Izgradnja aluminijskog čamca

Autor pile-1, Rujan 27, 2015, 15:44:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pile-1

Alumijski čamac duljina 550 širina u dnu 150 otvoren na 180 visina stranica 55 cm.

vatrogasac

Nis mjerodavan komentirat maritimske sposobnosti ali na izgled je prekrasan,koliko te izaso matrijal samo?

mossi

pile-1

Materijal je 3 mm almg 4.5 marine ,kupljene table lima 600×200 2kom 6700kn,300×150 2 kom 2000kn,razne cijevi i vinklovi 1500kn

Harley

Living your dreams, do not dream the life

rj

za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

kobac

10000 fijuuuu ja mogu samo sanjat tako nešto, plus ruke plus motor, sveukupno cca 50000 kn

mossi

Kad si več pravio špic pramac, trebao si ga produžiti (donji kraj, na šlic mislim) bar još malo.
Ovako razgrće samo one velike talase, i to kad udara pramcem o njih. A taban i dalje TABANA.
Da je blago V produženo za 1,5m, tada bi sekao vodu i kad su talasi 10cm.

Inače sve ostalo je extra! I mislim da nije bitno što dno nije bigovanao duplo dno ga drži utegnutim.
Verovatno je bio problem sve to staviti u presu.

Čamac i majstor za 10!

dravski pecaros

Citat: pile-1  u Rujan 27, 2015, 15:44:13
Alumijski čamac duljina 550 širina u dnu 150 otvoren na 180 visina stranica 55 cm.

pošto sam te struke mogu reći samo  :notworthy: :notworthy: za izradu...u detalje oko plovnosti se nerazumijem

rj

netočno ...big daje stabilnost čamcu pri vožnji

drugi savjet bi bio da je pojačanja pružio do zadnjeg zrcala ...kako mi se čini tu ide ozbiljan motor i mogao bi mu utulit dno ...to se meni desilo na starom čamcu

mossi

Ima dva boksa na krmenom zrcalu, kao kod mene, tako da ne mrda to nigde.

mossi

Upravljivost će on dobiti sa nekim vinklama po dnu, sad da li V ili L i koliko komada .. o tom po tom.

rj

ako nisu povezani sa dnom moglo bi da "mrda"

rj

sad sam vidio vinklove naknadno su vareni ja sam pristalica biga ...možda je bio problem što su table 600cm pa nije imao toliku savijačicu
lijep čamac

mossi

Moji idu do dna. A njegovi izgleda da ne.  :icon_scratch: