Bojkot kupnje ribolovnica

Autor maverick, Prosinac 16, 2015, 15:21:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Rašo, prijedlog zakona nije loš...čak naprotiv poželjan ali hebemu kera poznamo se svi sto godina...a sto se tiče policije...bez imalo stida mogu reci da ce vatati ono sto mogu jer nemogu uloviti ono sto trebaju. I necu reci da su lijeni i korumpirani, vec da nemaju sredstava i ljudstva da pokriju cijeli Dunav, Dravu...itd itd...
Tako da od svega toga u ovoj Lijepoj Nasoj nema nista...daj boze da grijesim...ali eto prijepodne je bilo dosta lose s vremenom pa smo ubili koji sat za kompom...mada sad se vec moze na vodu pa gas tko moze  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

raso

Citat: maverick  u Siječanj 03, 2016, 14:36:50
Rašo, prijedlog zakona nije loš...čak naprotiv poželjan ali hebemu kera poznamo se svi sto godina...a sto se tiče policije...bez imalo stida mogu reci da ce vatati ono sto mogu jer nemogu uloviti ono sto trebaju. I necu reci da su lijeni i korumpirani, vec da nemaju sredstava i ljudstva da pokriju cijeli Dunav, Dravu...itd itd...
Tako da od svega toga u ovoj Lijepoj Nasoj nema nista...daj boze da grijesim...ali eto prijepodne je bilo dosta lose s vremenom pa smo ubili koji sat za kompom...mada sad se vec moze na vodu pa gas tko moze  :ok:

Zvao sam te nekoliko puta, ne samo tebe na radne sastanke i okrugle stolove. Nitko sa foruma se nije odazvao.

maverick

Forum nije institucija da ima svoje predstavnike, niti ja dijelim misljenje vecine...ovo neko mjesto za ubijanje slobodnog vremena...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kobac

Citat: miha  u Siječanj 03, 2016, 14:33:01
Citat: kobac  u Siječanj 03, 2016, 14:08:13
Citat: dravski pecaros  u Siječanj 03, 2016, 14:00:26
Citat: kobac  u Siječanj 03, 2016, 13:56:10
Citat: maverick  u Siječanj 03, 2016, 13:05:01
Kod nas  na Dravu policija dodje jedva kad se netko utopi a ne da kontrolira ribolovnice...ribočuvarska služba ima neku spisku d arade ali se i to moze okaciti mačku o rep...tako da oni koji pecaju iz čamca doista nemaju potrebu za dozvolom a ovi s obale...mogu kupiti tu osječku koje nema....

znam da tamo policija gotovo nikako ne dolazi ali drava nizvodno od osijeka nije taj slučaj pa to govorim prvenstveno za one koji misle s valpovačkom prema ušću i dalje na dunav....a ti ga peglaš ...prijašnjih godina dolazila policija na dunav (zmajevački dunavac)kontrola sa obale tržila se osobna ..vozačka ...i ribolovna ...nije bilo nikad problema ...jednom sam pitao policajca ..kako sada postupaš ..ja imam belišćansku ..kolega valpovačku a pecamo na dunavu na baranjkom terenu ...kaže policajac ..službena osoba ...mene to ne zanima koju ribolvnicu imate ...vi ribolovnicu imate i meni je to dovoljno....zakon zadovoljen službena osoba kulturno pozdravljena i otišla svojim putem ....

što se tiče izmjena i dopuna to podržavam a kada dođe do rasprave o izmjenama i dopunama onda o tome više..posebice me zanima način kontrole ribara i njihovog ulova...

biče bruka ako policija počne hvata  ribolovce mjesto lopove i krivolovce..

krivo razmišljanje, nema tu bruke, što se mene osobno tiče hvatam sve što nije u domenima zakona...prekršaj je prekršaj radilo se tu o ilegalnom prelasku, krivolovu, krađi ribe, pecanju bez dozvole, promet...
da me se krivo ne shvati ima tu svega i svačega i nije činjenje prekršaja uvijek jednako niti se radi o jednakim vrijednostima tj. šteta nije uvijek ista...
ne govorim tu o krijumčarenju ljudi,duhana,droga i sl... to je već neka drug domena, ali kada se vrši pregled i kontrola duž cijelog područja, šta naleti ,naleti, a hvatanje malo jačih igrača neide po tom sistemu, to dobro znaju neki koji su uključeni na ovim raspravama i ne sumnjam da će neki ovo i komentirati...
ovo sam napisao bez ikakve loše namjere i sl...

a dobro samo da odgovorim...
u jednu ruku je njegov postupak donekle korektan (vama je odgovarao kao takav), čovjek je vidio dozvolu i bio zadovoljan, e sad koliko je ustvari upućen u taj dio i koliko želi postupati to je već druga stvar..
dali je uredu cijela ta situacija, nije, jel da je, onda bi po toj logici ispalo da sa bilo kojom dozvolom možeš pecati gdje got želiš, a znamo da tako nije (mada bi željeli) i to je jedan od zahtjeva sa prosvjeda ako se ne varam..ako me razumiješ šta želim reći...

Citat: maverick  u Siječanj 03, 2016, 14:36:50

e sad o tome bi se dalo nadugačko raspravljati, ali nije ni tema ni mjesto... :hi:
niti ću to "ja" komentirati...

Kugla

Kobac nisi u pravu, dogovori oko zatvorenih voda između Valpovačke i Osječke zajednice nema ili se ne mogu dogovoriti, što se tiče Drave i Dunava koji spada po podijeli o zonama u D2 zonu taj dio je za cijelu Osječko baranjsku županiju tako da je Dravski u pravu a ti vjeruj mi nisi.
Zakon i pravilnik je podijelio te zone tako kako je, da li je to dobro ili ne dalo bi se raspravljati, ali u pravilniku lijepo piše što se tiče Drave i Dunava ovo kako ti je Dravski napisao tako je i u pravilniku i tu onima koji imaju dozvolu dali Osječke zajednice ili Valpovačke niti ribočuvari niti policija ne može kako ti kažeš postupati jer nitko nije u prekršaju, druga je prića za zatvorene vode jer se tu očito ne mogu dogovoriti oko reciprociteta pa ako ne usvoje ove dodatne od spominjanih 50 kuna onda će te moći postupati na tim vodama, a sve ostalo ne.

kobac

Citat: Kugla  u Siječanj 03, 2016, 15:57:42
Kobac nisi u pravu, dogovori oko zatvorenih voda između Valpovačke i Osječke zajednice nema ili se ne mogu dogovoriti, što se tiče Drave i Dunava koji spada po podijeli o zonama u D2 zonu taj dio je za cijelu Osječko baranjsku županiju tako da je Dravski u pravu a ti vjeruj mi nisi.
Zakon i pravilnik je podijelio te zone tako kako je, da li je to dobro ili ne dalo bi se raspravljati, ali u pravilniku lijepo piše što se tiče Drave i Dunava ovo kako ti je Dravski napisao tako je i u pravilniku i tu onima koji imaju dozvolu dali Osječke zajednice ili Valpovačke niti ribočuvari niti policija ne može kako ti kažeš postupati jer nitko nije u prekršaju, druga je prića za zatvorene vode jer se tu očito ne mogu dogovoriti oko reciprociteta pa ako ne usvoje ove dodatne od spominjanih 50 kuna onda će te moći postupati na tim vodama, a sve ostalo ne.

da postoje zone D1,D2,D3 u našoj županiji i po njima dozvole ili obrtnice dobivaju ribari..

Dozvole

Članak 22.
(1)   Dozvole izdaje Ministarstvo ovlašteniku ribolovnog prava posredstvom  Saveza .
(2)   Osobe za obavljanje športskog ribolova na određenom ribolovnom području ili ribolovnoj zoni kupuju dozvole od ovlaštenika ribolovnog prava uz obavezno poštivanje organizacijske strukture i odluka ovlaštenika ribolovnog prava.
(3)   Ovlaštenik ribolovnog prava smije prodavati dozvole:
1.   za ribolovno područje ili ribolovnu zonu za koju je dobio ribolovno pravo,
2.   hrvatskim i stranim državljanima za godinu u kojoj navršavaju 15 ili više godina prema odredbama članka 17. ovoga Zakona,
3.   samo po cijeni otisnutoj na obrascu dozvole.
(4)   Dozvola vrijedi na ribolovnom području ili u ribolovnoj zoni za koju je ovlaštenik dobio ribolovno pravo, kao i na ribolovnom području ili ribolovnoj zoni drugog ovlaštenika ribolovnog prava s kojim je ovlaštenik zaključio ugovor o recipročnom pravu.
(5)   Dozvola za ribiča invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske potvrđena od strane Ministarstva i ovlaštenika ribolovnog prava, a izdane od ovlaštenika ribolovnog prava, vrijedi na svim tekućicama koje su ribolovne vode na području Republike Hrvatske, kao i na ribolovnom području ili ribolovnoj zoni ovlaštenika ribolovnog prava koji je prodao dozvolu.«

Zajednica športskih ribolovnih društava Osijek
Zajednica športskih ribolovnih udruga Valpovo
Zajednica športsko ribolovnih udruga Donji Miholjac
Zajednica športskih ribolovnih društava Baranje

svaka od njih je nositelj ribolovnog prava na određenom području

Ribolovno pravo

Članak 25.
(1)   Ribolovnim područjem ili ribolovnom zonom, u kojoj se obavlja rekreacijsko-športski ribolov, gospodari ovlaštenik ribolovnog prava.
(2)   Ribolovno pravo stječe fizička ili pravna osoba na temelju javnoga natječaja kojeg provodi Ministarstvo.
(3)   Ribolovno pravo obuhvaća gospodarenje sukladno ribolovno-gospodarskoj osnovi za unapređenje ribarstva za ribolovno područje, odnosno za ribolovnu zonu za koju je dobiveno ribolovno pravo (u daljnjem tekstu: gospodarska osnova) i sukladno godišnjem planu za gospodarenje za ribolovno područje, odnosno ribolovnu zonu za koju je dobiveno ribolovno pravo (u tekstu koji slijedi: godišnji plan).

na osnovu reciprociteta se pecalo prošle godine-primjer

Jednom dozvolom u ribolov na Dravu i DunavNakon dvije godine pregovora čelni ljudi športsko ribolovnih zajednica s područja Osječko - baranjske županije potpisali su ugovore o reciprocitetu.Reciprocitet je pisani sporazum dvije ili više strana o davanju određenih ravnopravnih povlastica odnosno uzajamnog prava. U ovom slučaju je to mogućnost ribolova i na tekućim vodama drugog ovlaštenika ribolovnog prava.

jedino što sad nemogu naći tko točno pokriva koje područje...

e sad možda sam ja to sve krivo shvatio-ispravite me ako griješim, a unaprijed se ispričavam ako sam nešto krivo protumačio... :hi:

šajzika

Bilo je da osijek ima od usca karasice do usca u dunav rijeku dravu. A valpovo iznad sve Do miholjackog djela (neznam km). Tako da ako nebude reciprociteta nebi  se s valpovackom trebalo moci pecat u osijeku na dravi. 
Područje osjecke zajednice je tocno navedeno  e sad vidit cemo sta ce se sve dogovoriti. :hi:
Ovako možemo nagadat al prvu informaciju ce sigurno imat Dražen jer sam vidio da je prisutan svuda.
Audentes fortuna iuvat

maverick

Osjecka je bila od 29 km rijeke Drave do Savulje u Vukovaru.....

šajzika

Gdje se smije pecati?

Tajnik Zajednice Bernard Opančar navodi da se pecati smije: na rijeci Dunavu od ušća Savulje do ušća Drave (1347. - 1383. r/km.), na rijeci Dravi od ušća u Dunav do ušća Karašice (0 - 29. r/km) i od 29. r/km do 61. r/km, desna strana, Stara Drava Josipovac, Višnjevac, Sarvaš, Bijelo Brdo, Halaševo, Damrina, Porić, Erdutski dunavci, sve bare dunavskog sektora, Bajeri - jezerca Jug 2, Vladislavci, Bizovac, "Našički" bajer, Meandar Laslovo (od 2013. godine ribolov na Meandru Laslovo vrijedi samo uz ribolovnicu Zajednice SRD Osijek), Kanal CS "Dvor" Ernestinovo, Bobotski kanal do granice s Vukovarsko-srijemskom županijom i rijeka Vuka u granicama općine Vuka, odnosno sve ribolovne vode u administrativnim granicama Grada Osijeka i općina Antunovac, Čepin, Erdut, Ernestinovo, Šodolovci, Vladislavci i Vuka.

Audentes fortuna iuvat

šajzika

Audentes fortuna iuvat

Kugla

Da krivo si nešto protumačio, Zona jedan iz pravilnika da ga sad ne kopiram kao što si ti jedan dio njega izvukao, je zona Drave i Dunava svih županija ne samo naše županije i u našoj županije je od te zone izdvojeno područje D2 i ovaj reciprocitet o kojem ti govoriš se odnosi na  zatvorene vode a ne na Dravu i Dunav, samo što recimo Valpovačka dozvola je moglo na Dravi i od 29 km se pecati sa obje strane a sa Osječkom do 29 sa obje strane a od 29 km samo na lijevoj obali. A Dunav nizvodno od ušća pa do ušća Savulje u Dunav ili ti granicu sa Vukovarsko srijemskom županijom.

kobac

Citat: šajzika  u Siječanj 03, 2016, 16:44:01
Gdje se smije pecati?

Tajnik Zajednice Bernard Opančar navodi da se pecati smije: na rijeci Dunavu od ušća Savulje do ušća Drave (1347. - 1383. r/km.), na rijeci Dravi od ušća u Dunav do ušća Karašice (0 - 29. r/km) i od 29. r/km do 61. r/km, desna strana, Stara Drava Josipovac, Višnjevac, Sarvaš, Bijelo Brdo, Halaševo, Damrina, Porić, Erdutski dunavci, sve bare dunavskog sektora, Bajeri - jezerca Jug 2, Vladislavci, Bizovac, "Našički" bajer, Meandar Laslovo (od 2013. godine ribolov na Meandru Laslovo vrijedi samo uz ribolovnicu Zajednice SRD Osijek), Kanal CS "Dvor" Ernestinovo, Bobotski kanal do granice s Vukovarsko-srijemskom županijom i rijeka Vuka u granicama općine Vuka, odnosno sve ribolovne vode u administrativnim granicama Grada Osijeka i općina Antunovac, Čepin, Erdut, Ernestinovo, Šodolovci, Vladislavci i Vuka.

e sad dali bi to trebalo vrijediti sad i nadalje ili je to vrijedilo do 31.12.2015.
ako je po novom na osnovu čega je tako..

Kugla

Tako je Šajzika to je to, a Kobac to nema veze sa datumima koje spominješ i vrijedi od nastanka RH pa sve do ovamo i nadalje, datum koji ti Kobac spominješ se odnosi na dogovor koje je između Baranjske i Osječke strane na onom sastanku kod Župana dogovoreno za 2015 godinu da se smije na svim otovrenim vodama bez obzira čiju ribolovnicu posjeduješ, za taj dogovor ne znam da li će netko produžiti i ove godine tako, ali sve ostalo je upravo kako sam ti pisao i kako je Šajzika napisao i kad kupujem ribolovnicu uvijek dobije taj popis gdje smijem riboloviti

šajzika

To je staro sad cemo vidjet oce se sta mjenjat
Audentes fortuna iuvat

kobac

Citat: Kugla  u Siječanj 03, 2016, 16:48:31
Da krivo si nešto protumačio, Zona jedan iz pravilnika da ga sad ne kopiram kao što si ti jedan dio njega izvukao, je zona Drave i Dunava svih županija ne samo naše županije i u našoj županije je od te zone izdvojeno područje D2 i ovaj reciprocitet o kojem ti govoriš se odnosi na  zatvorene vode a ne na Dravu i Dunav, samo što recimo Valpovačka dozvola je moglo na Dravi i od 29 km se pecati sa obje strane a sa Osječkom do 29 sa obje strane a od 29 km samo na lijevoj obali. A Dunav nizvodno od ušća pa do ušća Savulje u Dunav ili ti granicu sa Vukovarsko srijemskom županijom.

Članak 5.
(1) Ribolovno područje rijeke Save dijeli se na sljedeće ribolovne zone:
– ribolovna zona S1 koja obuhvaća rijeku Savu kod Jasenovca (rkm 508+000) do Davora kod Nove Gradiške (rkm 419+000);
– ribolovna zona S2 koja obuhvaća rijeku Savu od Davora kod Nove Gradiške (rkm 419+000) do Slavonskog Broda (rkm 362+000);
– ribolovna zona S3 koja obuhvaća rijeku Savu od Slavonskog Broda (rkm 362+000) do Županje (rkm 259+500);
– ribolovna zona S4 koja obuhvaća rijeku Savu od Županje (rkm 259+500) do državne granice sa Srbijom i Crnom Gorom (rkm 207+000).
(2) Ribolovno područje rijeke Dunava dijeli se na sljedeće ribolovne zone:
– ribolovna zona D1 koja obuhvaća rijeku Dunav od državne granice s Republikom Mađarskom (rkm 1433+000) do sjeverne granice Parka prirode »Kopački rit« (rkm 1412+100), uključujući Šarkanjski, Zmajevački i Monjoroški Dunavac;
– ribolovna zona D2 koja obuhvaća rijeku Dunav od južne granice parka prirode »Kopački rit« (rkm 1382+500) do Borova Sela – Savulje (rkm 1347+500), uključujući Porićki i Erdutski Dunavac;
– ribolovna zona D3 koja obuhvaća rijeku Dunav od Borova Sela – Savulje (rkm 1347+500) do Iloka (rkm 1295+200), uključujući Poretak, Iločki, Ostrovski, Vučedolski, Opatovački i Renovski Dunavac.