Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

Mifla

Sinoc bio po neznam koji put... od stuka doslovce nemozes odlovit. Svaki put bar dvije tri u noci umjesto smudj

SMT

Kako je to bilo... Centriram, pa trčim u šesnaesterac, skok i glavom dam go... pa opet...

U prevodu ova boja, ovo mesto, ugao, zabacim izmedju nogu, danju, noću lovim...Potvrdim mu kontru, jednu, dve u čamcu ga mrko pogledam a on odmah umre od straha... Varalice ove one, GL, Yamaha 60 i ostala dodatna oprema- M paket... Da mi je neko danas dao 100€ za to sve, ja bi izašao iz čamca i otišao kući peške... Pa to je mrtva voda a ja ličim na češkog turistu koji je zalutao na Dunav..Zovu me ljudi na obalu, kafa, roštilj, druženje, opušteno sve... Ma ne, ja hoću pecati.. 

Moj trenutni ribolov bi mogao stati u jednu reč, NULA...

Ali ajde, da ja to ukrasim malo!

Citao sam postove, ne bi li šta primenio od toga, to ništa ne radi... Da ih  nisam ja pisao, "naduvao" bih pola foruma tj imao reklamacije na iste, ovako cutim  :stripii: ... Meni treba vrač ili Milan Tarot :stripii: ... E moj crni Jovane, rekoh crnje ne može od prošlog vikenda... Al ajd rek'o nisi bio mesec dana, pa zato...

Ma može, od goreg ima gore... pecao sam ja i ovaj vikend... Znaci, nije to sad da sam uživao u ovom lepom vremenu, jebes to... nego sam bas pecao... Ja bih lovio, lupao kontre, svašta nešto... Ma gde bre... nisam ni blizu toga... Pa ja ne mogu zapeti za granu na dnu... Vertikalisao 3-4h ni glavinjaru nisam ostavio... pa ajd u pm i ja i pecanje...

Imam onaj osecaj da sam bliži tome da upecam zlatnu ribicu u Dunavu, nego smudja i soma.. Valjda bi jedna od želja bila, smudj od "kilo"... Sad bi ja to mogao naširoko, temperatura vode, vodostaj, pun mesec ovo ono... to bi bili samo izgovori...

Danas je bilo ribica, majko moja... bucovi i smudjarci, doslovce 100g... Veličina varalice otprilike... Šta sam kilometara prešao... Od tolikog Dunava, mesta, brzog čamca i ne znam čega još, ja sam blago rečeno bez ideja a kamoli rešenja...  Hteo sam ja ovaj post napisati i prošle nedelje ali nisam bio toliko frustriran :stripii:

Ne znam šta ovom bi... Verujem da je pijan i drogiran, nemam drugo objasnjenje...

Trenutno šta lovim, ovo je  AJKULA

maverick

Sjedimo uz Dravu...vatra pelin...lazemo se...smijeh...ali nista nas nije uveselilo kao ovaj tvoj post  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Mifla

Juzina, vjetar puse, znam da ne igra danas, al kisu najavljuju, pa se mora iskoristit . Jednog kilasa pogodio, drugog omasio...

Stepa

Odlazak na pecanje postaje kao odlazak na psihijatriju, ne možeš u čamcu ni kavu skuhati a da dvojica ne prođu pored tebe.
Ustajem po noći tek poslije jedan blinkati kad se sve smiri i tad se zna desiti da junaci jure.
Velika količina truda se mora uložiti da bi uspio prevariti kojeg smuđa.
Dečkići naoružani skupim, čamcima, opremom, zadivljujuće je gledati kao se snalaze i love.
Godine stišću nekako se uskoro vidim u starom Dunavu vezan za neku granu i sačekuša :occasion14:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

SMT

Taj prvi večernji cug je nemoguće otpecati... Tad kreće rafalna paljba...

Kako se svi uspaniče sto pada mrak ili  ne znam šta...

Goran

Sta se bunite,pa nije ni nama na obali bolje od vas svih. camci mi uopce ne smetaju do trenutka kad likovi prolaze 15 metara ispred mene rokaju buckom,pricaju glasno i prave se da nikog na obali ni nema,govorim za dravu.

Malo mi zafali da ih gadjam olovom 150 grama.

maverick

Opcenito je zavladala ne kultura na vodi...voze svi svuda...buckaju da ih briga sjedi li tko i peca sarana...Pecaju sa sto stapova...haklaju...Daju tolike novce za svu tu opremu a nikako da sidju s tih niskih grana klosrenja. Jos sve to snimaju i objavljuju po raznoraznim mjestima....Kako se mjenja struktura pecarosa tako se i mi moramo prilagodjavati svemu tome...zato počesto i ostajem na Dravi u nekom svom miko okruzenju i uzivam kad sam na vodi...Nemam vise zivaca za takve slucajve...puno mi je to olovo od 150 gr...bojim se da ih ne bih napunio onim od 10 gr... :stripii:  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Mifla

Bio, uhvatio. Jako udaraju u zadnje vrijeme.
Dva trojke danas :pirate:

pajdo77

Ja sam bio sinoć i po dobrom starom običaju ni čvoke. Nije da sam si brojao ali u zadnjih 10-ak izlazaka u noćni vobleraja udarca nisam imao. Lijepo je bar na slikama vidjeti da netko lovi već kad mene neće :icon_thumright:

ossa

Sinoc sam imao tri smudjarka i bandara. Ali sve je to sitno. Nista vredno hvale.

Naidju krize, drukcije grize...

pajdo77

Na tog Kalipsa ako je to on ja nikako da se upišem

ossa

Svasta sam bacao. Calypso je izvadio situaciju.
Naidju krize, drukcije grize...

Mifla

Stigla voda iz slovenije. Porasla sava nabrzaka, jugo dere ko yamaha 1000cc. Lovio sam dok god sam bio na suhom 😂  tri smuda vani...

ljuska

Hvala  ti Dunave na jednom od najboljih ribolova u vremenu kraj devetog i poćetak desetaog mjeseca ovo je od noćas
82 cm 6 kg vobler