Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Kugla

O Zagore, Šajzika te vodio u moj šor  :ok:
Ja bio jutros na sat vremena i jedna štuka malo manja od kile i to je sve, nekako planiram popodne otići onako zabaciti na postav da malo odmaram. I naravno ostavio jedan ssr 7 na vrbi, susjed ako ideš večeras znaš di bacam pokupi plaćam onu tvoju irish coffee  :ok:

Zagor

Nisam ni znao da sam siroče i da imam maćehu. Svi je poznate , zove se Drava. Niti jedan raub, ni jedan cmok, ma ni štuka nije proganjala kedera. Tajac!

Isprobao sam malo novi stap. Nije mi još stigla špaga za njega pa sam imao montiranu SSV 4500LL sa 0,22mm mono sa federa. Iako sam bacao sa silkom silikonce, osjećam glave od 12g.  Manje nisam probao.
Jako sam zadovoljan sa štapom, nije prekrut, a nije ni glimbav. Bas rađen za mene. I lijepo baca. Jedva čekam da ga osjetim pod ribom  :laughing7:
Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

Zagor

Vratio se sa Drave. Niti jedan cmok, ni raub soma. Dobio samo jednog bolencica cca 30cm na voblera. Al sam spazio gdje se šaran grupira i kupa. Vjerojatno skupljaju školjke na tom mjestu jer ih ima puno. Možda se zaletim ovaj tjedan sa feederom.

durmy

Zagore bio jucer na tom potezu isto bacao gumu a bjela riba se grupirala ko u pola zime

Poslano sa mog E2303 koristeći Tapatalk

Zagor

Jučer je bio i Tepeš. Kaže da je bio 4 dana za redom i da nije vidio ni s od smuđa.

Kod nas je još rano za smuđa s obale  :icon_scratch:

Di si bio kad te nisam vidio?

Kugla

Ma Zagore kakvi rano, prošlo ljeto sam lijepo lovio i to sa obale, ova godina istina manje izlazaka ali i sasvim neka druga priča u odnosu na prošlo ljeto

durmy

Bio ujutro pa do 14h nije smuđ dosao u obalu na tom dijelu to su neka klasicna zimska mjesta stuka solidno radi ..ako se bjela zadrzi u onoj kolicini kao sto je sada biti ce i smuđa

durmy

Samo sto  su sumarinci porusili  topolik oresnjak-martinci pa ce ovdje biti gužva

maverick

Neku noc naidjem na jato bijele ribe u duzini od 50 metara...na pola Drave....svakako prerano grupiranje za ovo doba
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ljuska

mislim da bi to mogla biti posljedica velikih voda tijekom ljeta

pajdo77

Kako sam i rekao bio bacao ko sumanut,par kilometara nizvodno svaka hrpa kamenja moja ali ni da čvrkne. Već dva-tri dana tako. Ili ja idem u nevrijeme kad neće ili je ova Drava što naglo opada kriva,uglavnom nije za pohvalit se.

Dukulele

Istinabog, Pajdo i ja smo jucer stvarno oprezno i s osjecajem napadali sinoc, al ni mrc nicega. Jedina aktivnost na obali je bila ona bijela macka jadna koja je lizala obalu. 
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

vatrogasac

Nisam bio bas aktivan na forumu u zadnje vrijeme al eto uspio napokon odlovit cca 36h u komadu, lovili smo na Pjeskari pozicije 6 i 7, tokom dana hranili smo na cca 65-70m i stim da smo imali svaki po jednog "indijanca" van hranilista, ja na cca 120m a kumic na 100m, u srijedu cijeli dan nitko ni griza sta je za Pjeskaru jako neobicno, uglavnom kad sam pogledo tlak zraka sve mi bilo jasno 1022hPa. Kad se smracilo i pao tlak krenuli su grizevi na pozicijama oko nas, pa i kod nas,kumic dobiva 17kg a za oko 30min ja popravljam svoj rekord na 19.900, oko ponoci vadimo stapove i idemo lec, drugi dan ja dobivam amura 11kg i sarana 16kg,kumic jednog 13kg. Ovako je to otprilike izgledalo:

Poslano sa mog HTC One M8s koristeći Tapatalk

Kugla

Lijepo, bitno da ste uživali i odmarali a i lijepo lovili  :ok:

pajdo77

Pustio se još ni svanilo nije do prokopa. Bacaj ovo,bacaj ono..ma nema šanse,žabe nema. Bacaj i mušicu..isti klinac. Pakuj se kuć i reko preko puta veza idem još malo. U pola sata jedan mali bajin,također mali jez i tri čvoke koje bi mogle biti od tog malog jeza ili ti protfiša dok ga nije klepio kako treba. Dakle tamo četiri i pol sata ništa a tu časkom par pecanja. Riba ne radi uopće,ni jedan raub vidio nisam. Ne razumijem se u te tlakove zraka,gdje i kako ali mora tu biti nekog vraga čim ona ne radi,vjerovatno je kumovao i vodostaj jer je opet dobro opala od jučer. Uglavnom ništa se tu meni ne sviđa. :pirate: