UKIDANJE PRIVREMENE MJERE ZABRANE RIBOLOVNIH AKTIVNOSTI NA DUNAVU U PP KOPAČKI R

Autor šime, Listopad 20, 2015, 20:12:15

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

šime

Danas  20 listopada dobili smo potvrdu o vrlo brzom otvaranju (par dana) ribolova u PP Kopački rit (otvoreni Dunav).
  Naime u razgovoru sa ovlaštenim djelatnikom Uprave za ribarstvo dobili smo informaciju da su ispunjeni uvjeti za otvaranje tog ribolovnog područja .Naime čista tehnička stvar JU PP Kopački rit mora preuzeti ribolovnice Hrvatskog ribolovnog saveza i time ribolovne vode mogu biti otvorene.
   Iznimno nam je drago da smo uz Vašu suradnju i podršku uspjeli doći do riješavanje jednog od nagomilanih problema . Hvala svima u ime svih.
Ne posustajemo i molim sve one koji su sudjelovali da ne posustaju jer moramo dalje . Možemo samo zajedništvom riješavati sve ono što nas muči .
   Ovo nije kraj naših zajedničkih nastojanja da riješavamo  probleme .Ovih dana očekujemo pisanu formu mjerodavnog ministrastva , zapravo pisani odgovor na one naše zahtijeva.,A prema tome pisanom odgovoru ovisti će naše daljne djelovanje,.

Slaven

umpahpah

Slavene al stoji rijamu sa dregerom  kod Kovač foka i alkotestiraju sve koji idu gore i u samom toku ribolova :rofl2:

Smithwick maniac

Nitko ne spominje i ne pita za novu cijenu ribolovnice?
Sta kosta da kosta samo daj  :stripii:
A jasno mi je ovisnost je to i tu nema pomoci!
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

alex7777

Ako sam dobro cuo KALENDARSKA GODINA  sto mi je sasvim uredu a sto se tice HEBENE CIJENE  cut ce se kontam da nece bit manja neg sto je bila dabogda ja u krivu bio  :baba:

Stepa

Citat: umpahpah  u Listopad 20, 2015, 20:40:29
Slavene al stoji rijamu sa dregerom  kod Kovač foka i alkotestiraju sve koji idu gore i u samom toku ribolova :rofl2:

Ahaaaaaaaaaa :thefinger: :thefinger:boli njega kita ja vozim  :BangHead: :BangHead:
Drago mi je čut inf da će mo uskoro moći ici gore,ako budu prodavali ribolovnice kupit cu je rado i za cijelu god jer sam bio dosta puta gore :icon_thumright:

Jedino ne treba posustat da bude jedna ribolovnica za sve vode bez obzira tko od ovih cirkusanata dođe na vlast i 3,4 točka za koju smo prosjedovali :hello2:
Ovi desni su i zakuhali ovo sve pa me nekako straj sranja :violent1: :violent1:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

šime

Da malo je nezgodno ta "kalendarska godina" i cijena , zapravo cijena ribolovnice je cijena Ribolovnog saveza ,ali eto pritiskom smo zaustavili i ono što se valjalo iza svega ovoga. Sam ribolov će se odvijati po zakonu o slatkovodnom ribarstvu,a ne po pravilniku JU PP.Detalje ćemo u hodu doznati .
   E sad predstoji borba za Dravu jer kako stvari stoje mogla bi proči sudbinu Dunava -Kopački rit, naime tajming je  malo nezgodan , nadamo se da će nova zajednica riješiti papirologiju  u tom vremenu, pa da nastavi juriš na ribolovno pravo.

Slaven

Citajuci ovu problematiku covijek moze da poludi, a stvar je u biti jednostavna, kad bi se novci od dozvola trosili na ono sto je svima u interesu, bilo bi i za dobru ribocuvarsku sluzbu, za porobljavanje, za razne monitoringe, za sve.... jedan pametan i posten covijek bi poslozio sve u pet min... al ne zasto bi bilo jednostavno kad moze komplicirano, hebiga

Debeli šef

kažu smuđevi opet počeli jesti prave kedere, odučili se već od gumica.  :stripii:

maverick

Citat: Slaven  u Listopad 21, 2015, 10:01:32
Citajuci ovu problematiku covijek moze da poludi, a stvar je u biti jednostavna, kad bi se novci od dozvola trosili na ono sto je svima u interesu, bilo bi i za dobru ribocuvarsku sluzbu, za porobljavanje, za razne monitoringe, za sve.... jedan pametan i posten covijek bi poslozio sve u pet min... al ne zasto bi bilo jednostavno kad moze komplicirano, hebiga

Na prvu izgleda jednostavno ali u praksi nije ni blizu ovog. Problema je puno...osobito financijske prirode...od dozvole PP Kopački R  uprihoduje za plaće dva rendjera...tokom godine a troskovi goriva i ostalog da bi se to kvalitetno nadziralo tesko da se mogu navući na drugi način osim da ministarstvo u proračunu unaprijed izdvoji taj novac...sto je vise manje SF u ovo vrijeme. Zato smo i trazili nadzor koji ne mora nuzno biti dio Parka Prirode. Prodajom drzavnih karata bice mogucnosti i nekog drugog nadzora. To je detalj i zahtjev na kojem se inzistira i svakako se nadam pozitivnom ishodu....Suradnja ribocuvarske sluzbe i sudstva te drakonske kazne su jedino rjesenje....uz odštetni zahtjev prema PP...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

kume PP ima mogućnosti kojima je samo nebo granica ...to što su sve uprave sterilne i nemaju ideje druga je priča... C&R ribolov i u samom ritu ima evropsku perspektivu ....naši ljudi idu u Irsku ...Švecku...Španiju ...što oni nebi dolazili kod nas
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Debeli šef

iz razloga što neki u nas više cijene ptičurine a ribu vide jedino kao hranu za kormorane i čaplje.  :veryangry:

rj

mala računica (točna) imaš ljude koji iznajmljuju čamce + što su i vodići...
čamac 100 kn + gorivo
dan vodića 200 kn
nočenje nije u toj cjeni ...
ZATRPANI SU REZERVACIJAMA
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Šokre

Citat: rj  u Listopad 21, 2015, 18:31:51
kume PP ima mogućnosti kojima je samo nebo granica ...to što su sve uprave sterilne i nemaju ideje druga je priča... C&R ribolov i u samom ritu ima evropsku perspektivu ....naši ljudi idu u Irsku ...Švecku...Španiju ...što oni nebi dolazili kod nas
Tog sam i ja misljenja, gadna lova je u c&r, samo sto oni to ne kuze, ali na određenim mjestima i ajme kontrolom i nadzorom.
Kad stranac dođe i ljuljne paru za odstrel kapitalnog papkara, ima ih more koji bi došli poradi ribe, koju vrate nazad.
Dao bih milju kn, da je legalno, da mi daju 24h u ritu i sve bi uredno pustio.
nazad.
I tako sam davao silne pare za c&r šarana, na jezerima gdje riba ima veća prava od pecaroša i nije mi bilo žao, jel su pecanja bila kao bauštela, više se naradis na drilanju, nego odmaraš dušu

maverick

Slazem se ali C&R na otvorenoj vodi i sa susjedima koje imamo i u kakvom stanju je kod njih situacija je apsolutno besmislen.....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"