Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

pajdo77

Dobar si,došao si tek prije dan-dva.

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

baka

Citat: ljuska  u Srpanj 01, 2021, 09:43:46
Bio sinoć i jutros sitan smuđ i jedan preko mjere

Pa kako si izdržao s komarcima :sha:, jer to na Dunavu je strašno.
Bio prošli tjedan na noćenju i došlo je do toga da uopće ne želim da mi riba zagrize i ako mi dođe neki veći som, samo ću prerezati silk, jebeš ribu, to pecanje nema smisla. Šta je to komaraca  :eek:!!
Užas, divim se svima koji to mogu izdržati!
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

No

Bio sam, odiseja u gostima je završena

Prošlo je brže nego što sam očekivao.

Buć, buć, buć -ručak, buć, buć, buć -noć.

Kava u kafiću, dobar burek s mesom, buć, buć, buć,- ručak, buć, buć, buć- noć.

Kava u kafiću, dobar burek s mesom, buć, buć, buć- gotovo.

Bio je to ribolovni time out u životu, kao što je to time out u košarci.
Predah, rezimiranje, planiranje i osviježenje, prije novih izazova.

Akademik me nadmašio, ulovio je više i više promašio nego ja.

Sava - pitoma, ugodna, podatna, taman takva, da prilikom odlaska razmišljaš o povratku.

Ako bog da, vratiti ću se idući tjedan, nakon još jednoga obnovljenoga krova.

Neće biti kave u kafiću, ni dobroga bureka, ali će zato, između ostaloga,  biti dočekanih zora u čamcu i čekanja šarana, biti će bućke, biti će opet životnog time out-a.

Biti će to, kao i ovo upravo iščezlo vrijeme, vrijeme van vremena  :ok:

SMT

Bili smo… Nešto zajedno, nešto odvojeno… Ekipa gemblera, Tutko i Mutko…

Fin jedan Gdin Čovek  iz S Pozege, mi dao neke gume da probam… Ja sam uradio koliko sam mogao…

Nismo bili od zimus zajedno, posvadjali smo se ko ima bolji čamac, a ustvari krntije ne znaš koja je veća…  Algi imamo, ko i strune, po 20 metara… Tako da čamci idu 5km/h na punom gasu a drill na mašini je zategnut do kraja…Dok se mi složimo oko izlaska, prodje godina… Ovaj ne voli ovo, ovaj ne voli ono, dok se isvadjamo na čamcu, ostane nam pola sata za pecanje…

Išli smo sa oba čamca, bilo i vetra i malo talasa, ne mogu proceniti od kojega više bubrezi bole… Sve u svemu, svako je bio po koji put domaćin, a to je znacilo da ne moraš taj dan spuštati sidro… Nismo imali ni glava, ni guma, pa smo tako bacali otprilike, šta ko kome ukrade iz kutije… Posle smo postali pametniji, pa ovaj sto gostuje, zaboravljao stalno nešto, kao…

Pecali smo svaki dan na drugom mestu… Zašto!? Ko to zna… Ne znamo ni mi…Kad odemo, ne znamo se kući noću ni vratiti, pa nagadjamo gde smo… Bili smo uz obalu, na sredini Dunava, na kamenu, na pesku, na brzaku… Bili smo svagde… Imali smo akcije, lovili smo te sitne ribe… Mazali. smo se nekom kremom za komarce, kao da smo se naftom mazali, pa možda ribe beže… Bilo je i nekih tolstolobika, nisam ni znao da postoje tako mali… Neće nas pogledati, pa da dodje neki da imamo rodeo… Bilo promasaja, spadanja i tako… Uvek bio ovaj drugi kriv jer se nije sklonio na vreme…

To sto nemamo zetona za gorivo, guma i glava, nije bio motiv da idemo zajedno… Motiv je bio da upecamo soma od bar 150 kg, da napravimo fotografiju za Pub… Al jbg… Ovako ćemo morati lagati na druženju, da smo ga upecali…” pukla nam baterija, pa nemamo sliku”…

Realno, naše želje prevazilaze nas talenat za ribolov i to debelo… Tako i prolazimo… Nismo merili ove ribe od 300 g, pa smo svakoj dodavali bar troduplo, da budu u meri…

Ma bila vrhunska z…..hebancia…

ljuska

pajdo77

Aj ti lagano put pod noge,treba netko i nakon tebe lovit na tom ušću,samo opleti dok ih nalaziš

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk

No

Bili smo, bućkali smo, som ni da dirne.

Riba jednostavno nije htjela naše mamce.

Unatoč tome sve je bilo dobro, dok se nije pojavila konkurencija na nebesima.  Kao da je netko rekao, sad ćeš vidjet kako se bućka!!
To je tuklo, grmilo po nebesima, kao da je gore negdje kuglana.

Mislim si i ne bućka to neki stručnjak, nigdje ritma, pauze, smisla, samo duu, bu, duuu, du.
A onda nas je polilo, ispolijevalo i uvjerilo me da to gore i nije bućkao neki stručnjak   :ok:

Špricalo je to na sve strane, držao sam ručicu gasa na najjače i utekli jesmo ali ne bih mogao reći da je bilo baš na vrijeme

Pošto se konkurencija, po najavama meteorologa, nije imala namjeru smiriti, mi smo podvili repove i mirno se razišli do nekog novog susreta na vodi. 

nele01

Crna Gora, tvrđava Arza, preko puta prevlake. Bacam, drmam, mrdam, učim se, ne odustajem.
Za sada neće, ali ne dam se. Tu sam još 5 dana, pa će vidimo.

P.s. Srce puno, glava mirna

hranki

Debeli šef

Citat: nele01  u Srpanj 17, 2021, 16:30:48

Crna Gora, tvrđava Arza, preko puta prevlake. Bacam, drmam, mrdam, učim se, ne odustajem.
Za sada neće, ali ne dam se. Tu sam još 5 dana, pa će vidimo.

P.s. Srce puno, glava mirna

aha! vidim te.  :wave:

ratnih devedesetih je ovaj zaljev oko prevlake bio prepun ribe. arbuni, zubaci, orade, bilo je i nešto kirnji s vanjske strane, ulovio sam i ogromnog hlapa, ugore, desetine hobotnica (na krvavo pileće srce), pirke i kanjce nismo ni brojali... sve na udicu.
bio sam prije dvije godine opet. tuga.

nele01

Nista 4 izlaska, al nema veze bar je ambijent za 10. Jutros poranio, bio na stenama već u 4h, mlatio do 7 h.
Ostavim štap sedim i gledam na pučinu, talasi udaraju u stene, miris mora, borovine. Lako bi se mogao navici na ovakav zivot.

P.s. kad ne znam da uhvatim znam da pojedem. Danas za rucak sveža sabljarka, fileti tune, lignje, po koji gambor, i lepo belo vino. Necak bio u poseti

nosonja

Abesinija, Zagreb
Pobacao zadnjih 3 dana svaki dan po pola jupolke kuvanog kukuruza, i tigrovog orascica. Danas odem i ni griza. Pecao na bojle scopex, tutti ftitti, secerac, i na kukuruz i tigrov orascic koji sam donio da pothranim. Ciljam sarana i amura.
Dosta je duboka voda, jedno 8m. Sutra cu tocno sondirat dubinu.
Ima netko neki savjet...

Poslano sa mog MAR-LX1A koristeći Tapatalk

dravski pecaros

Dosta si hrane bacio zadnja 3 dana sad pitanje koliko tu ima ribe....probaj 1-2 dana ne hraniti i onda pecati na tom mjestu....ako je duboko nađi neki prijelaz na pliće 3-4 metra i tu pecaju i hrani  :hi:

Debeli šef

tamo hrane i dobro love na sprudovima koji su plići, dubine 2-3 metra.