Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

pajdo77

Ja govorim za čamac,a gdje vi svoje stiskate ne znam,ja sad svoju stiskam u kupatilu..vratima,dok ne opere pločice nema van :rofl2: :stripii:

Zagor

Kad vaše Šefike pročitaju ove postove obnovit ce se riblji fond Drave oko Osijeka  :stripii:  :stripii:  :stripii:
Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

Dukulele

Kad je moja Sefika skontala po logotipu i forumu da tu visim malo malo, veli ona - i ja cu se registrirat, pa i ja pecam!  Ako me nije slagiralo! 
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

pajdo77

Ma ako se logira ko "Šefika" onda nije problem,mi ćemo te hvalit u vražju mater :stripii: al ako opali neko ime ko zna kakvo i pita za tebe e onda si nahebo :rofl2:

Mornar Popaj

Danas se vratio sa kampiranja na Savi. 4 dana ludog i nezaboravnog ribolova.
Nakon dugo vremena, pecali smo ciprinide. Deverike, plotice, mrene, šarani i veliki amuri su grizli nemilice.
Iako smo se preko dana kupali na hranilištu, i u vodi do pupka ladili j... i pili ladno pivo, riba je uzimala ni 20m udaljena od nas.
Pecali smo i hranili sa kukuruzom, friško skuhanim u kotliću na licu mjeta, i to je kako mi se čini najbolji način.
Odokativno izračunato smo ulovili oko 100 kg ribe za 4 dana i noći.
Moglo se i više, ali jednostavno nam se nije dalo u sred noći izlaziti iz carstva snova zbog jednog šarana ili deverike.
Razlog je naravno umor koji te slomi već oko 8-9 navečer kad samo gledaš kako ćeš se zavuć u šator, i moliš boga da se signalizatori ne jave.
Vrijeme i vodostaj je bilo taman kako treba, i Sava nas je bogato nagradila  :notworthy:
P.S. ne pokušavajte ubaciti velikog amura u meredov, ako prije toga nije napravio barem 4-5 dugačkih bjegova
u plićaku do koljena me složio na guzicu i izletio iz meredova na mene. Malo je reći da me iznenadio  :occasion14:

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

pajdo77

Neka si se ti Popaje lijepo ispeco a naspavat ćeš se,ima vremena. U svakom slučaju bolje nego da si na pecanju spavao od dosade. Samo običan kukuruz bez ikakvih kemija?

Mornar Popaj

Tako je Pado  :takoje:
Običan suhi kukuruz, namočen dan prije. Kuham ga dok ne krene pucati
Hranimo dvaput dnevno, ujutro oko 10 i predveče oko 18:00
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

pajdo77

Eto,jednostavnije ne može biti a učinkovito,bez ikakve kemije i kojekakvih aroma :occasion14:

Zagor

Koliko kg kukuruza bacis u jednoj turi hranjenja i koliko nakon toga krenu grizevi?
I kakav je protok na mjestu, dali odnese kuruz ili se zadrži?
Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

dac

Gle sad.....   :eek:   ..... pa jer nije nedavno na drugoj temi bila "tajna" u posebnoj vrsti kukuruza i načinu kuhanja.....  :uf:   :thumbsup:
Znači,ipak se šarani mogu loviti i na "običan" kukuruz.....  :occasion14:
Sorry, morao sam.....   :bye:

dravski pecaros

a de mi Dac  napiši koje je to rekao da "samo posebni " kukuruz lovi???

maverick

Mislio je na mornara koji je par stranica unazad napisao da ima tajni recept  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Mornar Popaj

Ma gledajte, ja se već dugi niz godina bavim prodajom kukuruza ( kuhanih šećeraca) na moru, tijekom ljetne sezone,
pa je taj posebni kukuruz jedna anegdota sa jednom mladom sisatom slovenkom. Pojedinci znaju za to pa se sa vremena na vrijeme malo našalimo na tu temu.
A što se tiče ribolova, naravno pecam isključivo na običan suhi kukuruz sa tavana. Dan prije ga namočim, pa sutradan kuham dok ne krene pucati.
Protok vode na kojem lovimo je dosta spor, riječna matica je sa bosanske strane, a sa naše strane su plićaci sa mnoštvom potopljenih klada, drveća panjeva itd. Slučajno sam jedne godine tijekom ekstremno niskog vodostaja našao jedan potez od cca 50m bez zapinjača. Dole je šljunak, markiramo 20m uzvodno sa kanisterom, i hranimo dvaput dnevno čamcem. Međutim, isto tako se može, spombom, praćkom, pa čak nekada smo hranili i rukom, jer bacamo maksimalno 30m od obale u 2,5 -3 m dubine. Prvi put nahranimo sa cca. 10-15 kg kuhanog a onda jedan kotlić od 13 litara podijelimo na dva puta. Budući da pecam sa frendom i sve je timski rad sa puno posla, nahranimo oko 18:00h i već nakon sat vremena se javi deverika, plotica. Onda oko 10 naveče opet koja deverika. Šarani grizu u pravilu kad je najcrnja noć i najveća tišina, od ponoći do 4 ujutro, kako kada. Amuri od 7-8 ujutro sve do popodne. Eto, tri su nam sad došla po najvećem suncu, međutim, jedan je opalio u ponejdeljak po najvećem pljusku oko 3 popodne. Zagore, ne bacamo plutajući kukuruz nego tonući, i nijedna ga rijeka ne može odijeti nigdje kad padne na dno. Ako je jači protok, možeš samo malo više uzvodno bacati, ali kad padne dolje, tamo će ostati dok ga nešto ne pojede. Na Savi ima toliko amura i to onih najvećih da ljudi toga nisu ni svjesni. Samo trebaš naći pozicije malo dalje od sela i gdje se ne može doći pješke.
Uglavnom, nema tu nikake filozofije ni tajne. 3 zrna na dlaku, i zabaciš, otvori pivkana i uživancija  :occasion14:

Na hranilištu se i okupamo, pijemo pivo u vodi do pupka, zapalimo pljugu itd....
Uglavnom opušteno pa kako bude

dac

Mornare, sve pet.....  :notworthy:   :icon_thumright:   
Još jednom, isprika, ništa osobno, nekad čovjeka "ponese"......   :hi:

pajdo77

Popaje jel to desno nekakav pješčani sprud ili plaža? Vidim na slici da si dosta daleko a voda plitka.