Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

nekinho

Bio danas i uživao skoro od svitanja do sumraka, cijeli dan, vjetar pirio ali nije smetao... Uhvatio i dobrih babuška  :hi:

SMT

Gotov maj... Ne pamtim toliku količinu smudjeva u ovom periodu i da su toliko mali, to je moj utisak :hi:... S početka mi to bilo i zanimljivo, sad već pomalo dosadilo... Sto se mene tiče, vodostaj Dunava, nikad bolji...

Juče izlazak, motivisan naravno, pocetak vikenda... U doba smudjeva veličine Rapale 13, upecati ribu od 1 kg ili 1kg+ na dzig, je za mene uspeh... Na vobler poneki i zaluta... Juče mi je poslo za rukom, čini mi se... Ostadoh do kasno u noć i na vobler, ali to je bila truba, sitan... Trebalo je biti obrnuto, ko će ga znati...

Danas po vetru izlazak... Limani i par sati po danu je bila opcija, skloniti se od vetra... Iskidao sam 100 guma, pecao međju nekim šaranskim najlonima i strunama, ne možeš provući, nahranio sam  mesto dobro... Ništa se nije ni očekivalo ali ispade bolja zabava nego juče... Dobijao sam ga na uzvodni zabac, kako voda donese dzig pod camac, tu je udarao... Stajao sam mu iznad glave... Naravno, sitni su to primerci ali u smislu akcije i kakav je dan bio, nije to ni loše tako... Ispecah se, vratih se pre kiše, dobro je...

Idemo u jun... Uskoro i som i bucov počinju, pa ćemo bar probati :hi:

Bistro svima od sutra i da se lovi dobro :hi:

smudjoslav

Nema vise lajkova za tebe...
Gledaju ovi iz Vojvodinavoda I pomisle, jbt pa u ovom Dunavu ima ribe ko sodera...Daj da pustimo ribare da omlate to I da ne poribljavamo dvajes' godina... :stripii:

mossi

SMT

Citat: smudjoslav  u Lipanj 01, 2020, 07:52:23
Nema vise lajkova za tebe...
Gledaju ovi iz Vojvodinavoda I pomisle, jbt pa u ovom Dunavu ima ribe ko sodera...Daj da pustimo ribare da omlate to I da ne poribljavamo dvajes' godina... :stripii:

Hehe :hi:

Dunav je čudo, treba samo ići, ko može... :hi:

Moram pohvaliti ribočuvarsku službu, imao sam 3 kontrole u maju, rutinska provera dozvole, ulova, šta pecam, itd... Toliko nisam imao za prethodnih 10 godina ili se ne sećam i neka ih... U jednoj od provera sam i ja bio “ neispravan” jer pecam noću ali taj prekrsaj ću biti i u budućnosti spreman platiti, meni to nema nikakvog smisla... Iz nekog neformalnog razgovora sa čuvarima, sazanajem da su iz jedne “pritoke” Dunava izvadili za mesec dana oko 200 mreža, koje se postavljaju na traktorskoj gumi bez čamca... I to sve na moju konstataciju da primećujem da krivolova ima manje... Izgleda ne primećujem dobro :hi:... Meni su sve mreže iste, tako da mi je svejedno koja ima dozvolu koja ne...

Mornar Popaj

I ja se vratio sa pecanja

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

maverick

Sto puta sam se sjetio tih tvojih rašlji...vrunska stvar...slikaj jednom kad budes u prilici izbliza da napravim... :clap2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Mornar Popaj

Bome su prava stvar, koristim ih desetak godina i zrele su za remont. Pa ako si ZA, donesem ti ih da si prekopiraš a meni zavariš jednu-dvije žice.
Neće mi sad trebati do jeseni.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Bio i ja malkice do Dunava.
Da se malo slikam...

Naidju krize, drukcije grize...

maverick

mossi

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk

Harley

Evo me na pecanju! Zamolili me domaći da se strpim jos dva tri dana da oni nešto ulove i onda nastupam😋
More nije hladno 19
Living your dreams, do not dream the life

Smithwick maniac

Otvorio i ja danas sezonu u ritu.
Iako još uvijek dosta hladna voda ( 16.9 stupnjeva) dalo se uhvatiti pokojeg slinavog.

https://ibb.co/G7wSws4
https://ibb.co/0sfJvPv
https://ibb.co/pzPfmGt
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

maverick