Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

pajdo77

Baka ja 10 dana pecam na dva kvadrata pred kućom i hranim svaki dan i to bjelu ribu. Da si imao vremena pa hranio bar tri dana prije vjerovatno bi neki šaran završio u cekeru,ovako je to čista lutrija da ne pričam kako voda ide gore-dole. Ja svako jutro kad se probudim ne znam jel mi Drava do prozora ili je opala pa je mogu prehodati,stalno nešto ove godine brljaju. Kud je bilo kišovito pa je voda hladna za ovo doba godine tu i taj vodostaj zeza. Valjda ćemo dočekati da dva dana voda stoji i ne pada kiša,onda su nahebale ribice.

Kugla

Baka Pajdo više ne kuka, sad samo mlati ribu, tako da ćeš se ti načekati   :takoje:

pajdo77

Evo Kugle malera,jel se javio ja danas ćorak od ribe. Jedna kesegica kao dlan,mrena još manja a što me iznenadilo danas sam upecao nakon tko zna koliko godina bandara u Dravi :sha:. Znači ima svakakve vrste ali danas nije htjelo. Izgleda da su mi peševi sjeli na hranu čim sam ih upecao jedno petnaestak pa od njih ostala riba nije mogla na hranilište a možda je jednostavno takav dan pa neće. No nema veze,bilo je fino bez vjetra i nije bila žega,milina biti na vodi :hi:

mossi

Bio na vikendici na VBK Monoštor, pecao juče i danas jednim štapom belu po 3 sata predveče.
Najveća riba 250 grama i to jedna.  :BangHead:
Upecao sve vrste bele ribe uključujući i dva linjaka kao i jednu zlatnu babušku.
More terpaničića i sitne sitne deverikice, a i danas jednu lepšu crvenperku.

Znaći u 6 sati pecanja (na od juče pred pecanje hranjenom tj nehranjenom mestu) primama ona paleta od otpada cedjenog lana i bundeve,
pomešano sa prikrupom i sa malo kukuruznog brašna pa popareno u kipućoj vodi dobro umešano i ostavljeno da odstoji dva sata,
upecao na teške mišiće 50-tak super sitne bele.  :glasses9: :uf:

Ajd bilo je i gorih dana al ovo je baš loše.  :icon_scratch:

milan-so

Bio juce na Dunavu sa kolegom ... mlatili 6 sati i nista ... nesto pre 22h odustajemo i krece pakovanje ... on baci jos jednom za ispis i udarac ... spada riba posle par sekundi ... on pocinje da pizdi, ja rekoh baci jos jednom za popravni  :stripii: ... i baci on jos jednom ... kvrc ... smudj 10,4 kg ... na dokov turbo F .  :hi:

mossi

Aaaaaa ajd mene posavetuj ponekad!  :clap2: :notworthy:

maverick

:uf: E to je zabaci jos jednom
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ps

Danas sam bio na bizovačkom bajeru, dva štapa su bila u vodi, iako nitko nije previše obračao pažnju na njih :stripii:bilo nas je desetak, roštilj, kotlovina i tako to, sve uredno pokošeno, ako netko traži mjesto za izaći s društvom na roštiljanje, moje tople prepruke :thumbsup: 

mossi

Citat: maverick  u Svibanj 29, 2016, 20:14:48
:uf: E to je zabaci jos jednom

Ma ja uvek kažem e još 3 zabaca, tu je greška treba mu zapretiti sa JOŠ JEDNOM!  :rofl2:

P.S. Vrlo često ako se desi neko dešavanje u ta 3 zabaca bude i 33.  :rofl2: :rofl2: :rofl2:

rj

Citat: milan-so  u Svibanj 29, 2016, 20:12:47
Bio juce na Dunavu sa kolegom ... mlatili 6 sati i nista ... nesto pre 22h odustajemo i krece pakovanje ... on baci jos jednom za ispis i udarac ... spada riba posle par sekundi ... on pocinje da pizdi, ja rekoh baci jos jednom za popravni  :stripii: ... i baci on jos jednom ... kvrc ... smudj 10,4 kg ... na dokov turbo F .  :hi:

batali tog kolegu ....srečković a to je ozbiljnom ribolovcu najveći maler  :rofl2:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

milan-so

A baš tako ... kaže da će da proda čamac i motor i ide samo sa mnom  :stripii:
Inače, smudj je posle slikanja i snimanja i 15ak minuta intenzivnog oživljavanja - pušten
:hi:

Kockar ima slike pa dok smontira postaviće ...

mossi

milan-so

mossi

pajdo77

Ja jutros došao kući isto kao i jučer,bez poštenog peca. Rano par kesega ko dlan i onda samo peševi. Dosadili mi pa otišao u hladovinu. Imam osjećaj da je nastupila neka neispravnost na vodi :baba: