Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

No i 4 Gosti pregledava ovu temu.

vedro

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

Od srijede do danas, u svijetu su se sigurno  izdešavale mnoge stvari, za koje ne znam, i nije mi žao što sam ih propustio,

Puno je to vremena.

Nekima dovoljno da se vjenčaju, nekima da se rastave, nekima da  završe  fakultet, nekima za sto nekih drugih stvari ...

Skupina raznolikih ljudi je kraj rijeke Save,  pokušala uživati u prirodi i društvu, boraveći tamo kao na pustom otoku, remeteći svojim prisustvom uobičajeni svakodnevni ritam u tom prostoru.

Naravno da smo si ponijeli guzici luksuza.
Bilo je tu agregata, frižidera, hladnih, rosnih tekućina, hrane i izobilja.

U srijedu smo ispekli prase i bilo je odlično
Drugo koje je bilo predviđeno za subotu, prebačeno je u idući tjedan

Kartala se bela

Pržila se riba, bjelice, kederi, roštiljala se vratina

Svega je bilo više nego pecanja, jer nas je sunce stjeralo pod grane drveća.
Noći su bile teške zbog vrućine i komaraca

Dohranio sam kukuruzom šarane za neke buduće dane, kad ovo ludilo od vrućine bar malo splasne

I tako
Prošlo je kao što će sve proći

SMT

Dunav gura, ja ne odustajem... Borbu sa panjevima i nabujalom rekom lakše podnosim od komaraca koji su neumoljivi...Možda bih trebao malo “oladiti”...

Ima neke aktivnosti ribe pod obalom...

Od teorije velika voda= velika riba za sada nema ništa... Prisutna je samo teorija, velika glava i mala riba= fizički rad...

Na vobler uveče još sitniji... Videćemo šta nose naredni dani osim vode, borićemo se još za neki udarac :hi:

Dok nema kontri u kontinuitetu i romantika onda prolazi...

alex7777

pajta di si bio kad te nisam vidio  :eek: bio do limana pa prema dolje i prekjucer i danas od 14 do 00 truba bez udarca  :pirate:

SMT

Pa ti si bato, sa novim plovilom sada brz kao vetar :hi:...

alex7777

Bio malo i Ale u dobrim forama  :uf:

nekinho

Bili danas cijeli dan na Vemelju. Od rane zore do kasno popodne kad nas je kiša poslala kući. Vrijeme pravo za pecanje. Milina. Zadovoljstvo nam popravila i dva šarana veći oko 3.5kg a manji 1.5kg. Evo i jedna slika sa vode... Neprocjenjivo!

ALU-bel

Mornar Popaj

Sunce je svakim danim sve dalje, dani su kraći a i temperatura vode polako ali sigurno opada.
Približava se meni najbolje doba godine za pecanje.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

silure

I ja bio vani..nakon 5 izlazaka dobio ribu..pa za ne povjerovati htio zvat cigancicu vec...u 2 somcine skoro  4kg...ali dobro sezona jos traje nadam se da ce biti bolje,da necu morat zvat cigancicu..iako nije neki ulov ali daje neku nadu

SMT

Vratio sam se sa visinskih priprema... Drugi deo sezone pocinje... Izgleda su noge još teške od jakih treninga... Pecao sam mnogo sati po danu a još više po noći... Nikako sam prolazio...

Jurio sam soma danju a smudja noću... Koliko je to zabaca bilo, koliko mesta, koliko sam vrućine i komaraca podneo... U nekoj prilici dobih i udarac, dobro dobro pumpanje, rekoh to je taj, smudj bar 5+... Nabija vrh stapa pod camac, meni osmeh ali kratko :hi:...
Vidi se da sam bio na Drini na odmoru...

Namestih se noću metar od obale, kreće vobler... Prvi sumrak, dobih onog jednog ili dva mala... Uporan sam ostajem i konačno u neko noćno i mrklo doba dobijam taj udarac na vobler... Kontra, tu je, lep je čini mi se... Sve kreće kako treba, iznenadjeni smo i on i ja...Par  trenutaka ona pat pozicija, ne zurimo ni on ni ja...Odjednom se smudj pretvara u neku borbenijiu ribu, tera i mene koji korak unapred ka motoru... Pribor je smudjevski, mrkla je noć, ja sam usidren, SSR estonski je na kraju strune... Dril kreće da zviždi, ne staje, ide pravo u granje, sila od ribe... Ništa, procenjujem da se ne mogu stići odvezati, blago dotezem dril ali ništa tu ne pomaze, još koji trenutak je ostao... Rešio je becar da ode, ispravlja prednju trokraku na SSR-u i ja dobijam dosta rastimovanu varku i slinu na struni kao potpis... Mislim se, gde si došao u metar dubine, tu se nisi u životu pojavio i još mu ja tu nabrojah malo familije :stripii:...Vidimo se neki drugi put, sačekaću te ja već negde... :hi:

Vodostaj ok, raste po 15-20cm, onako kako volim... Voda je ipak mutna... Ali meni su svi uslovi odgovarali... S kim god sam stao, svi smo imali istu ili sličnu priču, slabo...
Nije bilo coktanja, nije bilo aktivnosti ribe na površini, noću je kedera pod lampom bilo milion... S moje strane nije bilo odustajanja ali to je bilo “silovanje” a ne ribolov...

No

Možda ribolov nije bio na nivou ali je izvještaj  :ok:

ossa

Bravo Joco majstore. Odustao sam malo dok ambrozija ne utihne. I ako pijem lekove ne mogu da živim. Samo mi komarci fale. O gliserima ne bih...
Naidju krize, drukcije grize...

SMT

11:30... napolju ni kupača nema, gori voda...

Nema odustajanja... Nije to taj sto mi je pobegao ali pogrešice i on negde a ja ću biti na vodi...

Swifty crveni 9 cm... Upravo sada... Borio se lepo ali sam ja valjda toliko “besan” bio sto me neće, da nije imao sanse...