Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Pan

Dunav - Vukovar. Od praskozorja do podne. Nekoliko pozicija, sve osim pijeska. Četiri štapa, nećak i ja uz često provlačenje varalice. Ni kvrca.
Srijemac

madmax

Evo i ja da ispričavam svoj dan.
Krenuo od doma oko 3, biciklom, uvijek samo bicikla.
Vozio nekih 3,5km.
Bacao varalicu, zakačim trsku i nejde to van, uzmi povuci pukne sajla(ciljano varaličarenje štuke, jedino to i imam u kanalu), ostane moj vrbin list. Zavežem novu sajlicu stavim nekog leptira opet za trsku cimaj i savijem tog siročića, rekoh mijenjaj kanal. Idem do bicikle imam šta vidit prednja guma Amen, gledam ja rekoh hajde dobro.
Guram ja biciklu prema kući i vidim neki lopoč bacim jedanput, dvaput i zum imam je i ode cca 2 kg, bacam 10 minuta ništa, rekoh guraj tu nesreću kući da je ne gledam više.
Nije problem što je ona ošla, što je guma probušena, što sam gurao biciklu, meni žao mog vrbinog lista :(. Sutra me očekuje prodavač u trgovini :headbang:

Mornar Popaj

To je takav sport, a sljedeći izlazak na vodu će biti prilika za nove putešestvije i anegdote.
U svakom slučaju, nema predaje

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

Males

Danas sam vertikalisao smuđa na kedera, dosta sitnog, ali naidje i neki krupniji…

Zemlju nismo nasledili od svojih predaka, već smo je pozajmili od svojih potomaka.

nele01

Nedelja popodne, famyli day, no fishing, i pocinje viber prepiska. Trebalo mi je 15 min, da se
spakujem, logistika za posao sredjena, ubacio 1 kg boila, 1 kulen, paket kobasica, pakovanje
piva, 2 vode, i zena me vozi na camac. Dolazim oko 18 h, raspakujejem se i zabacujem.

Budim se ujutru oko 6 h i imam sta da vidim

Već mi je srce puno. Stavljam kafu, i razmišljam, neće da se javi na boilu, i krajnji levi stap
stavljam 2 zrna starog kuvanog kukuruza, ukljucujem pištalicu, i vraćam se na brod.
Gledam prolazi  brod, stapovi u stavu mirno, reko kad nećeš ti onda ću ja da jedem, hvatam vrata
broda, i cujem iza leđa BIP, okrenem se i kreće krajnji levi stap, Biiiiipppppppp......,
Ne potcenjujem nikoga, ali mislim da  bi se Lesli Eldriz (ninja) postideo pred tom brzinom, i lakocom
preleta sa broda u camac. Kreće ludnica, fajt u 12 rundi, iiiiiiii

7,2  kg cistog TNT.

Sve posle toga je  bila nirvana.

2 dana proletese, baterije napunjene

šajzika

Vrhunski report a i uzivanje.
Malo sam i zavidan :stripii:
Audentes fortuna iuvat

maverick

Vec sam čestitao na ulovima a o ovoj "laganoj prehrani" cemo malo kasnije prozboriti  :rofl2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pionir

Citat: nele01  u Listopad 05, 2021, 18:44:22
Nedelja popodne, famyli day, no fishing, i pocinje viber prepiska. Trebalo mi je 15 min, da se
spakujem, logistika za posao sredjena, ubacio 1 kg boila, 1 kulen, paket kobasica, pakovanje
piva, 2 vode, i zena me vozi na camac. Dolazim oko 18 h, raspakujejem se i zabacujem.

Već mi je srce puno. Stavljam kafu, i razmišljam, neće da se javi na boilu, i krajnji levi stap
stavljam 2 zrna starog kuvanog kukuruza, ukljucujem pištalicu, i vraćam se na brod.
Gledam prolazi  brod, stapovi u stavu mirno, reko kad nećeš ti onda ću ja da jedem, hvatam vrata
broda, i cujem iza leđa BIP, okrenem se i kreće krajnji levi stap, Biiiiipppppppp......,
Ne potcenjujem nikoga, ali mislim da  bi se Lesli Eldriz (ninja) postideo pred tom brzinom, i lakocom

7,2  kg cistog TNT.

Trebalo bi reci da covek na tom mestu hrani sarana vise meseci i onda se neko pojavi i parkira mu brodicu na mesto.Bas me cudi da je dosao saran na skroz levi stap...!!! Izvinjavam se,ali nisam mogao da izdrzim a da ne napisem !!! Inace u pitanju je Sarengradska Ada,preciznije,kod velike topole koja viri iz vode. Da,nisam rekao da sam ja taj koji je tu hranio i pecao sarana danima !!! Pozdrav !!!

nele01

E moj pionir, lepo se predstavi, pa onda piši. Sem toga da si rekao vlasniku broda da tu hranis sigurno ti ne bi tu stao. Da ne znas mozda koje godine je pala ta topola? Jel znas mozda, ko je tu sve sedio i pecao, a nisam znao ni da je ta topola  tvoje privatno vlasnistvo. Da nisi ti mozda onaj sto na 5-10 mesta dođe i baci šaku kukuruza, i onda ides i jebeš ljude da tu hraniš. Jesi li ti onaj što po ceo dan sedi na mestu gde sam digao šarana od 14,3 kg. Sledeći put dođi do broda, slobodno se zaveži i pecaj, ja ako sam tamo skuvaću ti i kafu, a mozda dobijes i rakiju, molim te ne smrdaj anonimno.

p.s. A ako imaš nešto lično protiv mene, onda se meni obrati u lice kao čovek.

Gremlin

Citat: pionir  u Listopad 05, 2021, 21:54:19

7,2  kg cistog TNT.

Trebalo bi reci da covek na tom mestu hrani sarana vise meseci i onda se neko pojavi i parkira mu brodicu na mesto.Bas me cudi da je dosao saran na skroz levi stap...!!! Izvinjavam se,ali nisam mogao da izdrzim a da ne napisem !!! Inace u pitanju je Sarengradska Ada,preciznije,kod velike topole koja viri iz vode. Da,nisam rekao da sam ja taj koji je tu hranio i pecao sarana danima !!! Pozdrav !!!

Druže Pionir, šuplja ti je ta teorija...

Mesta na reci nisu rezervisana i numerisana pa da bilo ko ima "svoje mesto", nego po onom "ko prvi devojci, njemu i alimentacija"

Prvo da napišem da odavno ne pecam šarana...

Ali dok sam ga pecao, imao sam stav da me baš zabole ceo urac što je neko "bacio 100 kg kukuruza, i hrani mesecima" - ako je mesto koje mi je zanimljivo prazno - vezujem/sidrim brodić/čamac i ćao.
Naknadne "reklamacije" ne primam.

Ako je zauzeto, tražim sebi drugo mesto, najmanje 50 metara od čamca koji je već tu.
Trudim se da ne smetam drugima, ali te fore "moje mesto" ne pušim.
Sto puta mi se desilo da dođem na neko mesto gde volim da pecam, a tu je već neko, šta ću tražim drugo mesto.

:uf:

Dunavski vuk

Citat: Gremlin  u Listopad 06, 2021, 07:41:16
Citat: pionir  u Listopad 05, 2021, 21:54:19

7,2  kg cistog TNT.

Druže Pionir, šuplja ti je ta teorija...

Mesta na reci nisu rezervisana i numerisana pa da bilo ko ima "svoje mesto", nego po onom "ko prvi devojci, njemu i alimentacija"

Prvo da napišem da odavno ne pecam šarana...

Ali dok sam ga pecao, imao sam stav da me baš zabole ceo urac što je neko "bacio 100 kg kukuruza, i hrani mesecima" - ako je mesto koje mi je zanimljivo prazno - vezujem/sidrim brodić/čamac i ćao.
Naknadne "reklamacije" ne primam.

Ako je zauzeto, tražim sebi drugo mesto, najmanje 50 metara od čamca koji je već tu.
Trudim se da ne smetam drugima, ali te fore "moje mesto" ne pušim.
Sto puta mi se desilo da dođem na neko mesto gde volim da pecam, a tu je već neko, šta ću tražim drugo mesto.

:uf:

objašnjeno sve....napravio je profil da isproziva čovjeka, druže ništa na vodi nije privatno,nema tvog ili mog. gdje je prazno staneš i pecaš, 50ak metara je nepisano pravilo za usidrit se, stat i pecata. što zbog buke, bućkanja, a i nabijanja u štapove, deranje i ostalo.. Da mi dođeš na vodu i kažeš da je to tvoje mjesto gdje si hranio, tražio bi te papir da mi pokažeš dokaz kako je to tvoje privatizirano mjesto, zatim ovisno o tvom tonu bi te bacio u vodu jer mi je pun qurac takvih kao ti. Jako puno ljudi ovdje peca u skladu, poštuju se, popijemo cugu na vodi, i ostalo, dok neki i dalje kao pravi pećinski ljudi viču moje moje jer si bacio malo kukuruza negdje, pa sad misliš da će ti se netko klanjati i micati s mjesta? pa ja sam bacio dosad barem 200 kila kukuruza kuhanog na dunavu na par lokacija i baš naprotiv kad prolazim ako netko peca tamo kažem mu gdje sam nahranio, jer ljudi pamte dobra djela, idući put će reći kolega evo ti mjesto, ja dobio jednog za fiš ajde ti i još će i on nahraniti (u 90%) slučajeva i po mom iskustvu... karma je zahebana druže, uživaj u vodi kao lijeku protiv užurbanosti, a ne naganjavati ljude po forumima ko i gdje peca... sportski pozdrav

dravski pecaros

Meni je vamo najzanimljivije lik na forumu od 2015 i prvi post 2021 nekoga napada da mu je sje na mjesto... :occasion14:  :006:

maverick

A ja njega razumijem....nije on popizdio toliko zbog ribe...vec ovaj dodje tamo...izležava se...jede...pije i jos se riba sama uvati..realno i ja bi ga poslao u urac  :stripii: :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

pajdo77

Ajd sat dva al dva dana se neda otjerat. Mora da je Domaćin proljev dobio od nervoze

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk