Bojkot kupnje ribolovnica

Autor maverick, Prosinac 16, 2015, 15:21:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Ti to od Ante dobijaš informacije....ili.... :sha:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Darko

dobio info od predsjednika u mom društvu koji je bio na sastanku  :uf:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

Mariorhr

Istina je što Darko kaže...čuo sam se s Žikom iz Essekera i istu priču mi je rekao

miha

Citat: dravski pecaros  u Siječanj 03, 2016, 11:16:57
ovo što sam ja napisao je odluka sa županijske skupštine ribolovnih zajednica...dali če se nešto promjeniti tokom ovih mjeseci to neznam..i 2015 smo sa valpovačkom kartom imali pravo do 1.3 zatvorene vode osiječke zajednice pa su promjenili da se mora imati dopunska...mislim da dravu od gata do ušča u dunav neće sigurno dirati i ostat će da se na jednu kartu može pecati... :hi:
ja vjerujem da će biti ovako kako kaže dravski .... ustvari uvijek je tako bilo ....do 2015 kada su se malo drukčije dogovorili da se smire strasti ...a kod vas u osijeku je naka druga priča tako da hebiga ....

maverick

Ja bih volio da bude tako ali sumnjam...Drava je vise manje bila interni dogovor Valpova i Osijeka...ovaj stečajni zakonski mora pokusati izvuci sto vecu dobit i mislim da ne ce djeliti nista za djabe...ali ajd ...jos malo pa cemo saznati u svakom slucaju
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DIDAPATAK

..znači da ja neuzimam onu iz Meca nego čekam ševu da zapjeva pa a Valpovo  :sha:
.. :baba:

maverick

Ma ne uzimaj nikakvu....sad je zima...pa lovostaji....a valjda ce do 6-tog mjeseca nesto ispasti od svega ovog...

kobac

Citat: raso  u Siječanj 03, 2016, 10:31:25
Citat: Slaven  u Siječanj 03, 2016, 10:01:38
Moramo jos malo sacekati Rasu, on ima 100%tne info :hi:

:character0032:  ima 100 % informaciju,  a  :red_indian: može provocirati i .ajebavati ali  :character0032: je napravio više nego svi vi skupa sa prosvjedima i bojkotima .

Izmjenama i dopunama zakona o slatkovodnom ribarstvu , ovlaštenik ribolovnog prava na svim otvorenim vodama postaje država, ZŠRD mogu ostati, ali samo kao udruge koje će voditi brigu o sportskim natjecanjima iz oblasti ribolova. Uvodi se profesionalna ribočuvarska služba pri ministarstvu poljoprivrede. Na svim tekućicama vrijediti će jedinstvena državna ribolovna dozvola po cijeni od 400 Kn, te nikoga se neće obavezivati članstvo u SRD da bi ju kupio. Namjena SRD biti će isključivo natjecateljskog karaktera i članstvo je dobrovoljno. Za zatvorene vode , provesti će se natječaj o koncesiji i statusu vode / C&R ili ne /..........
ovo je samo jedan dio.

ovo je samo prijedlog zakona a dali će do toga doći-sumnjam.

što se tiče nekog dogovora između valpova i osijeka (tipa internog dogovora)-sumnjam u to, i ako nema neke odluke i pismenog očitovanja onda to batali..
ako te policija pregleda (i odluči postupati) onda si u banani jer zakon takve dogovore ne poznaje...

više će se znati nakon ovog sastanka iz nedjelje...(nadamo se)..

maverick

Kod nas  na Dravu policija dodje jedva kad se netko utopi a ne da kontrolira ribolovnice...ribočuvarska služba ima neku spisku d arade ali se i to moze okaciti mačku o rep...tako da oni koji pecaju iz čamca doista nemaju potrebu za dozvolom a ovi s obale...mogu kupiti tu osječku koje nema....

N.N

Pa i ovdje u belišću nisam vidio ribocuvara 2godine na dravi jedino na bari a tamo neidem tako i sam se zapitam čemu kupovat kada svatko radi kako hoće s dozvolom ili bez nje

raso

Citat: maverick  u Siječanj 03, 2016, 10:35:38
A bez obzira sto nekad pljucamo po tebe...volimo mi tebe  :toothy12: a od kad ce ovo biti majke ti...

Nas 5 je radilo na izmjenama i dopunama zakona, sad čekamo formiranje vlade da se zakon može po hitnom zakonu poslati u saborsku proceduru. Cilj nam je da zakon bude usvojen do 01.06.2016. Čim dobijem zeleno svjetlo , objaviti ću na forumima i fejsu prijedlog izmjena i dopuna zakona radi svojevrsne javne rasprave. Osim ovih , za nas najvažnijih izmjena, postoje izmjene i za profesionalne ribare , gdje će se provjeriti način obustave obavljanja te vrste gospodarske djelatnosti i obeštećenje ribara po uzoru na obeštećenje malih ribara na moru. Vjerojatno će se morati raditi studija o bogastvu ribljeg fonda i utjecaju gospodarskog ribolova na održivost ribljih vrsta, naravno i za taj postupak postoji mogućnost financiranja iz fondova EU namijenjenih upravo za te svrhe. Izmjene i dopune zakona o slatkovodnom ribarstvu će se brzo i lako rješiti, no za ukidanje gospodarskog ribolova će trebati bar 1-2 godine. Ono na čemu će se zakon bazirati je učinkovita kontrola i moritoring ulova dok se ne zabrani.

dravski pecaros

Citat: kobac  u Siječanj 03, 2016, 13:56:10
Citat: maverick  u Siječanj 03, 2016, 13:05:01
Kod nas  na Dravu policija dodje jedva kad se netko utopi a ne da kontrolira ribolovnice...ribočuvarska služba ima neku spisku d arade ali se i to moze okaciti mačku o rep...tako da oni koji pecaju iz čamca doista nemaju potrebu za dozvolom a ovi s obale...mogu kupiti tu osječku koje nema....

znam da tamo policija gotovo nikako ne dolazi ali drava nizvodno od osijeka nije taj slučaj pa to govorim prvenstveno za one koji misle s valpovačkom prema ušću i dalje na dunav....

što se tiče izmjena i dopuna to podržavam a kada dođe do rasprave o izmjenama i dopunama onda o tome više..posebice me zanima način kontrole ribara i njihovog ulova...

biče bruka ako policija počne hvata  ribolovce mjesto lopove i krivolovce..

kobac

Citat: dravski pecaros  u Siječanj 03, 2016, 14:00:26

znam da tamo policija gotovo nikako ne dolazi ali drava nizvodno od osijeka nije taj slučaj pa to govorim prvenstveno za one koji misle s valpovačkom prema ušću i dalje na dunav....

što se tiče izmjena i dopuna to podržavam a kada dođe do rasprave o izmjenama i dopunama onda o tome više..posebice me zanima način kontrole ribara i njihovog ulova...

krivo razmišljanje, nema tu bruke, što se mene osobno tiče hvatam sve što nije u domenima zakona...prekršaj je prekršaj radilo se tu o ilegalnom prelasku, krivolovu, krađi ribe, pecanju bez dozvole, promet...
da me se krivo ne shvati ima tu svega i svačega i nije činjenje prekršaja uvijek jednako niti se radi o jednakim vrijednostima tj. šteta nije uvijek ista...
ne govorim tu o krijumčarenju ljudi,duhana,droga i sl... to je već neka drug domena, ali kada se vrši pregled i kontrola duž cijelog područja, šta naleti ,naleti, a hvatanje malo jačih igrača neide po tom sistemu, to dobro znaju neki koji su uključeni na ovim raspravama i ne sumnjam da će neki ovo i komentirati...
ovo sam napisao bez ikakve loše namjere i sl...

miha

Citat: raso  u Siječanj 03, 2016, 13:47:04
Citat: maverick  u Siječanj 03, 2016, 10:35:38
A bez obzira sto nekad pljucamo po tebe...volimo mi tebe  :toothy12: a od kad ce ovo biti majke ti...

Nas 5 je radilo na izmjenama i dopunama zakona, sad čekamo formiranje vlade da se zakon može po hitnom zakonu poslati u saborsku proceduru. Cilj nam je da zakon bude usvojen do 01.06.2016. Čim dobijem zeleno svjetlo , objaviti ću na forumima i fejsu prijedlog izmjena i dopuna zakona radi svojevrsne javne rasprave. Osim ovih , za nas najvažnijih izmjena, postoje izmjene i za profesionalne ribare , gdje će se provjeriti način obustave obavljanja te vrste gospodarske djelatnosti i obeštećenje ribara po uzoru na obeštećenje malih ribara na moru. Vjerojatno će se morati raditi studija o bogastvu ribljeg fonda i utjecaju gospodarskog ribolova na održivost ribljih vrsta, naravno i za taj postupak postoji mogućnost financiranja iz fondova EU namijenjenih upravo za te svrhe. Izmjene i dopune zakona o slatkovodnom ribarstvu će se brzo i lako rješiti, no za ukidanje gospodarskog ribolova će trebati bar 1-2 godine. Ono na čemu će se zakon bazirati je učinkovita kontrola i moritoring ulova dok se ne zabrani.
bla bla bla bla ....... :red-card:

miha

Citat: kobac  u Siječanj 03, 2016, 14:08:13
Citat: dravski pecaros  u Siječanj 03, 2016, 14:00:26

znam da tamo policija gotovo nikako ne dolazi ali drava nizvodno od osijeka nije taj slučaj pa to govorim prvenstveno za one koji misle s valpovačkom prema ušću i dalje na dunav....a ti ga peglaš ...prijašnjih godina dolazila policija na dunav (zmajevački dunavac)kontrola sa obale tržila se osobna ..vozačka ...i ribolovna ...nije bilo nikad problema ...jednom sam pitao policajca ..kako sada postupaš ..ja imam belišćansku ..kolega valpovačku a pecamo na dunavu na baranjkom terenu ...kaže policajac ..službena osoba ...mene to ne zanima koju ribolvnicu imate ...vi ribolovnicu imate i meni je to dovoljno....zakon zadovoljen službena osoba kulturno pozdravljena i otišla svojim putem ....

krivo razmišljanje, nema tu bruke, što se mene osobno tiče hvatam sve što nije u domenima zakona...prekršaj je prekršaj radilo se tu o ilegalnom prelasku, krivolovu, krađi ribe, pecanju bez dozvole, promet...
da me se krivo ne shvati ima tu svega i svačega i nije činjenje prekršaja uvijek jednako niti se radi o jednakim vrijednostima tj. šteta nije uvijek ista...
ne govorim tu o krijumčarenju ljudi,duhana,droga i sl... to je već neka drug domena, ali kada se vrši pregled i kontrola duž cijelog područja, šta naleti ,naleti, a hvatanje malo jačih igrača neide po tom sistemu, to dobro znaju neki koji su uključeni na ovim raspravama i ne sumnjam da će neki ovo i komentirati...
ovo sam napisao bez ikakve loše namjere i sl...