Ribolovna dozvola i članstvo u udruzi nisu uvjet za kupnju iste

Autor maverick, Prosinac 17, 2015, 06:57:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kobac

Tko pita ne skita, nitko se pametan nije rodio...
Ali treba ponekad nešto i pročitati...
Uz to kobac nije pitao samo Zrinka ,nego još neke iz osječke zajednice i dr...

Samo žalosno je da ti tako govoriš o kolegi s kojim si do nedavno hvatao lopove a sad si stalno nešto antiprotivan i podržavas ljude koji rade protuzakonito...
Zašto???

maverick

Ako ti nedostaje još koji sličan lopov , slobodno se obrati na pp da ti proslijedim broj mobitela, ili ne bi bilo zgoreg da se nedjeljom javiš na radio, kad kljakavi ima i dalje monolog pa mu postaviš isto pitanje  :stripii: ajd nemoj me zezati ovako u rano jutro  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kobac

:icon_rabbit:Sve ovo što pišem , ne pišem zbog sebe,
ja od ovog nemam ništa, ali sam smatrao da je dobro znati neke stvari, sta i kako, da ljudi nemaju problema..
A svatko neka radi po svojoj savjesti....
Obzirom da si ti Tuto di capo, na forumu,
ako smatraš moje komentare nepotrebnim i neargumentiranim, reci i riješili smo stvar..
Bez uvrede ja se povlačim...

kobac

Ne zezam te,
Da budem iskren ja nevjerujem ni rodjenom ćaći kad priča, tako da svaku priču uzimam sa zadrskom,
Tko je kakav , pošten ili lopov to je druga stvar...
Pogledajmo od vrha države pa nadolje, sve će biti jasnije, ali nekako moramo funkcionirati, nešto raditi i od nečega živjeti...

maverick

Znaš da volim kad pišeš... :ok: makar mi se nekad ni ne sviđa... :icon_scratch:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

jancika

Poanta ove price je da svako tumaci zakon na svoj nacin a mi obicni ljudi(pecarosi) pusimo kao i obicno...... :red-card:

stojko

Citat: kobac  u Prosinac 19, 2016, 23:40:10
kako će rješiti ili stornirati prijavu koju ti napiše inspektor ili policija ( a to ide na sud i ti dobiješ samo poziv) ???

Neželim se miješati u ovu raspravu ali ipak imam nešto za reći po vlastitom iskustvu. Prije nekih 10 godina bio sam član u P. Moslavini i valjda taj jedini put se pojavio ribočuvar (neznam tko, sjećam se samo da je bio crveni Seat VŽ rega) i tako moj stari malo popričao s njim i kaže kako neidemo na Dravu zbog toga što neznamo odakle/dokle smijemo pecat pa da nemamo problema. Dotična osoba je tada rekla bitno je da imaš dozvolu, da si član nekog društva i nemaš nikakvih problema točnije, ako si van granica svoga društva recimo dođe ribočuvar dobiješ prijavu koja ide na sud, pa poziv na sud itd., sud nije briga što si ti pecao van granica svoga društva već samo to jesi li član negdje, jer to znači da plaćaš porez državi i ta prijava pada u vodu. Dakle prema ovome sud nije briga za društva uopće već jesi ili nisi oštetio državu.

maverick

Jedno kratko vrijeme sam bio ribočuvar pa i ako te ulove da kradeš ribu obično na sudu prodješ bez nekih većih posljedica, sto i je problem svega ovog sto se dogadja oko nas...neki dan je netko napisao...da bi danas svatko htio biti lopov...valjda je takav trend...
Isto tako , danas bi svatko mijenjao nesto...predlagao i čitao zakon onako kako njemu odgovara i davao sugestije koje idu njemu na mlin....davno smo imali priču da necemo kupiti ni jednu dozvolu...propalo je kao i vecina incijativa jer nije bilo sloge...No...sad je pitanje krenilo...kome dati novce prije nego ovim našim lokalcima...jer kad vec nemozemo ništo promjeniti bar da ih ne častimo iz svog đžepa...

dac

Jedino ako ne kupiš dozvolu....  :takoje:   ....svaki drugi oblik ide njima u prilog !
Zajednicu čini nekih 20-tak klubova, pa gdje god da kupiš, njima idu pare koje onda sami raspoređuju...  :uf:  ...naravno ako želiš pecati na ovom području kojim oni zajedno "gospodare" !
Naravno to je sve već odavno poznato, a malo ljudi u stvarnosti je bojkotiralo kupnju dozvole... :crybaby2:

kobac

Citat: stojko  u Prosinac 20, 2016, 11:46:11
Citat: kobac  u Prosinac 19, 2016, 23:40:10
kako će rješiti ili stornirati prijavu koju ti napiše inspektor ili policija ( a to ide na sud i ti dobiješ samo poziv) ???

Neželim se miješati u ovu raspravu ali ipak imam nešto za reći po vlastitom iskustvu. Prije nekih 10 godina bio sam član u P. Moslavini i valjda taj jedini put se pojavio ribočuvar (neznam tko, sjećam se samo da je bio crveni Seat VŽ rega) i tako moj stari malo popričao s njim i kaže kako neidemo na Dravu zbog toga što neznamo odakle/dokle smijemo pecat pa da nemamo problema. Dotična osoba je tada rekla bitno je da imaš dozvolu, da si član nekog društva i nemaš nikakvih problema točnije, ako si van granica svoga društva recimo dođe ribočuvar dobiješ prijavu koja ide na sud, pa poziv na sud itd., sud nije briga što si ti pecao van granica svoga društva već samo to jesi li član negdje, jer to znači da plaćaš porez državi i ta prijava pada u vodu. Dakle prema ovome sud nije briga za društva uopće već jesi ili nisi oštetio državu.

Znaš ovo me opet podsjeća na onu moju priču...
Mislim da jako veliki broj ribica nije nikad pogledalo a kamoli pročitalo zakon o prekršajima a niti zakon o slatkovodnom ribarstvu...
Ljudi radite kako vam volja...Nemam više snage.....

maverick

Ja te apsolutno razumijem, i znam sto zelis reci...To sto su lopovi u vrhu, nema veze s tobom kad kontroliras ribolovnice...i nekako je tako i kod nas...na Dunav se ne ide bez dozvole...pa makar ne znam sto radili s tim novcima jer postoje kontrole ...No na Dravi je drukčije...kontrole su slabe pogotovo kad si u čamcu a i ovi koji su kontrolirali ili kontroliraju nisu ...recimo kompetentni da obavljaju taj posao...tako da...da se ne ponavljamo bez veze

stojko

Neznam kako drugi, ali vjerujem da se većina drži zadanih granica i poštivaju pravila kao i ja jer mi def netrebaju nikakvi problemi, ovo sa ribočuvarima na Dravi je zapravo smiješno u cijeloj ovoj godini i prošloj niti jedna kontrola (govorim za kopnene tipove).

Ona konstatacija da možeš ići na sve otvorene vode u Hrvatskoj bez ikakvih problema je naravno smiješna kao i taj lik koji je to rekao. Nisam testirao tu tvrdnju da se razumijemo   :nono:

maverick

Da li je netko isao u PP Kopacki po dozvolu i do kad vrijede stare...ustvari vrijede li uopce

im84

#foxrage
#fox_rage_fishing

maverick

Mozda nagovorim Buhina sutra da sponzorira s dozvolom...nikad se ne zna kakve je volje  :stripii: