Izgradnja aluminijskog čamca

Autor pile-1, Rujan 27, 2015, 15:44:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ZeroCool

Jel moze neko da napise sta je sve potrebno od materijala za camac nekih cc 5-5,5m

mossi

Ne može.  :bye:

5 i 5.5 su dva potpuno različita čamca
ima egije nema egije (rebra)
koliko kutija boksova
debljine lima
duplo dno ?

i još barem 10 potpitanja.

miha

a može 20 000  milja kuna i to je to ...

maverick

A nemojte zezati čovjeka  :stripii: ...za 15 milja moze dobiti porilično veliki i odličan čamac, mislim da Šimic...i rj...imaju plan da naprave al čamac za 11-12 000 kuna...za šire mase...  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ZeroCool

mossi bas si mi sladak :) kakve veze ima debljina sa kolicinom materijala i tih pola metra moze samo da bude razlika u jednoj tabli nista vise

mossi

Pa što pitaš kad (sve) znaš.   :icon_thumright: :ok: :hi:

ZeroCool

pitam da bi mi ti pametovo nista drugo ;) :D ako ne mozes pomoci ne moras ni komentarisat  :takoje:

mossi

Kakvo pitanje takav odgovor.

Ako želiš ODGOVOR onda moraš postaviti pravo pitanje.

KAKAV čamac želiš. Svako ko je sebi iz samogradnje radio čamac rado će ti pomoći,

PA I JA ..  :icon_thumright: :ok:

Ali spisak tj specifikacija je malo podugačka za OTPRILIKE tj ne znam ni sam šta želim opciju.

Daklem: opet se vraćamo na 10 potpitanja:

Dužina, širina, dubina. Duplo dno, zadnja komora, iz jednog ili dva dela,
srednja komora ili samo sedalica, prednja komora, bočne komore?
Talasnjača ili rubna cevna ograda, nešto od inoxa,
Posebne želje, debljina lima, rebrasti lim, i naravno koji motor.

Aj kreni redom ..  ili odustani  :angry3:

mossi

Osim toga pitaj RJ-a koliko mu je bio utrošak materijala za RJ-runner II i sve  :ok:

rj

pomogao bi ali je pitanje nedefinirano za samo korito 5m treba 5 tabli 125x250cm dalje sve zavisi ovo je bez egija,omega i duplog dna bez komora i ukruta ....
mossi je dobro ocjenio nedefiniranost pitanja
preporuka....
radi 5m jer 5,5m je sasvim druga koncepcija i specifikacija matrijala
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

vedro

Rj tvoj camac izgleda bolseno, nisam neki znalac ali izgledom sto sam vidio... :notworthy: ekstra lijepo izgleda!
Moglo bi se reci da ti zavidim :stripii:
Svaka cast👏👏

ZeroCool

Evo ovako nesto me zanima: Camac do 5m nekih 120-125 u patosu,  bez ovih bocnih komora

rj

5m
za dno uzmi 3mm 2table 125x250
2 table 2mm za bočne strane
2 table za zrcalo,zadnju komoru ,prednju komoru
2 cijevi promjera 50mm
egije bi radio u omega obliku 20x40x40x40x20
trebao bi vanjske varove napravit tig aparatom ...nutarnji mogu mig
p.s. obavezno biguj dno i stranice ..moj savjet ..
dno 4 biga
bočne 2 biga
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

vedro

maverick

Kako se gdje snadjes od 500 do 700 kn...malo napamet pričam ali moze se negdje rijesiti ako nadjes nekog tko se s tim bavi pa dobijes njegov popust...negdje se moze uštipnuti pdv....uglavnom kad odes u strojopromet i zbrojiš materijal....pa potrosni materijal poput reznih i brusnih šajbi....pa žicu za aparat ..pa plin....pa ti netko uzme oko 500-600 kuna da ti biguje stranice i dno....nakupi se fina cifra...pa plus vucaj to iz strojoprometa pa biguj..pa vuci kuci..pa kapetanija sad uzme oko 900 kuna za samogradnju...mislim da je jednostavnije kupiti vec napravljen...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"