Ribolovna dozvola i članstvo u udruzi nisu uvjet za kupnju iste

Autor maverick, Prosinac 17, 2015, 06:57:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

KoDar

Citat: rale2505  u Prosinac 19, 2016, 18:26:27
Upravu si tako su meni rekli, samo ne od Miholjca već od Belišća!
Hvala, Rale2505.
Dajem za pravo da je gospodin pogriješio što se tiče Donjeg Miholjca, ali i od Belišća do ušća Drave u Dunav (lijeva i desna obala, osim obalnog područja JU Park prirode Kopački rit) je za nas, prosječne ribolovce kao što sam i sam, po mom mišljenju dovoljno.
Zahvaljujem na pozornosti,više neću otvarati ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ixion

maverick

Točno, ali nekako izbjegavamo tu strukturu ljudi...prvotno one koje su nas doveli u ovu poziciju pa tako i ove nove, odnosno stare u novom ruhu...lopovluk je na svim nivoima, svako selo ima svog šerifa pa do ribočuvarske sluzbe , od predsjdenika do ribocuvara, tko ima priliku, krade od sitnica koje im zivot znace....odnosno jedu i piju na naš račun, a nije im strano ni da pecaju, mrezare i prodaju ribu...osobno poznam par takvih tako da kad vec ostavljamo novce zelimo da to bude ako ne nekim koji su pošteniji bar onda onima koje ne gledamo kako se koriste s našim novcima
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

KoDar

Evo mene opet, ali samo da se zahvalim Mihi na dobronamjernoj privatnoj poruci.
Inače i dalje smatram da je Drava zajednička voda i da u suprotnom mi iz Osijeka ne bi smjeli pecati kod ZOO-a, a baranjci kod Tvrđe.
S Maverickom se u potpunosti slažem.

ixion

kobac

Citat: KoDar  u Prosinac 19, 2016, 19:30:54
Citat: rale2505  u Prosinac 19, 2016, 18:26:27
Upravu si tako su meni rekli, samo ne od Miholjca već od Belišća!
Hvala, Rale2505.
Dajem za pravo da je gospodin pogriješio što se tiče Donjeg Miholjca, ali i od Belišća do ušća Drave u Dunav (lijeva i desna obala, osim obalnog područja JU Park prirode Kopački rit) je za nas, prosječne ribolovce kao što sam i sam, po mom mišljenju dovoljno.
Zahvaljujem na pozornosti,više neću otvarati ovu temu.

ja se opet nebih složio s njegovim konstatacijama...
ali dok ne provjerim točno neću se kladiti.. :no:
ali što se tiče dunava, tu bih već bio siguran u velikom postotku...
nevidim kakve uopće veze ima baranjska dozvola sa područjem dunava nizvodno od ušća :sha: :sha:
vjerojatno ima kad se njih pita,ali bojim se da nije tako... :uf: :no:

maverick

Ajd sto si svojeglav ali sto si nepismen  :stripii: od Belisca do usca Drave...dunav uzvodno od kopačkog...Ali ako imas koga ajd bas provjeri...meni se ta opcija svidja  :ok:

kobac

Citat: maverick  u Prosinac 19, 2016, 21:59:52
Ajd sto si svojeglav ali sto si nepismen  :stripii: od Belisca do usca Drave...dunav uzvodno od kopačkog...Ali ako imas koga ajd bas provjeri...meni se ta opcija svidja  :ok:

Citat: SB  u Prosinac 19, 2016, 19:50:51
Kupiš u Osijeku i možeš i do Dalja.

možda svojeglav :violent1: :violent1: jesam al nepismen :glasses9: nisam...
provjerio sa zrinkom, drava samo od zoo uzvodno do miholjca...
tvrđavica i podravlje su pod osijekom...znači baranjska tamo kao i nizvodno od osijeka prema ušću nić... :no: :no:

rale2505

Znači meni u Bilju su proljetos rekli. drava od ušća do Belišća, dunav uzvodno od kopačkog. S tim da me je upozorio da Osječani znaju praviti probleme na dravi i da se s njima ništa ne objašnjavam, ako napišu prijavu nek im donesem da to oni sređuju sa savezom. Ja sam kupovao dozvolu u pet mjesecu i kaže mi da su imali do tada tri prijave i da je udruga to proslijedila savezu i da je to uredno stornirano!

rale2505

Idealno bi bilo kad bi uz dozvolu dobio i popis voda gdje možeš pecati s tom dozvolom, pa ne bi bilo rekla kazala. Pa ako nekom ne paše nek zaj.... udrugu a ne mene na vodi!

kobac

Citat: rale2505  u Prosinac 19, 2016, 23:00:25
Znači meni u Bilju su proljetos rekli. drava od ušća do Belišća, dunav uzvodno od kopačkog. S tim da me je upozorio da Osječani znaju praviti probleme na dravi i da se s njima ništa ne objašnjavam, ako napišu prijavu nek im donesem da to oni sređuju sa savezom. Ja sam kupovao dozvolu u pet mjesecu i kaže mi da su imali do tada tri prijave i da je udruga to proslijedila savezu i da je to uredno stornirano!

po tome ispadne da ribočuvari osječke zajednice nerade svoj posao kako treba,
a oni koji preko političkih veza te prijave rješavaju rade kako treba...
nebih se htio praviti pametan, ali neka ti odgovore kako će rješiti ili stornirati prijavu koju ti napiše inspektor ili policija ( a to ide na sud i ti dobiješ samo poziv) ???

primjera radi-pregledavam ribiča na dunavu početkom prvog mjeseca...

dobar dan , dobar dan......imate li ribičku dozvolu..
nemam..rekao mi taj i taj, da mogu pecati na staru dozvolu..dok ne dođu nove , (a već je prošao petnaesti u mjesecu...)
..rekoh u zakonu piše da dozvola vrijedi od 01.01-31.12....
pa rekao je...zvrrrzvrrr.. zove on predsjednika društva...
halo, evu tu polic....kažu da nemogu pecati a ti rekao može....
da , pa da, znaš, hm, al zašto si onda rekao....

i tako sad čovjek ostade u zaleđu..prijava već u zraku...
naravno gospodin se morao udaljiti, ali prijavu nismo pisali, samo smo upozorili čovjeka
, kao i druge prije i poslije toga, a i mnoge članove foruma..
(neke nažalost ne samo jednom-ali svemu dođe kraj)..
kao i mnogo puta dosada nastojim da nikog ne uvrijedim.. živi bili...

KoDar

Kako ne bi bilo nedoumica (rekla-kazala) zaista bi valjalo  da nam napišu na kojim vodama s kojom dozvolom možemo pecati.
Kako Kobac navodi, a čuo je od Zrinka, Osječani ne smiju pecati uzvodno od ZOO-a :eek: ???!!! Smiju pecati nizvodno, jer to pripada osječkoj Zajednici :sha:.
Meni je A.M. rekao da je Drava zajedničko područje.

kobac

Citat: KoDar  u Prosinac 20, 2016, 03:20:50
Kako ne bi bilo nedoumica (rekla-kazala) zaista bi valjalo  da nam napišu na kojim vodama s kojom dozvolom možemo pecati.
Kako Kobac navodi, a čuo je od Zrinka, Osječani ne smiju pecati uzvodno od ZOO-a :eek: ???!!! Smiju pecati nizvodno, jer to pripada osječkoj Zajednici :sha:.
Meni je A.M. rekao da je Drava zajedničko područje.

Nisam tako rekao...

Rečeno je da se na području od zoo uzvodno smije s baranjskom, ali smije i s osječkom, s osječke strane i na vodi...
Tako mi je rečeno...
Ali nesmije s baranjskom  od zoo i nizvodno...
Samo prenosim kako mi je rečeno i kako postupaju ribocuvari osječke zajednice...

maverick

I to čuo od ovog ili onog...slažem se da nije vjerodostojno, ali i kobac svaku budalu svašta pita  :ok: