Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

nele01

Jovo ako je Zagor bio gospodar Darkovudske šume, ti si onda;
Gospodar Apatinskih virova i limana.  :icon_salut:

smudjoslav

Odo ja u pčelare, ovaj gospodin je presao igricu... :hi:

silure

saran dosta solidno uzima bilo par komada,grizevi oko 1 ujutro

alexdja

Citat: SMT  u Lipanj 12, 2020, 22:00:43
Trebalo je biti dobro pecanje... I bilo je, valjda...

Nova roba mora da se proba... Sto bi moj brat Nidza rekao, hebale te te drljke... Dakle, nova drljka, bacaj glave, ove one, gume... Tamo gde treba15g, ja bacam 50g i obrnuto, testiram, probavam, deluje ok...

Udarci se redjaju ko na traci, promašujem uglavnom... Radi se o ribama koje je umetnost upecati ... U smislu testa za štap bilo je dobro...

Dolazi napokon i jedan pravi udarac... Borac, obradovao sam mu se i otplivao je...Orka 9cm...

Kreće akcija, pored sitnileza, bilo je i dobrih udaraca... Šta je, som, krupan smudj, izgleda je šaran... Nisam ništa pogodio... Gospodja mrena... Kako je to luda riba... Nemam ja to sa čime ubaciti u čamac... Uzmeš sa dve ruke , kao da je u struju uključena, skače mi po drljkama... jedva nekako... Orka 9 cm...

Dok ja razmišljam o štapu i kako je test uspeo dolazi udarac ko iz topa i ono po čega sam ciljano došao... Kad uzme kako treba, nema promašaja... Ovaj put orka 10cm...

Progutao...

Kakve lovim, nije ni los...

I tako... Akcija se nastavlja, šta jedan ribolov da, dobro je... Još jedan borac dolazi, štap ide u kiflu...  Ovaj put triger 10cm... Samo menjam gume... I ovaj borac je otplivao...

Ispecao sam se, probao štap, biće dobra drljka valjda...Hoću na vobler, neću... Aj bacim još koji put... Bolje da sam otišao na vobler...  Kad Dunav hoće da pobedi u produžecima, ne možeš ništa...Udarac sto pomera iz mesta, štap do vode... Dižem ribu sa dna, sve ide kako treba, minut dva ne znam ni ja... Medjutim smudjevska udica nije izdržala... Ode on, ode ja kući... Nisam puno razmišljao o štapu, ostale mi misli sa ribom koja je otisla... Valjda je dobar...

A šaran, štuka?

Ništa...

Pa i nije neki štap...
       Nema više divljeg bučka. :no:

No

ossa

Citat: smudjoslav  u Lipanj 13, 2020, 06:37:33
Odo ja u pčelare, ovaj gospodin je presao igricu... :hi:
Pridružujem se odustajanju od pecanja. Nije to za mene.
Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Fala, fala, dobri ljudi... :hi:

Hteo sam samo čuti mišljenje da li treba štap reklamirati... Slažem se, da nije dobar :stripii:... Em mesa, em spalo, em ne možeš štuku upecati :stripii:... Šarane je Tunjo povadio i još jedan moj ortak, tu se ne nadam ničemu... Meni mrene ostale :hi:

Lako se vama z.....ti, ja moram subotu raditi... :uf:

silure

Bio sam malo i danas obisao mjesta, cudi me da je dabas riba uzimala mamce iako voda bas naglo raste.. Cak i saran opet radio cudim se

nosonja

Sava rugvica, bio od 5 do pol9. Dvije deverike. Jedna na glistu druga na kombinaciju kokica-kukuruz cukk vanilija.

Poslano sa mog MAR-LX1A koristeći Tapatalk

dravski pecaros

Citat: silure  u Lipanj 13, 2020, 20:25:47
Bio sam malo i danas obisao mjesta, cudi me da je dabas riba uzimala mamce iako voda bas naglo raste.. Cak i saran opet radio cudim se

zašto se čudiš za šarana...pa u ovo vrijeme i uzima najbolje na porastu bar moje zapažanje

šajzika

Audentes fortuna iuvat

silure

Nemam pojima,kod mene je jutros poceo nagli porast,oko 4cm po satu,na takvom porastu saran se kupa ali ga je bilo tesko  barem meni dobiti, na mojim mjestima..ali eto ocito nije uvjek tako..

ljuska

Došao sa drugim autom i ostali ključevi od čamca doma jutros u 4 provaljujem u vlastiti čamac :uf:

majstor

Citat: šajzika  u Lipanj 13, 2020, 21:33:08
https://podravski.hr/nesreca-na-obali-rijeke-ribolovac-59-terencem-zamalo-zavrsio-u-dravi/

Majstore jesi to ti bio na pecanju?

nisam to ja bio. Znaš i da ne pijem. Hvala što brineš.