Ribolovna dozvola i članstvo u udruzi nisu uvjet za kupnju iste

Autor maverick, Prosinac 17, 2015, 06:57:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

dac

"Striktnim provođenjem zakona.....",   :stripii:   :stripii: ...... kao da nisi iz ove zemlje, pa kod nas još uvijek vrijede neka druga pravila.....  :uf:
Ljudi su vrlo "kvarljiva" roba, pogotovo kada je novac u pitanju, ništa od "ideala"......  :hi:

maverick

Citat: dac  u Travanj 18, 2018, 20:07:32
A koja je razlika kupiti dozvolu u Šrd Višnjevac, Šrd Drava, Šrd Retfala ili Oršk Osijek,.....?

Najbitnije u ovom odabiru je da društva ispod 50 članova nemaju pravo glasa..to jest nemaju svog prdstavnika. Tako da smo se složili da recimo društva poput Drave koja imaju kvalitetnu politiku i jedan oštar odnos prema zajednici i lopovluku trebaju dobiti sto više lanova i na taj način mogu utjecati kad se glasa...Mala društva, nazalost ili trebaju skupiti članova preko 50..ili ne trebaju prodavati dozvole..jednostavno i jasno...

Miha..
sve si u pravu, samo ne mozemo sjediti skrstenih ruku...u konačnici tko ih hebe...ako nam ne daju da promjenimo na bolje...mozemo ih bar ometati dok kradu...

Dac...
Zakon se provodi sporo ili loše...prije tri godine da je netko rekao da ce bivši predsjednik zajednice biti procesuiran ...svi bi se smijali...pa do nedavno je bio na radiju i uredno podnosio izvještaje..a sad je navodno i osudjen zbog dijela koje je počinio...sigurno ne onako kako je zasluzio ali vise nije tamo i to je veliki korak
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

majstor

Kod nas je sve u stilu ili revolucija ili evolucija. Za revoluciju ili nemamo snage ili nismo zainteresirani - pognemo glavu kad bi trebalo u stilu neču baš ja. Pa vladaju ...podobni.
Evolucija predugo traje i naš djeca i unuci neće nasljediti ništa osim devastiranih voda i nepotrebne papirologije.
A tako smo lijepa zemlja......

šajzika

Vise sam za onu teoriju da prvo moramo izgubiti sta imamo da bi uopce shvatili sta smo izgubili :stripii:
Audentes fortuna iuvat

kobac

ništa se promjeniti neće.....
ljudi moji, ovdje se vrti sitna lova pa mešetare kokošari...da je krupnija lova već bi neki političar stavio šapu..
promjeniti se neće ništa jer kad netko bude ugrožen uključit će se ovi odozgo i opet ništa...
oni gore koji kroje sudbinu..čitaj zakone...čini mi se pojma o svemu nemaju (niti ih zanima) a ovi koji dole kolo vode njima kažu šta bi trebali..čitaj nebi trebali-napraviti i tako opet u krug...
mi smo zapadna demokracija istočnog tipa :stripii: :stripii:
politika, sudstvo..najgore pore društva...
(ali nažalost cijeli svijet počiva na politici i prije svega "lovi".)..
kada je lova i interesi u pitanju sve se može.. :takoje: :takoje:

majstor

Kobac  :notworthy: A dolje na dnu, sudbinu jadnu, mnogima rešava nekakav som - kaže Ðorđe B. Pa opet u krug.  :stripii: :stripii:

Debeli šef

skupljajte lovu i budite najbolji ponuđač kada se opet budu dijelile koncesije ribolovnih područja.
neka vas je samo 1000 i po 1000 kuna je milijunčić kojeg neće moći ponuditi nitko.

to je jedini način da promjenite stvari.

Kondor-113

Na kraju, gdje mogu kupit dozvolu a da ne moram platit clanarinu???  :icon_scratch:
Por la razón o la fuerza.

dac

Za sada nigdje po normalnoj cijeni....  :no:   ....možda jednog dana kada se promjeni zakon.... :sha:

dravski pecaros

Citat: Kondor-113  u Rujan 09, 2018, 13:24:46
Na kraju, gdje mogu kupit dozvolu a da ne moram platit clanarinu???  :icon_scratch:

di god želiš ali je cijena 800 kuna

dac

Točno tako, svi smo pred zakonom "jednaki" samo jedni plaćaju 400 kn. plus članarina od 100 ili 200 kn., kako gdje, a neki 800 kn.....bez članarine....  :uf:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

dac

Nije loša, ali i sam znaš da je to utopija....  :takoje:    ...teško je to ostvariti....  :uf:  Baš bi bilo interesantno vidjeti koliko su pojedina društva prodala "takvih" dozvola bez plaćanja članarine ?

maverick

A ne znam....tesko je tu biti pametan. Drustva nisu slozna...medjusobno se smatraju konkurencijom i upravo ta situacija odgovara zajednici. Ali pojedina drustva s brojnoscu clanova imaju vece prihode i postaju sve snaznija ali ne zanima ih ni ribolov niti Drava...Pretresli smo vec stotine stranica o tome....treba im mozda prestati davati novce...pa nek se svi hebu za svoje pare...Jucer ribocuvari s ladom dodju na usce Karasice...okrenu se i odu...ni da pitaju ima li tko dozvolu...a sigurno su s benta vidjeli da je sve u redu pa im bilo glupo da staju..I kad to sve vidim...samo se nasekiram....i to bez veze...oni su i dalje zdravi i debeli...i to na nas racun

dravski pecaros

Citat: dac  u Rujan 09, 2018, 16:36:47
Nije loša, ali i sam znaš da je to utopija....  :takoje:    ...teško je to ostvariti....  :uf:  Baš bi bilo interesantno vidjeti koliko su pojedina društva prodala "takvih" dozvola bez plaćanja članarine ?

karte bez članarina se jedino mogu kupiti u sjedištima zajednica....društvo ju nema pravo prodati jel nema članske...