Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

alex7777

Citat: feco  u Veljača 19, 2019, 19:19:41
SMT i majstor.....hvala za podršku.  :hi:

Ma jasno je meni da ima onih kojima se sviđa, ali i onih kojima se ne sviđa kad objavim šta sam upecao i eventualno još koji podatak.  Pa zar nije čudno da prođu daaani da nitko ne napiše da je bio na vodi i kako je prošao, a ima nas tu, ne znam točno, stotine aktivnih ribolovaca.
Meni osobno je drago kad bilo tko napiše bio sam tu i tu, upecao to i to, ili ništa...nije bitno....samo takvih izvještaja ima jako malo.....nažalost. To je po meni bit foruma.....događanja na vodi i izmjena iskustava. Ako nije, šta je onda bit ?
Usput rečeno, danas svečano nula bodova  :stripii: :stripii:....samo dva puta kvrc i to je sve.  :hi:
pajta sve stima  :takoje:  al ja bi izostavio ono TU sam ili nisam  :uf: ljudi su postali gladni ili skoro rec prokleti pa ti znaju tajming kad dolazis i doju sat dva ranije , ima u toj prici price dozivio sam je  :hi:

Debeli šef

e feco feco... kad ti prvi put stanu na mjesto budeš onako, pomalo ponosan, jer ti si ih tu našao. kad to učine drugi put, i još pozovu sve koje znaju da baš tu grizu, tad reakcija ovisi samo o tome kako ti je (meni) pogođena terapija.  :rofl2:
smuđ je jebena riba. danas je na jednoj poziciji za par dana negdje drugdje. uz svu tehniku i tehnologiju, najrjeđi su oni koji ga znaju pronaći.
ako te skuže da ga znaš pronaći, nećeš imati mira. opkolit će te sve i da staneš na pola dunava.
ne mora to ni biti loše, nisu to loši ljudi. plate oni tvoje znanje, oćeš kobajom, slaninom, pivom ili kajgod. veće sam đubre ja koji šutim i neću da se družim.  :tongue3:

im84

#foxrage
#fox_rage_fishing

maverick

Da, forumi i slične internetske destinacije sluze nekoj razmjeni informacija...Ali isto tako ta nas je razmjena i dovela do sadasnjih stanja na vodi...Ajd sto ti se uvale tri lika na mjesto i pecaju, nama se prosle godine uvali onaj krkan sa strujom pa očisti 5 km Drave. Kod nas dravskih pecaroša princip za smudja tokom zime je jednostavan...em nas ima malo em se poznamo em pecamo na sličnim pozicijama...svatko zauzme neku svoju busiju i tamo surfa neko odredjeno vrijeme...Puno smo opusteniji nego na Dunavu, jbg u parku, to je kao da u zatvoru skineš gaće i šetaš se medju zatvorenicima...
Mi smo i prošle prestali slikati i pisti..ne sad sto smo mi tu nesto tajanstveni ili pametniji od drugih...Doslo takvo vrijeme...ne slikas...ne pričas...ne pokazujes vise nikom nista...tu i tamo kad popiješ koji pelinkovac više u birtiji malo se pohvalis cisto da zadovoljis tastinu  :stripii: i teraj dalje
Izvjestaj s vode je krasna stavr dok to netko ne zloupotrijebi....dok ne vidi na slici gdje je točno slikano....
    Koristim i sonar i internet...ali ni jedno ni drugo ne donose ništo dobro ovom sportu...pogotovo kad je smuđ u pitanju...pa uz sve to jos nesavjesne pecaroše, nikakvu ribolovnu zajednicu i jos gore ustrojenu ribočuvarsku sluzbu koja ovisi od angazmana par pojedinaca dolazimo do zida koji je dosta visok i tesko cemo preko njega...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Razumeo sam o čemu se radi... Vi ste to još pojasnili... Kapiram stvar...

Ostaje mi jedna stvar potpuno nejasna, da na terenu kao sto je G Podunavlje gde provedes XY godina ili život,imaš potrebu da nekoga pratiš... Zarad čega? Jednog smudja? Ne razumem...Da ne nazovem problem pravim imenom, reci ću da tu nešto nije u redu sa veštinom...

Lično volim i textove o priboru ali to je po meni sekundarna stvar u ribolovu i na forumu... On ništa ne vredi ako neznas... Primarno je iskustva sa vode, neko znanje...

Šteta za ovaj forum, da pored dobrih ribolovaca sa obe strane koje znam i ne znam i tipova sa Drave i Save, ovog momka sto lovi jezerske smudjeve(izvinjavam se ako sam nekog zaboravio), mi razglabamo samo o Certate LT koju još nismo videli...

majstor

Jednostavno rečeno, na manjim je vodama malo dobrih mjesta na kojima riba grize. Ako se pohvališ, sutra je tu 20 ribolovaca. Ulov se krije ko zmija noge. Zimi izlazim na vodu, ali ne lovim, jer je oko mene sve puno ljudi koji love načinima koji su legalni ali... Tolstolobici grizu na silikon, somovi na glavinjare i sl., a ribočuvari love među njima. Za kapitalnog smuđa ne kažeš ni ribičkom kompanjonu.
Zbog toga, jako cjenim iskrene ribiče kao Feco i drugi koji nesebično dijele informacije. Osim toga, ako se ne pohvališ, ko da nisi ni ulovio.  :hi:

pajdo77

Mene ne hebe ničije mjesto niti bi stao kraj bilo kojeg pecaroša. To su neke osnove ponašanja na vodi a i kućnog odgoja rekao bih. Jedino što me zanima ako lovim smudja npr.je kada mu je otprilike taj njegov cug a ako sam krenuo na bjelu je pitanje same hrane,dodatci,arome u određenom djelu godine i te podatke i sam djelim na forumu jer mi je to sasvim fer i korektno. Zašto bi netko tko u tjednu uhvati dva sata za ribolov gubio vrijeme tražeći najbolju smjesu hrane,izbor mamca ako ja koji kad ugrije budem dva puta dnevno na vodi znam te podatke i mogu čovjeku uštedjeti vrijeme i trud. Ako će na kraju krajeva i nakon svega stati kraj mene pa hebiga,neće svjet propast. Bar ćemo se u ta dva-tri sata dobro nalagat jedan drugom

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

ĆIĆOK

Aha ha ha zato mi imamo jednoga koji kad ulovi Smuđa ode kilometar dalje  stane pokraj nečije kućice uslika se i pohvali svima.Tek nakon nekoliko godina su mi rekli za njegovu taktiku. :violent1:

feco

Citat: maverick  u Veljača 20, 2019, 07:50:18
Da, forumi i slične internetske destinacije sluze nekoj razmjeni informacija...Ali isto tako ta nas je razmjena i dovela do sadasnjih stanja na vodi...Ajd sto ti se uvale tri lika na mjesto i pecaju, nama se prosle godine uvali onaj krkan sa strujom pa očisti 5 km Drave. Kod nas dravskih pecaroša princip za smudja tokom zime je jednostavan...em nas ima malo em se poznamo em pecamo na sličnim pozicijama...svatko zauzme neku svoju busiju i tamo surfa neko odredjeno vrijeme...Puno smo opusteniji nego na Dunavu, jbg u parku, to je kao da u zatvoru skineš gaće i šetaš se medju zatvorenicima...
Mi smo i prošle prestali slikati i pisti..ne sad sto smo mi tu nesto tajanstveni ili pametniji od drugih...Doslo takvo vrijeme...ne slikas...ne pričas...ne pokazujes vise nikom nista...tu i tamo kad popiješ koji pelinkovac više u birtiji malo se pohvalis cisto da zadovoljis tastinu  :stripii: i teraj dalje
Izvjestaj s vode je krasna stavr dok to netko ne zloupotrijebi....dok ne vidi na slici gdje je točno slikano....
    Koristim i sonar i internet...ali ni jedno ni drugo ne donose ništo dobro ovom sportu...pogotovo kad je smuđ u pitanju...pa uz sve to jos nesavjesne pecaroše, nikakvu ribolovnu zajednicu i jos gore ustrojenu ribočuvarsku sluzbu koja ovisi od angazmana par pojedinaca dolazimo do zida koji je dosta visok i tesko cemo preko njega...

Pomalo uviđam da ima nešto istine u svemu tome, naime.....tu gdje uspješno lovim smuđa u zadnje vrijeme, osim što sam navukao tamo i ove susjede oko mene, vidim zadnjih dana neki ribar razvukao mrežu. Zanimljivo je to što na tom potezu nikad nisam vidio mrežu u proteklih 15 i više godina.
E sad, ima li to veze s objavama na forumu ili nešto drugo, ne znam. Znam jedino da si neću dozvoliti da mi bilo tko pokvari doživljaj i boravak na vodi.....ako dođu kod mene, ja ću jednostavno otići na drugo mjesto. Inače svi koji me znaju, znaju da volim pecati tamo gdje nitko ne peca......taktika se eto pokazala uspješnom, već dugi niz godina.  :hi:
BRZO I BEZ VEZE

im84

Feco, forume, fejsbuke, postove, prikaze slika prate svi, svuda. Dns si ti tamo, sutra pero peric i ostali. Ribari, ribolovci, krivolovci, i grohotom se smiju jer si im besplatno pokazao gdje ih ima.  :bye:
#foxrage
#fox_rage_fishing

majstor

Feco - ti si im sonar i navigacija.  :stripii: :stripii:

tica

Citat: Greys  u Veljača 20, 2019, 12:31:34
Feco, forume, fejsbuke, postove, prikaze slika prate svi, svuda. Dns si ti tamo, sutra pero peric i ostali. Ribari, ribolovci, krivolovci, i grohotom se smiju jer si im besplatno pokazao gdje ih ima.  :bye:
Jos kad "pero peric" postane "turisticki vodic" pa ti dovede cijelu "ekskurziju" na lokaciju...pa-pa...

Poslano sa mog SM-J530F koristeći Tapatalk

maverick

SMT, mi ne živimo od ribe, mi živimo za ribu...mada onih suprotnih je puno, pa kad tu dodas sve one iskompleksirane koji ne moraju da love za euro vec samo da se izliječe od nekih kompleksa, vrlo brzo shvatiš da vaga preteze na stranu tih budala. Nisam ni ja uvijek bio moralna vertikala, ali ni ne svrstavam se medju jedne ili druge.
I kad tu dodas one koji pokusaju povratiti ulaganje u pribor i opremu...ostanu rijetki koji pošteno pecaju....Mada nismo mi otkrili sveto pismo...oduvijek je tako samo se sad puno vise pise o tome
Iz svih tih razloga sam i prestao da se druzim s vecinom pecaroša...kad se nadjemo na kavi...moze da pricamo o rekreaciji , čamcima, motorima itd...
Začuđujuce je kako mnogi i ovdje i na drugim forumima pišu o problemima a dno su dotakli odavno, da ne spominjem face ili instagram....Drugi su u  nekim strukturama koje bi trebali biti ogledni primjeri a prodaju ribu...i tako, kao i obično...onaj me neki dan pita sto se love debele zenke sad a onda drugi dan pita koji sonar da kupi da bi i on nesto lovio...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Marijo,

Sve jasno... Sve momke sam razumeo... Postoji stvari koje valjda za dva života neću razumeti...iako sam u “proslom životu” kad sam hteo da se zovem smudjarosem i u sadasnjem prešao milion kilometara, izmedju ostalog i u nekim ozbiljnijim sferama od ribolova...

Počeću od sebe, ja da pratim nekoga za dva smudja? Ispod časti bi mi bilo... Titula najboljeg smudjarosa/somarosa/ stukarosa ne donosi ništa u realnom životu... Ne leci ni jedan kompleks, ja sam siguran u to... Samo zavarava čoveka i odvlači mu fokus sa važnijih stvari u životu...

Poenta šta sam hteo da kažem, jeste da volim pročitati svačije ribolovno iskustvo iako mislim da mogu i bez toga...

maverick

Razumijemo se svi...mada ipak ima dio i onih koje ne razumijem, ne razumijem onog tko se slika ili snimi kako danas pusti smudja da bi dobio hvalospjeve nekih tu ili tamo nepoznatih ljudi a onda preksutra nalovi smudja ili neceg drugog i ode i proda...Jbg ja sam lik ili hebem ili me hebu...nema na pola  :stripii:
Ali da se vratimo i malo vederijim temama ...ovako cemo samo otupaviti  :stripii: