Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 5 Gosti pregledava ovu temu.

SMT

:stripii: :stripii: :stripii: :rofl2:

pajdo77

Moj SMT popi*dio,imam kuku za somove u čamcu,da mi je jedan bio na dometu imo bi pirsing al pod plećkom sto posto

ossa

I. ja sam. jutros bio iz. tih razloga , Ali.bolji je večernji cug...
Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Citat: pajdo77  u Srpanj 09, 2020, 18:59:18
Moj SMT popi*dio,imam kuku za somove u čamcu,da mi je jedan bio na dometu imo bi pirsing al pod plećkom sto posto

Svi imamo te dogodovštine... Pre ovog porasta sam ostajao do kasno u noć, cekao drugi cug... Valjda sam jedini bio na Dunavu... Noć bez komarca, lepo vreme, možda i mogućnost ulova pristojna... Umiri se sve, tišina, ideala... Ali valjda migranata nikad više... Pa kad se patrolni camac uzvoza gore dole, pa to je strasno... To su talasi od metar...Ode sve u tri lepe i ja i ribe...

ossa

Ja sam dva majmuna hteo da zakucam sidrom zardjalim majku ima debosku, sa jet ski mi. uletali iz dosade da mi prave talase, klinci. Kada su videli da vadim sidro, nije im bilo dobro. Jebo ih tata...
Naidju krize, drukcije grize...

mossi

Napredujem polako.. teško mi ide da se privikavam na ono zbog čega sam i odustao od noćnih pecanja...

Mrak
Komarci
Rosa
Povratak.. mrak, panjevi...

Izdržim evo po drugi put do 22h

Lokacija od juče .. zauzeta, ali je i on spakovao pribor i otišao nešto pre mene..

Komaraca 5x više nego juče.. toplije i dosta manje rose...

Ribe ni kvrc.. ni rauba i coktanja..

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

silure

A nije ni cudo kako voda opada da nece

mossi

Da znao sam da su mi izgledi slabi, ali dan ranije je bio izražen prvi cug, ali se javljao bucov i sitni smudj.. pa sam hteo da povežem dva dana..

Danas sam opet u Monoštoru..
2-3 dana pa onda opet Dunav pa u krug..

pajdo77

Ja jutros u četiri bio kod čamca. Reko nema onih mulaca da mi se vozaju uz keder kantu bijesnim gliserima. Dva kilometra sam ja prošao i pri tome valjda svaki kamen kvrcnio sa kederom,uzalud. Ni dirnilo ga ništa nije. Da opadne bar pola metra i tako ostane možda bih ovdje kod mene i imao šanse. Ovako od granja ne mogu u obalu a na vodi neće plus što trebam topovsko đule da mi dođe mamac do dna drop šot tehnikom. Valjda će biti bolje,gore ne može nego što je sada.

Hudini

Dali je moguće da je riba tu a da neće i tako danima?

mossi

Nisam ja siguran da neće, nego uslovi menjaju režim ishrane..

Primer:
1. sedim za stolom i ručam
2. sedim pod stolom i krijem se dok jedem kolače
3. otišao u restoran
4.
5.

koliko kombinacija ima..
a mi bi da stanemo na preliv, mali kontra tok i upecamo 5 smudjeva za veče.. svako veče..

maverick

Moguce je samo da nece bas kad pecamo...ne zaboravite da na Dunavu i Dravi u ovakvim vrelim danima najveci spektakli znaju biti kad je najveca vrucina a tad jako malo ljudi peca...ili na Dravi tad imas autoput od camaca...itd itd...mnogo se toga mora poklopiti pogotovo kad ribe nema puno u rijekama kao sto je Drava...Znaci moras ju naci, moras znati termin...velicinu varalice...zbog plicine i  dekor je bitan...i sve to je tesko ovako napamet...treba sonar...i naravno vremena...da bi konstantno lovio smudja

Da mossi...uvijek za tu opciju da ja ne znam nego da on nece , tj ne znam za date uvjete u tom danu...trenutku...mjestu...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

smudjoslav

Riba nije na prelivu, riba jede nocu kao blesava...Dakle kamen jock...
Jede kao nenormalna I uglavnom cele noci... I som I smudj...Puno sitne ribe, dosta riba(smudj) do 3-4 kg. a som nenormalan, kidanja, otvaranja trokraka na voblerima, otvaranja kopci itd...
Nece trenutno voblere ispod 11cm.(kod mene) kilasi se upecavaju na voblere od 15-18cm. kao dobar dan(iako je noc)...
Ne pitajte me kako znam... Odoh da se naspavam :bye:

mini I

Bio sam pecati, voda lagano pada , hranio mjesto i lovio šarana .
Rezultat - 2 komada 2 i 3 kg, nisu kapitalci ali ja zadovoljan, uživaooo. :ok:

SMT

Napolju je pakao... Ja sam na vodi... Riba je u brzaku danas, gde je sutra ne znam... :hi: :stripii:

Pozz. sa Dunava...

120cm... ima još igre...