Bio/la sam na pecanju

Autor jura, Studeni 17, 2012, 09:12:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

To sigurno mislis na onog dilbera sto sam ga izbrisao danas iz imenika  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

baka

Ne znam ja ništa  :no:, valjda će se sam javiti.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

milan-so

Citat: SMT  u Siječanj 16, 2022, 17:52:29
Na parkingu auta kao u priči… Jedino gosti iz Švedske nisu bili… Mislim da su sve ostale inostrane tablice, ukljucujuci i moju bile… I ja se onomad odmetnuh od kuce… S namerom podjoh u veliki grad, da uspem… jbg

Krenem na neke “svoje” pozicije, zauzeta jedna druga treca… pedeset treca… Do sada su uglavnom bile slobodne…Izasli ljudi, ozbiljni čamci, namrsteni pogledi, mortal kombat i terminator vizuelni efekti… malo koga sam tuda i vidjao… A dobro, sta je tu je, nije Dunav moj, niti mesta… Dajem auto golove, pa tako i ide… Stoje ljudi nepogresivo, vidi se da znaju “ čitati vodu” i jos ponesto, sve drugo nije moguce… Mada moram priznati da sam na trenutak pomislio da su nekoga i vidjali tuda, bzv s moje strane…
Sondiraju,  petljaju se u strunu, prave talase 2 metra, prolaze na pola metra od camca… Jedna predivna slika…

Sta cu ja tu sa profesionalcima, mislim se… Polako zaokret i kuci… Jos ovaj moj plastikaner camac, sramota jbt…

Setim se ja nadomak Marine da mi je kuvar sa nje rekao, da je njegoba baba na tarabi napisala, da je tu na samom mestu gde je sada pristan 1963 neko upecao 100 smudjeva… Stanem ja tu, reko nisu legende bzv… Spustim sidro, tacno 8,6 m i krenem da zabacujem pod uglom od 45…  Kako sam poneo sve stapove, nece ni na jedan osim na graphitelader i to onaj skuplji… I desilo se  ono sto se nikad u mojoj ribolovackoj karijeri nije desilo… Iz 50 zabaca dobijem 100 smudjeva… Po principu, riba ribi grize rep… Uhvatim prvo onog redovnog od 2kg, pa njega scepa onaj od 6 kg i oba zavrse napolju… Neverovatan dan… Doduse mozda je 10 kom bilo preko 10kg , ostali tako u meri 2+… Da da, tako je bilo… Nisam stigao slikati jer je akcija bila neprestana… Sve sam ih vratio, do zadnjega… Tako da sam tu ispred pristana pronasao novo mesto i nikoga nema…Sutra cu izaci ponovo tu… I ponavljam, samo na graphiteledra hoce… Zasto!? Ne znam… Valjda zato sto je skup, nista mi drugo ne pada na pamet…

Nema potrebe da se ide dalje, nadam se da ce sutra tu biti dosta camaca… Ne trosi se gorivo, a ribe kao u priči… Moze i konobar iz Zlatne Krune kafu doneti…

Sta? Ne verujete.. Evo pitajte Miću, on je brojao… Kaze da su bili sa Pinka gore na nasipu, tako da cemo izaci u Parovima…

P.S. Svaka slicnost u postu sa stvarnim likovima je slucajna…

Živa istina, jedino ja ništa ne uhvatih jer nemam GL jbga ... Ladno neće na sportexa  :red-card:

Ervin

@SMT
Pa što ne kažeš da je dovoljno stati pored marine.
Stižem i ja sutra. Javi mi samo kad ideš na vodu, da mi pokažeš gde tačno da spustim sidro.
Nosim i tajno oružje, ono na koje najbolje udaraju...

alexdja

Citat: SMT  u Siječanj 16, 2022, 17:52:29
Na parkingu auta kao u priči… Jedino gosti iz Švedske nisu bili… Mislim da su sve ostale inostrane tablice, ukljucujuci i moju bile… I ja se onomad odmetnuh od kuce… S namerom podjoh u veliki grad, da uspem… jbg

Krenem na neke “svoje” pozicije, zauzeta jedna druga treca… pedeset treca… Do sada su uglavnom bile slobodne…Izasli ljudi, ozbiljni čamci, namrsteni pogledi, mortal kombat i terminator vizuelni efekti… malo koga sam tuda i vidjao… A dobro, sta je tu je, nije Dunav moj, niti mesta… Dajem auto golove, pa tako i ide… Stoje ljudi nepogresivo, vidi se da znaju “ čitati vodu” i jos ponesto, sve drugo nije moguce… Mada moram priznati da sam na trenutak pomislio da su nekoga i vidjali tuda, bzv s moje strane… Nesportski i nekolegijalno, izvinjavam se na gresnim mislima…
Sondiraju,  petljaju se u strunu, prave talase 2 metra, prolaze na pola metra od camca… Jedna predivna slika…

Sta cu ja tu sa profesionalcima, mislim se… Polako zaokret i kuci… Jos ovaj moj plastikaner camac, sramota jbt…

Setim se ja nadomak Marine da mi je kuvar sa nje rekao, da je njegoba baba na tarabi napisala, da je tu na samom mestu gde je sada pristan 1963 neko upecao 100 smudjeva… Stanem ja tu, reko nisu legende bzv… Spustim sidro, tacno 8,6 m i krenem da zabacujem pod uglom od 45 tj u pravcu crvene bove… I obavezno crveni shad, da ne bude kontrasta…Kako sam poneo sve stapove, nece ni na jedan osim na graphitelader i to onaj skuplji… I desilo se  ono sto se nikad u mojoj ribolovackoj karijeri nije desilo… Iz 50 zabaca dobijem 100 smudjeva… Po principu, riba ribi grize rep… Uhvatim prvo onog redovnog od 2kg, pa njega scepa onaj od 6 kg i oba zavrse napolju… Neverovatan dan… Doduse mozda je 10 kom bilo preko 10kg , ostali tako u meri 2+… Da da, tako je bilo… Nisam stigao slikati jer je akcija bila neprestana… Sve sam ih vratio, do zadnjega… Tako da sam tu ispred pristana pronasao novo mesto i nikoga nema…Sutra cu izaci ponovo tu… I ponavljam, samo na graphiteledra hoce… Zasto!? Ne znam… Valjda zato sto je skup, nista mi drugo ne pada na pamet…

Nema potrebe da se ide dalje, nadam se da ce sutra tu biti dosta camaca… Ne trosi se gorivo, a ribe kao u priči… Moze i konobar iz Zlatne Krune kafu doneti…

Sta? Ne verujete.. Evo pitajte Miću, on je brojao… Kaze da su bili sa Pinka gore na nasipu, tako da cemo izaci u Parovima…

P.S. Svaka slicnost u postu sa stvarnim likovima je slucajna…
Ništa krupnije?

Znači da ne dolazim sutra?
       Nema više divljeg bučka. :no:

ossa

Ebiga kada se non stop reklamira, te čari ribolova, te formax tv, te forumi te Instagram te trte te mrte. A svi napucani do yaya, jedino ribocuvara ni od korova, ili ih ima ali ih niko ne spominje.
Naidju krize, drukcije grize...

šajzika

Kolega , pogodio si u srž svega.
Slažem se s tobom 1000%

Nadodao bi jos da ima ljudi koji love ali "sebicno" cuvaju slike ulova i "vijesti s vode" zadrze zbog svog mira.

Guzva u 16ercu

Kvalitetnim  sonarima s puno incha nadoknade ne poznavanje vode.
Tehnologija je tu isto malo ukenjala kao i u svim segmentima života
Audentes fortuna iuvat

mossi

Citat: ossa  u Siječanj 16, 2022, 19:39:56
Ebiga kada se non stop reklamira, te čari ribolova, te formax tv, te forumi te Instagram te trte te mrte. A svi napucani do yaya, jedino ribocuvara ni od korova, ili ih ima ali ih niko ne spominje.

Prebrojao izlaske od 01.11 do danas:

P E T

Nadam se da nekom nisam seo na mesto.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

SMT

Jbt ljudi,

Pa vi se ne bavite sustinom moga posta… Bavite se stvarima koje nisam hteo istaci…

Niko da mi cestita na 100 kom… To je vest…

Harley

Tako je bilo i kod mene, zadnjih par godina jedna dvije slike godišnje(da ne zaboravim kako se salju slike), prije je bilo kao na takmicenju, sada tko god pita nista , nula, i mir božiji, uzivancija prava, pogotovo sada pozimi.

Ps. GL lovi sam :wave:
Living your dreams, do not dream the life

šajzika

Audentes fortuna iuvat

SMT

Citat: Harley  u Siječanj 16, 2022, 19:58:08

Tako je bilo i kod mene, zadnjih par godina jedna dvije slike godišnje(da ne zaboravim kako se salju slike), prije je bilo kao na takmicenju, sada tko god pita nista , nula, i mir božiji, uzivancija prava, pogotovo sada pozimi.

Ps. GL lovi sam :wave:

Jesam ti ja rekao… A ti ne verujes…

Videces kad uzmes neki iz Vivo serije… Ovaj manji lovi ove izmedju 2-3kg, a Super Vivo tacno razdvaja te, nece ih … Samo ove 5+…

Tu tu, ispred Marine… Moram sutra i tacno mesto nacrtati…

maverick

Ja kad malo bolje razmislim SMT je kriv za tu guzvu on je prvi lik kojeg sam upoznao na Dunavu i vozio je "veliki" motor...kad je otisao...pomislim o boze vidi budale a tako je fino djelovao preko foruma  :stripii: Vratim se kuci i kazem...ma koji ce mu urac 50 ks da ide na pecanje ali kad je odlazio zapamtio sam to zujanje motora...valjda se namjerno určio... :stripii: ...Za slijedecu sezonu sam vozio 60  :stripii: Kontam ako je tako"pokvario" mene...sta je tek s onim drugim s kojima je češće zajedno....Kupio taj neki stap...leb te hebo...i No covjek koji je pjesnicka narodska dusa sad barata tim izrazima bolje od njega...Ossa sam radi servis da ustedi za taj g....lider ili kak se vec piše...Kad jedno jutro Šajzika napise da je kupio Hondu 50 ks i taj g- lider...gasim forum...Nema dalje ...igrica je gotova kako bi moj drug Buhin rekao  :stripii: :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ossa

Sledeći stage, prelazimo u lovce , ko ne predje u lovce, sam pravi stapove i varalice .
Naidju krize, drukcije grize...

SMT

Izvinjavam se sto u ovoj temi ne mogu ucestvovati na nacin kao do pre nekog vremena… Ima uvek nesto lepo za podeliti… Ne vredi, samo imam camce za vratom… Ulozimo 100.000 € u opremu a za kilo smudja bi se… Meni to i u ovim godinama, neverovatno… Neko upeca ribu od kilu, ajmo tamo svih 10 camaca… A jbt, neki nepisani kodex ponašanja, ni na vidiku… Šta je sa glavama, ja ne znam… Da li je to od Covida…

Na zalost, danas su me naljutili pa sam ironican…