Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

SMT

Ne znam šta bih stavio u ovaj izvestaj a da nisam već napisao...  Neki specifičan ribolov, jedino... Možda je takav danas bio...

Juce dan za pozeleti, dobro sam ušao u godinu... Danas vreme za uzivanje... Ja i Nidza krenuli zajedno... On traži ribu, ja zajebavam... Kad je nadje najbolji smo drugari... Kad je ne nadje, ne pričamo po 2 dana... To mu je cena druženja samnom, tako je izabrao :stripii: :hi:...

Pojedosmo po sendvič i reko ajmo u strelce, svako na svoju stranu... Tražimo, presidrsvamo se 100x, slezemo  jedan drugom ramenima... Ljudi, udarca nema na vidiku, ni da nam se pričini... Pored nas ljudi prolaze, neko ima jednog, neko dva, neko pet... Kažem ja Nidzi: “ burazeru, idemo u rubriku nisam bio na pecanju”... “ Šta mi pecamo, bolje bi prošli da na obalu bacamo, zakačili bi bar granu”...

Šta ćemo gde ćemo, posle celog dana bez udarca, najbolje da idemo kući... Ipak dogovor pada da probamo još jedno mesto u povratku... Svi jure kućama, talasi nas lome, mrak pada... Namestamo se opet jedan do drugoga, ako ništa drugo, bar na čašicu razgovora...

Odoše svi kućama, umiri se voda, kakvo disco veče dobišmo za 15 min ribolova...Opet smo drugari postali na kraju dana...:stripii: :stripii: :stripii:

Izvukosmo se...

alex7777

Cuo sam sve  :takoje: izmaltretiro si Nidju samo tako viko sam ti nisi cuo  :stripii:

SMT

No

Citat: SMT  u Siječanj 02, 2021, 20:36:17
Ne znam šta bih stavio u ovaj izvestaj a da nisam već napisao...  Neki specifičan ribolov, jedino... Možda je takav danas bio...

Juce dan za pozeleti, dobro sam ušao u godinu... Danas vreme za uzivanje... Ja i Nidza krenuli zajedno... On traži ribu, ja zajebavam... Kad je nadje najbolji smo drugari... Kad je ne nadje, ne pričamo po 2 dana... To mu je cena druženja samnom, tako je izabrao :stripii: :hi:...

Pojedosmo po sendvič i reko ajmo u strelce, svako na svoju stranu... Tražimo, presidrsvamo se 100x, slezemo  jedan drugom ramenima... Ljudi, udarca nema na vidiku, ni da nam se pričini... Pored nas ljudi prolaze, neko ima jednog, neko dva, neko pet... Kažem ja Nidzi: “ burazeru, idemo u rubriku nisam bio na pecanju”... “ Šta mi pecamo, bolje bi prošli da na obalu bacamo, zakačili bi bar granu”...

Šta ćemo gde ćemo, posle celog dana bez udarca, najbolje da idemo kući... Ipak dogovor pada da probamo još jedno mesto u povratku... Svi jure kućama, talasi nas lome, mrak pada... Namestamo se opet jedan do drugoga, ako ništa drugo, bar na čašicu razgovora...

Odoše svi kućama, umiri se voda, kakvo disco veče dobišmo za 15 min ribolova...Opet smo drugari postali na kraju dana :stripii: :stripii: :stripii:

Izvukosmo se...

Koliko se razumijem u ribolov, prerano ili prekasno ste pojeli sendviče,   :icon_scratch: ali vam se oprašta jer si izvještaj, poslao na vrijeme, da začiniš večer

:clap2:

maverick

Ček...pise li kod Nidže  GARMIN...ili sam pobrkao te vase čamce  :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Pobrkao..  Sivi masher, Honda 50... Na 100 metara smo ispred-iza...

mlb

Ona garmin ekipa su klasični haklaroši , kolega ih je snimao dok su halkali nemilo po semaforu!! Bilo gadno za gledati , i bez obzira na to što su ljudi vikali iz daljine ekipa neomatano kandžija! :red-card:

maverick

Rijetko idem na Dunav pa .......ako netko mahne...mahnem i ja...Taj garmin maše pa ono kontam ili meni ili nekom drugom  :stripii:  Kad god odem na Dunav iznova se iznenadim koliko se to konjskih snaga tera uzbrdo i nizbrdo....Ovi 300 ovi 150...Danas sam od dosade u pauzi kad riba nije radila brojao čamace...od deset koji prodju 3 imaju motor 30 ks i manji...ostalo 40 plus...o leb te pa to mi je ludnica....Garim ja tako gore dole....furindjamo 60 plus na sat...obilaze s jedne strane ...obilaze s druge....Luda kuca  :stripii: Meni je to dozivljaj....vozikam se...gledam...zbrajam kubike...Ustvari uzivam...
Vidim pojedince sta nose kuci...sta stavljaju u čamac od tih malenih smudjeva...vidim i po kojeg da hakla...ali ne dam da mi to pokvari dozivljaj
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alex7777

Da se svasta radi na vodi DA nazalost jbg tako je kako je nema nam KOBCA da malo to izkorigira jedan od rijeđih koji se neda smesti po tom pitanju
bice bolje , jedan dan a mozda i prije  :uf:

Rap

@SMT
jedino da smo bili dobri,poveo bi da gledamo kako drugi love ribu
Sumrak i noc bi proveli kod kuce

alex7777

Danas teska truba ni cvoke a kolko sam cuo nisam jedini  :uf:

mossi

Hebiga, 4 čvoke..

Ali mi odletela kapa sa lampom.. tako da ..

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

maverick

Alex, bolje da si usao u Dravu...nisu neki debeli ali mogao si za veceru uloviti

SMT

Neka sve opšta zivotna jurnjava se prenela i na vodu, čini mi se... Izazvana ovom neprirodnom situacijom... Moj je utisak ko će brze, ko će bolje, nekako fali opuštenosti na vodi... Izlaznost ribolovaca je neverovatna, koliko je teren napadnut, dobro da ista uspemo i uloviti... Šta je tu saobracaja na vodi, obilaženja sa unutrasnje sa spoljne strane, kao u formuli 1... Ako se usidris iza krivine, lutrija velika...Kako se sezona bliži kraju, sve me to nervira... Ali kad malo bolje razmislim, kao da sam ja drugaciji!? Nisam... I ja nerviram druge kad prolazim... Teško je tu pobeći i biti sam, od bržeg motora ima brzi i pravi veće talase... Gde god odeš, stići će te...Prihvati pravila i cuti...

Koliko je to miliona zetona u čamcima i priboru u jednom danu na vodi...Kažem sebi, “hebo te revo i stella, pa ti ne možeš udarca dobiti”... I svi volimo samo prirodu, ulovi su nam na zadnjem mestu... Dobro se lažemo :stripii:... Pa ko voli po zimi ići se mrznuti džabe, čak i kad je lep dan... Malo ko...Svi mi nešto brojimo, najbolje ribe ako moze :hi:

Možda samo previše pecam... možda treba odmoriti... Preduga su mi dnevna pecanja jer mi se dan čini kratak... Željan sam ga i dalje, valjda je to dobro... Hoću upecati i malo me šta osim toga zanima, koliko je to dobro, ne znam... A ne znam ni šta znaci upecati, jedan, dva , pet, deset, nikad mi nije dosta... Jurnjava, šta drugo... Sta će mi ta riba...Šta znaci jedan los dan, mesec ili možda i godina!? Realno, ništa...Teško je pobediti ovu igru i sebe... Kažem uvek, danas pauza i naravno slažem...

Sve je ovo samo filozofija... Ja sam sa njom ipak na Vi... Radni je dan, možda me je samo telefon unervozio...Znam uzeti samo štap i bacati... Nekad iz 1000 zabaca dobijem više udaraca, nekad samo jedan, nekad nista... Nekad iz tih više udaraca ne izvučem koliko bi trebao...

Voda je mutna kao Dunav, ne dopada mi se...Revo će mi se možda do kraja i dopasti, ko će meni pogoditi odgovarajući štap...Lepo se savija na ribi, nije obican kolac, nego kažu musicaraki...Jbg, to zvanje je bar 100 žetona više, a!? :stripii:

U danu kao sto je ovaj, kada iz 1000 zabacaja dobijem samo jedan udarac, moram promenuti 20 guma, traziti boju, vibraciju, mesto... 

Kako opisati ribolov kad za 7-8 sati  istoga dobiješ jedan udarac, mučno... Ja u lepom vremenu ni ne primetim da uživam od pecanja...negde na oko 500-tom zabacu na četvrtom mestu, udarac... Nakon toga, još 500 zabaca u prazno... Drugi udarac i ribu sam mogao samo sanjati...Valjda je to sve ribolov... Ko će ga znati...Ipak još uživam u njemu, kakav god da je...

maverick

Svaki dan sam na vodi...nisam toliko izlazio ni u najboljim izdanjima...zima...vjetar...kisa...radi riba...ne radi...ovo drugo na Dravi je izglednija varijanta  :stripii: ...Danas sam vozio ne znam ni sam ...da sam u jednom trenu pomislio...Pa bolje da sam do Dunava skocio...Neki dan sam kao ono kupio novi motor...vec ima 50 sati...jos dva mjeseca pecanja ispred mene...Hebote morati cu uskoro na drugi servis  :stripii: Ali u nekom sam drugom modu od tebe...Drava je puno manje bogata, ne ribom vec ribom i ...Tako da moja pecanja su vecinom kao tvoja od 1000 zabacaja....Mozda imas udarac a mozda i ne. Zato kad dodjem na Dunav i vidim koliko ima ribe...pa toliko kod mene nema na svih 30 kilometara od ušća do veza