Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 9 Gosti pregledava ovu temu.

majstor

Bio sam na radnoj akciji na Dravi. Nisam lovio, ali sam vidio da je, na drugoj obali, ribolovac vadio dobru ribu, barem 3 kg.  :clap2:

šajzika

Kaze kolega iz Aljmasa da se pojedinci hvale da dobro smudj grize na hulovu.
Audentes fortuna iuvat

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Gdje su sada ti mjerodavni da pojačaju kontrole? neka se vozikaju i kontoliraju te nazovi pecaroše koji mlate za lovostaja.

Mudri

Kako čujem svake godine ima jednih te istih pojedinaca koji tek izlaze kad je počeo lovostaj i ne kužim kako ih niko ne hapsi,di nam je sada kobac.... :violent1:

majstor

Njih je puno, a Kobac samo jedan.  :takoje: :bye:

mlb

Koliko je dobra zabrana pecanja na tom terenu toliko i pogoduje gospodi krivolovcima jer rade na miru! Opet tu naj više krivim pp kopački rit i njihovu rendžersku službu kaja na tom dijelu doslovno ne postoji! Smješno je u potpunosti kriviti policiju jer im to nije primarni zadatak a i njihovim nadređenima i nije neki interes riblji fond! Al o tom potom! Da bi mogli više napraviti ,mogli bi!

pajdo77

Mislim prvenstveno na rendžere ili šta su već u Kopačkom. To je prirodno mrjestilište a njima pod nosom majstori love ribu ko da nije lovostaj. Valjda i među njima ima koji položen ispit za ribočuvara,ako nema ne znam čemu je svrha njihovog postojanja osim da broje kormorane. Ne znam koji je opis njihovog radnog mjesta. Ako je očuvanje i zaštita flore i faune onda bi bilo logično da već ako nemaju neke ovlasti tipa pregledavanja čamaca i ribolovaca bar zovu policiju i ovlaštene ribočuvare. Tako je nebitno jel Hulovo pripada pod njihov rajon ili ne,treba se upozoriti na krađu bez obzira u čijoj je nadležnosti taj dio Dunava.

Mario sg

Bio jucer do Save, bucov je solidno radio dok je bilo sunca,malo je hebavo vjetar ali dalo se isceprkat nesto   :ok:

nele01

Ima i kod nas pun q...c tih iskompleksiranih licemernih idiota-majstora, koji krenu tek kad pocne mrest, a jos gore slikaju se i hvale sa tim ribama. Moj zivot je kratak i nisu dostojni da trose moje vreme tj.da ja trosim moje vreme na njih, od mene :red-card: takvim ljudskim velicinama.

No

Moji su ribolovni izleti, baš izleti.Malo ,malo netko od nas i doslovce izleti.
Prvo mi je,čim smo došli  kolega kliznuo po mulju u Savu. Kad sam na njegov poziv dotrčao do njega,kao mačak u crtanom kad se kandžama drži za tlo, tako je i moj prijatelj, ležeći potrbuške, s prstima zabijenim u zemlju i do pojasa umočen u vodu čekao pomoć.  Nekako sam ga iskobeljao iz te situacije i ne znam jel više bio blatnjav il mokar. Mislio sam uvijek da bi se u toj situaciji nasmijao al mogu vam reć da mi uopće nije bilo smiješno. Tek poslije kad su se dojmovi slegli bilo je i smijeha i pitanja kakva je voda,zašto se nisi skinuo ako si se išao kupat,nemoj druže na ruke ić lovit ribu al ak već ideš skini robu, i tako redom.

Kako sam nakon dva mjeseca prestao pit tablete , prvi put sam došao na pecanje bez agregata i inhalatora. Odlučio sam u terapiju uvest i cedevitu.
U ponedjeljak je bilo sve ok, al u utorak je bilo grdo,red cedevite, red cedevit  :pije:  pa još jedan  :pije:  i još jedan  :pije: i još  :pije:  i još   :pije: i bilo je tu glavobolje,mučnine i povraćanja  :icon_shaking:.

Koliko se razumijem u medicinu bilo je više no očito da sam se predozirao.  :crybaby2:
Tako da sam u srijedu otvorio bolovanje.

Situacija je to u kojoj čovijek uvijek iznova shvati koliko je glupost bezgranična al eto nisam od onih koji su pametni, prije će bit da pripadam među one druge, što guraju po svom pa i na vlastitu štetu ponekad.  :BangHead:

Službeni razlog zašto smo istrčali na teren bio je čekanje soma na glistu. Ne da ga nismo dočekali nego nismo imali ni pecanja.

Pri povratku doma, skrenuli smo na jedan šumski kanal koji suklja ispod jednog mostića i povlači vodu iz polja. Tu smo se prošle godine znali igrat s bucovima. Ovaj put ćorak. Još je rano. Kad bi ovakva voda došla polovicom četvrtog mijeseca il možda petog,e to bi bila druga priča.
Ovako sjedili smo sat vremena i kupali voblere. 

vrijeme je bilo  :ok:.
Vidio sam prve šišmiše ove godine,vidio sam rijeku u rano jutro,mirnu i pokrivenu izmaglicom.

Koliko se razumijem u medicinu a ne razumijem se nimalo, bio je ovo jedan od onih izleta koji ostaju negdje po strani u sjećanju,al ipak ostaju. 

pajdo77

Bio sam malo popodne fiderisati. Ne stigne hranilica na dno kako treba i peš već peca. To je ludara,probao na šećerac,crve,kombinaciju oba mamca,ma badava. Jedan jez koji je nekim čudom stigao do crva prije ove napasti. Mjenjao dužinu predveza..ma sve čega sam se sjetio i uzalud,samo peševi. Sad ću probati napraviti nokle pa probati da vidim šta će se sutra promjeniti mada čisto sumnjam.

šajzika

Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Kod mene je muka što je svagdje kamenje,rijetko mogu naći komad gdje ima malo zemlje na dnu pa mi to pravi probleme. Za vrijeme ovog današnjeg pecanja posio pet-šest udica. Onda znaš kakav je teren.

šajzika

nazalost neznam sta bi ti savjetovo da je tamo u tvom kraju ,
sta je s onim sajzom od secerane ? jel to aktualno
Audentes fortuna iuvat