Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

ljuska, ossa i 8 Gosti pregledava ovu temu.

baka

Bio, naspavao se k'o beba, voda mutna, brza,  nikakva za pecanje, komaraca tu i tamo, ali nema veze, bit će bolje  :takoje: .
Uspio sam jedno somce oko 4 kile uhvatit i odmah danas pravimo fis  :ok:

Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

nekinho

Bio sam i ja jučer cijeli dan, od zore do mraka, voda mutna, dolazila očigledno, u tom porastu nadao se ribi, ali samo jedna štuka zalutala na kedera, i ona spasila dan da ne završi bez rezultata. Sve u svemu sad dok voda ne prođe, malo odmora od pecanja. Dok se opet ne zaželimo vode i boravka u miru i tišini.  :hi:

7 rem mag

Preuze drezga kanal i jbg odmah zapinje ko ludo, ali ipak jedna prevarena i vraćena...

Tu je moja draga ravan slavonska, ponosim se Slavonac sam ja...

SMT

Gura voda, gurao sam i ja... Prazan Dunav, nigde nikoga... Firma radi i kad je tesko, nema stajanja...
Pristup isti, bacam i zelim da upecam... i uoecao sam... Počeo sam se baviti statistikom za vreme ribolova, a ona glasi, upecao sam toliko i toliko komada, itd itd... Znaci, otisao sam u k...c... A istina glasi, u njih 10 nema 1 kg... Sitni smudjevi... A dobro u toj statistici je bilo nesto bucova, naravno nenamerno upecanih i pustenih svakako...

ovaj je bio najlepsi...

Moram sa Mihom videti oko ovih glavinjara Vidinih, sta ne radim dobro... Treba neka druga podesavanja namestiti... Samo bucova love :hi:

i dok se ja bavim matematikom i statitikom, desava se riba... Opet neka koja ne sme, ko zna gde zakacena... Stella zvizdi, mali Aspro ne moze ni na trenutak da zaustavi ribu... Saran je to, ne staje... ja ne znam koliko metara strune... vec me pocinje nervirati, ni da stane ni da se otkaci, nemocan sam potpuno... Dovrcem dril, ma kakvi, moć je ista... To jos nikad nisam osetio takvu silu... Da skratim pricu, to se zavrsilo u nekim panjevima sa mojim odsidravanjem da nisam ribu ni video... Nije mi uopste zao zbog toga, naravno... Ali treba vremena da stane puls, da se ruke smire... Izmrvio me, kao malo koja riba, nisam bas mekan :hi: ... Ostalo je samo pitanje, "pa kolika je to riba"...

U nekom momentu, kao ajd da uzmem jaci Aspro... Tezi je ribolov, gura voda... Bacam i bacam, sporadicno lovim smudjeve ne vece od 100g i to nasvakih pola sata... u nekom momentu ide udarac, kontra i savijanje stapa... Rekoh, to je taj... Parnjak one cervorke ili tako nesto slicno... U pocetku mi nista nije sumnjivo, dobro se bori... Ne mogu da prepoznam odmah prevaru... Prevara s druge strane je somce ne vece od kilo, savijenog repa i vrti se kao burgija, glumeci ozbiljnu kilazu ribe...

Turizam je bio top... Najeo se knedli sa sljivama pre ribolova, pa sam "tezak"... Ne ide to...Malo odmor u hladovini pre puta...

Nisam bio lenj ni da izlazim... Nisu pomogle Rapale za vadjenje dana, on nije bio tu...

Kafa , dorucak, sve po redu je islo...Ili obrnuto... Ja nesto ne jedem, ali dobra slanina!

Ceo izvestaj bi stao u jednu recenicu, sto se ribolova tice...

Ako se ne racunaju, "kapitalci", smudja nije bilo! :hi: ...

Dobar si pecaros onoliko koliko si upecao zadnji ribolov, znaci nula :stripii:  :hi:

Sad bih ja tu mogao praviti narativ da nije do mene, poremtila ih voda, pritisak ili, zavijaju šakali ili mesečina...necu zavrsiti izvestaj do prekosutra!

A bice...

ossa

Pozdrav za tebe , i onog bucka (konobara) što je na praksi kod Nanija  :stripii:
Naidju krize, drukcije grize...

mossi

Nisam bio, samo sam probao.
Ovde je sve novo osim mašinice.
Štap neki varaličarski 7-14 za drop shot, ali izuzetno primenjiv za kanalski feederaj. Najlon 0.20mm Cralusso Feeder energy Prestige Line, udica neka mikro šaransko babuškarska, pop up  par vrsta i aroma na trn. U prvom zabacu uhvatim paplajza koji mi odnese pop up, a ja na mol poneo samo ono što mi na udici.

Upecalo se par ribica, onako bez hranjenja, na jedan štap za ajd sat vremena. Sistem odličan za tu namenu, vrhunski skoro.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

7 rem mag

Prekjučer mi odnese najbolju glavinjaru, danas mu je rođak izgubio bitku.

Tu je moja draga ravan slavonska, ponosim se Slavonac sam ja...

feederaš

Jučer malo obišli Kopački rit sa suprugom. Dobio na poklon spinn štap Abu Garcia 2,1m, 10-30g opremio sa Okuma Solaris 3000 i silk 0,25. kanal pored ceste nije čišćen, puno drezge a ja imam Blu Fox 3 varalicu. Malo sam isprobao štap, te ispod lopoča izvukao dvije štuke. jedna škljoca oko 30 cm, duga oko 3kg. prvu vratio neka raste, a veću dao jednom ribiču. Mislom da ću zamijeniti silk i staviti strunu 0,15. Štap i rolna su solidno odradili posao.

feederaš

Hvala na lajkovima  :notworthy: nešto mi ne štima.... :no: Niti mogu poslati poruku, staviti fotku - stoga niti ne slikam ulove. Sve mi se ćini, omatorio sam - definitivno. Sin mi sve pokazao a ja zakazao  :uf:

maverick

Potrebno je bar dvajest milja za 9 minuta pecanja...jer toliko smo ne pripremljeni izdržali medju komarcima  :stripii: uzas...odustajem do jeseni
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DJ17

ivan 84

Konačno izašo i to u nedoba,podne.
Na prvi zabac sa odgodom kontre

Riba je to :stripii:
I tata bi sine...

oto

Jucer samo sitni, ali brojni ko i komarci. Otjeralo me nevrijeme s vode.

pajdo77

Mene ove godine hebena komarica čvoknila nije. Onda ne moram reći kada sam zadnji puta bio na vodi. Vjerujem da na forumu ima hrpa takvih poput mene. Ubija nam vodostaj pecanje godinama unazad a bit će i gore sa obzirom na ovu kataklizmu od vremena. Doći će vrijeme da će biti isplativije vaditi dnevnu nego godišnju dozvolu. Ja neću ali mladi će to sigurno dočekati.

feederaš

oto  :clap2:
pajdo77 dobro zboriš. Niti komarci/ce nisu što su nekada bili/e. Ne znam kako se zaštititi od napasnika  :icon_scratch: