Ribolovna dozvola i članstvo u udruzi nisu uvjet za kupnju iste

Autor maverick, Prosinac 17, 2015, 06:57:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

dac

Ipak se može !!! Danas je ZŠRK Koprivnica počela izdavati dozvole za 2016.godinu osobama koje su platile istu bez plaćanja članarine !Čak su ih i pismeno obavijestili na kućnu adresu da dođu po nju !
Inspektori rade,kazne su velike,samo samovolja tvrdoglavih pojedinaca prijeći ljude da dođu do svoje dozvole !

DIDAPATAK

..ja upravo izvadio lokalpatriotsku..Višnjevačku dozvolu..500kn..ne znam jel za  :clap2: ili  :uf: ali je meni sasvim  :ok:..manio brigu s grbe do nagodinu.. :stripii:
.. :baba:

miha

veče mogučnosti sa baranjskom ...ali svako sam odlučuje... :hi:

dac

miha

to su dvije različite od zajednice je 500kn i vrijedi od mađarske granice do parka prirode i sve zatvorene vode u baranji  i na dravi od podravskih podgajaca pa do osijeka.......a dozvola PP je 400 kn....

Rap

kobac

dac

Baba šumom,deda drumom u tumačenju svega toga! Ono što je bitno da se je lavina pokrenula,i što će u budućnosti biti nitko ne zna!
Mnogi u nedoumici ne žele vaditi dozvolu i čekaju, a ako želi ići na pecanje vade dnevne dozvole ili idu tamo gdje se i tako plaća!
Činjenica da u Zakonu o slatkovodnom ribarstvu u članku 17. izričito piše tko smije i kako loviti ribu.E sad dolazi onaj famozni članak 22.
Ali ni tu ne piše izričito da moraš biti ili ne član nekog društva,udruge ili zajednice!
Zakon o slatkovodnom ribarstvu je uvijek ispred ( stariji) od bilo kakve interne odluke društva,udruge ili zajednice.I sve njihove odluke se moraju prilagođavati Zakonu, a ne biti ispred njega!
Val se je pokrenuo,ova godina će biti šarena za društva,ali u budućnosti što će biti s malim društvima koja nemaju neke svoje vode,njihova je opstojnost vrlo upitna poglavito ako dođe do dopuna i izmjena Zakona o slatkovodnom ribarstvu !

maverick

Mišljenja sam da se rezovi trebaju napraviti...samovolja po društvima je i dovela do ovih problema koje sad imamo...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dac

Da,baš to što kažeš,čast svakome,ali bože mili koji su to likovi i koja razmišljanja...!

Klifton

Zanimljivo mi je ono:" 6 puta prijavljivali su me prekršajnom sudu ,6 puta sam oslobođen."
Uhvaćeni mrežari neki iz Baranje na Jošavi prije par godina sa par stotina kg u mreži,prijavljeni i na sudu oslobođeni radi socijalnog statusa itd itd.toliko o tome s moje strane.Kad su ih uhvatili kažu: Hočete li vi zvati policiju ili da ih mi zovemo,bojali se batina  :icon_king:

kobac

a šta čovjek na to da kaže....
bitno da taj isti sudija koji ih je oslobodio sjedi u kancelariji, prima 10000-15000 kn plaće i nema blage veze o čemu se tu radi niti ga puno zanima, za njega je to mizeran prekršaj, ima olakotne okolnosti, oslobodi ga  a vi se jeb.... što ih danima hvatate...

Klifton

I zaboravio sam napisati što smatram da je jako bitno,to im je bio već 6 ili 7 prekršaj isti.Ne razumijem da to ne prelazi u neko kazneno djelo radi ponavljanja počinjenja djela,nisam toliko potkovan o zakonu za tako nešto.Dečki na sudu ostali totalno zbunjeni ,kad su mi ispričali bilo mi žao tih naših dečkiju jer su na sud otišli puni sebe u poštenja.

peugeot

a što je tu tebi čudno pa živiš u ljepoj našoj pa i sam se možeš uvjeriti kako funkcionira naše sutstvo ( onaj ko ukrade jednom ide u zatvor a ko više puta ide kući )