a šta je čekao do ovog vremena , nadzora nema od 01. 2 2015
A sad  ,izdavane su ribolovnice za to područje mimo saveza, vršen nadzor bez polaganja ribočuvarskog ispita, To mogu ljud koji se bave nadzorom (ovlašteni ribočuvari)i bolje pojasniti
   Ima tu sad cijeli niz otvorenih pitanja , pitanja na koje se moraju dati odgovori ,a odgovori zasigurno slijede.
  A ova pomenuta emisija na žalost  i nije baš nešto pojasnila, Naime sada u početku prave ribolovne sezone su se sjetili , a zašto takve stvari nisu poduzimale kada se pod sloganom ODRŽAVANJE TRADICIONALNIH ZANATA RIBAR, devastirao Dunav u granicama Kopačkog rita, kada su se naveliko kršile kvote i sve ostalo .Vrlo zanimljivo.

Debeli šef

Citat: maverick  u Rujan 25, 2015, 19:15:04
HRVI je ionako precjenjena skupina  :stripii:
vidjet ćemo je li precjenjena kad zagusti s imigrantima.
trebat će država i  :character0032::pije: a i  :crutch:

Debeli šef

Citat: šime  u Rujan 25, 2015, 19:43:22
Nema NADZORA to je svrha zabrane ,a šta je čekao do ovog vremena , nadzora nema od 01. 2 2015
i sad nas konačno nadzire policija a nije ih na granici bilo za vidjeti danima.  :whip2:
opasniji smo državi od srba i ilegalaca.  :clap2:

rj

Citat: šime  u Rujan 25, 2015, 19:43:22

nadzora nema godinama ...intezivno sam lovio na tom području 5 god. gotovo svaki dan ....kontrolu ( renđere) sreo sam 4 puta ...jel to kontrola ?
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

A sta da kontrolira....kad je tamo sve posten svijet
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

mislim da inspektorat treba uvest obavezan dnevnik koji koncesionar mora vodit o izlascima ribočuvarske službe....
šokirali bi se da vide izlaske renđera na Dunav 1-2 godišnje

Debeli šef

jebeš kontrolu ribolovaca na vodi gdje je dopušten gospodarski krivolov, odnosno ribolov.  :toothy12:

rj

Debeli šef

Citat: rj  u Rujan 25, 2015, 20:41:42
u parku nije dozvoljen privredni ribolov
u zaštićenom dijelu nije dopušten, nije niti sportski. mislim da ima pokazni izlov tradicijskim alatima prilikom kopačevačkih ribljih dana ali nisam siguran rade li to još.
na dunavu je gospodarski ribolov dopušten zakonom, od granica mađarske do srbije, negdje se priča da se harači i po kanalima kopačkog rita te poplavnim područjima sve do bentova, nemam pojma, svašta ljudi pričaju.
ne znam je li istekom koncesije parka prirode suspendiran i gospodarski ribolov, znam da vidim šimića malo-malo, voza onaj kontejner od čamca. valjda čovjek peca.  :icon_biggrin: 

maverick

Zabrana je u neku ruku i dobro došla...natezanja je bilo i od strane ribara da udju i ribolove...pa da ne bi doslo do nekih vecih problema koji bi kasnije bili popraceni nekim tuzbama...uvedena je zabrana...Nadalje neki spominju i otezano cuvanje granice za ove ilegalce pa se mozda sve to spojilo u  jedno....Ali onim koji bas jako zele na pecanje...prodacu jeftino foru... :stripii: cujem da pojedinci idu uredno iza brodova...krece se od igralista i voze po dvojica iza barzi  :stripii:  :stripii:  :stripii: kolega je slikao ali ima poznatih pa kaze da nije za objavljivanje  :stripii: Procedura za povratak je ista  :stripii:

Debeli šef

a ništa. pohvatat ću vam onda sve smuđeve po dravi.  :occasion14:

btw, zašto se skrivati iza  brodova?
pa nisu zabranili plovidbu, valjda?  :eek: