Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 9 Gosti pregledava ovu temu.

šajzika

evo ovako,
nadam se da sam uhvatio mjesto gdje pecas,
da vidimo sta drugi koji su imali iskustva kazu gdje mozda ima koji prelaz ili neki drugi savjet pa da ti mal mozda pomognu savjetom iliti padne neka nova ideja na pamet jer ipak si cjelo vreme tamo

imal neko neku ideju , neki prelaz , dobro mjesto da podjeli
Audentes fortuna iuvat

nekinho

Nisam nikad pecao na tom potezu...ali onako po osjećaju, ako je plus Pajdina pozicija tu je ispust od šećerane, logika kaže tu se riba hrani, ali po meni tu ima svakakve sitne koja će prije radit pizdarije nego pecati kako spada, zato bi ja radije pecao s preko strane, i izgleda mi dublje i bolje za pravu ribu... sidro i par metara od obale i udri... A osobno sam pecao niže od ovog terena nekih par km pa ako ti nije bed ići koji kilometar niže ima krasnih pozicija oko 10km i 8km pogotovo s preko strane....

pajdo77

šajzika je stavio onaj plus na a gdje će dalje već na donjodravski šajz :stripii:. ja pecam između kožare i flotile a tu je svagdje kamen od kada su pravili obalu prije 35 godina. Znam ja gdje bi valjalo pecati,odrasto sam tu samo čamac je  na suhom pa pecam na vezu. Kada temperatura vode ode još koji stupanj tu se uredno može nahvatati bjele ribe bez problema,ovo je pecanje samo da nisam kod kuće :icon_thumright:

pajdo77

Bio ja dopodne malo fiderisat pred kućom. Na šećerac neće,kombinacija crv-šećerac neće a na dva crva se da iščačkat deverka i jezeva. Za divno čudo nije bilo peševa. Drava raste na očigled. :hi:

No

Htio sam i bio sam. Ulovio sam dva soma bućkajući na kišne gliste.
Većinu vremena od ponedjeljka do danas proveo sam u kartanju bele, kuhanju i uživanju ljiepog vremena.  Jedan dan kuhao se grah,drugi gulaš od veprovine, kojim nas je počastio naš mladi prijatelj lugar.Bilo je tu i jaja,sira,slanine,kobasice i još koječega. Nazdravljalo se cedevitom.

Sava je pala, izbistrila se i smirila. Vrbe su se u ova tri dana zazelenile. Sasvim je to drugi izgled u odnosu na prošli tjedan. Dominantno tamna boja drveća sakriva se u zelenilu mladih listova.
Na obali pored naše kućice raste jedna zerdalija. U ova tri dana potpuno je procvjetala. Oko samo pobjegne na bijelinu tih cvijetova.

Probajte zamislit da sjedite, negdje na terasi uz rijeku,dovoljno daleko od bilo čega,mir,tišina, pjev ptica, ispijate gutljaje toplog čaja, promatrate svježe sunčano jutro i rascvijetano drvo svo u bijelom. Rijeka mirna obasjana suncem. Samo praćak ribljeg repa na površini prekine na tren taj mir. Imate osjećaj kao da ste na kraju svijeta,na kraju vremena.

U potpunosti razumijem japance koji imaju nacionalni praznik prilikom cvijetanja trešnjinog cvijeta.
Cvijetanje voćaka je jednostavno čudesno i prelijepo.

Jedno jutro sam se izvezao uzvodno namjeravajući bućkati a onda sam odustao i samo pustio vodi da me nosi. Sjedio sam na stolici i nisam radio ništa.  Klizo sam po vodi, promatrajući visoku naboranu obalu s jedne strane i poloj s druge, pokriven vrbakom. Prizor koji sam toliko puta vidio, nekim čudom još uvijek je svijež. Kao kad gledate poznato lice žene koju volite.

Bio je to izlet poklonjen proljeću. Jedan lijep i ugodan boravak u prirodi.

S lišćem je došlo i vrijeme šarana.
Idući put iščekivat ću praskozorje i čekati divljaka.

DIDAPATAK

.. :notworthy: :hi:
.. :baba:
p.s...da sam slab karakter počeo bih ti zavidjeti  :uf:

No

Dukulele

mr. No! Uvijek cisti uzitak <3
Ovo me taklo.

" Prizor koji sam toliko puta vidio, nekim čudom još uvijek je svijež. Kao kad gledate poznato lice žene koju volite. "
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

No

pajdo77

Bio jedno tri sata dopodne i pušiona. Drava dobrano došla u ova dva dana,počeo neki vjetar piriti a od ribe ujutro povremeno pecao peš,kasnije niti on i jedan jez kada sam već počeo pakovati stvari. Valjda će prestati rasti pa onda i početi pecati.

Dukulele

Pajdo el ronda bucov po toj Dravi i suncu?
Jab sutra malo oso ceprkat - da ulijemo koju litru pa da poganjamo nest tamo poslije rucka,  2-3?
Kad sam mogo nisam htio, sad kad hocu ne mogu.

pajdo77

Bio jutros tri sata i isto toliko peševa. Već drugi dan pušiona. Jel do vodostaja zato što je naglo dolazila,zbog tlaka zraka možda? Nemam odgovor na to pitanje ali ako se mene pita nisam vam ja nikako zadovoljan  :icon_scratch:

dravski pecaros

bio sa ekipom forumaša na ribnjacima baranja doslovno smo se ubili od šarana..u 4 sata pecanja oko 30 komada smo uhvatili... slika nema radi moje nemarnosti  :hi:

nekinho

Nema slika ali se pamti... a možda se koja i nadje...

mossi

Citat: pajdo77  u Ožujak 25, 2017, 17:43:30
Bio jutros tri sata i isto toliko peševa. Već drugi dan pušiona. Jel do vodostaja zato što je naglo dolazila,zbog tlaka zraka možda? Nemam odgovor na to pitanje ali ako se mene pita nisam vam ja nikako zadovoljan  :icon_scratch:

Peš/peh dan.

Moj prvi feeder izlazak, bez ikakve nade u uspeh po nekoj mojoj prognozi dala je za rezultat 10-tak peševa po pecarošu.
Bilo nas četvorica, pecali i družili se u Dunavcu kod Apatinske plaže.
3 feederaša, 5 štapova i jedan meč. od 14-17,30h niti jedan komad bele ribe niko.
Redovni prihranjeno i prihranjivano sa kvalitetnom primamom, od mamaca sve.

Ali to je nešto što sam očekivao. Pritisak je popodne strmoglavo pao za 6mbara,
a tada riba levitira negde u srednjem sloju i uglavnom ne uzima.

Zato mi je interesantna priča sa ribnjaka i uspeh Dravskog i ekipe.  :ok: :hi: