Mercury

Autor toktiz, Studeni 17, 2012, 11:24:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Citat: jura  u Veljača 05, 2013, 22:23:28
Citat: maverick  u Veljača 05, 2013, 22:18:00
Slijedec mjerenje cu obaviti sam u camcu...pola voznje uzvodno pola nizvodno..onako pošteno da bude  :thumbsup:

pa rj je već provjerio ja mu vjerujem :icon_thumright:, ali ti da provjeravaš kuma :angryfire:

sta da mu vjerujem  :icon_biggrin: dvadeset kila je razlika medju nama  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

moja procjena je bila da sa nama dvojicom svaki 110 kg troši cc2,2-2,3 l ...bilo me stid napisat da mi se ne smijete ...brstilov test kaže cc2 l ...iljade kilometara sam napravio čamcem ali ovaku potrošnju ni blizu nisam sreo.. :icon_scratch:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Retfalački mačak

Citat: šime  u Veljača 05, 2013, 22:25:57
ečki ovo sa dizelom mi je jako dobro poznato jer radi se om jednom mlađem prijatelju koji je igrom slučaja sipao u kanister za gorivo DIZEL gorivo , a u žurbi nije toga bio svjestan, ma nije niti maknuo sa mjesta u luci jer motor strašno dimio i radio na veči. m obrtajima.Lega promijenio gorivo i motor radi perfektno.Slučajno čovjek pogriješio a sada vidim da se oko toga napravila cijela fama, mislim da nijkorektno da se dotični majstor odnosi prema svojim korisnicima usluga.
Nije događaj opisan radi mlađeg prijatelja, to se svakome može desiti. Nije opisan ni radi majstora, nego radi motora. I sam si rekao da motor poslije toga radi perfektno, a nisi uočio da je spomenut da je testiran i da je izuzetno mala potrošnja, a to je bit navoda.

grga

nemože u nijednom obliku benzinski četverotaktni motor vozit na dizel NIKAKO.i potrošnja od 2 lit i koji deci mi nije nikako stvarna  jedino na leru taman se vozio na jelovoj dasci od 5 kila

retfala

grga

ako je plastificirana i ima antialgin debelo ispod 1,5 lit

Retfalački mačak

Citat: jura  u Veljača 05, 2013, 22:52:22
a ako je daska plastificirana :icon_scratch:
To je dobra ideja. Možda bi ju bilo dobro i nasapunati. Samo nemam ideju za aluminijski čamac. Moram se zadovoljiti sa ovim koji imam.

rj

Citat: grga  u Veljača 05, 2013, 22:36:54
nemože u nijednom obliku benzinski četverotaktni motor vozit na dizel NIKAKO.i potrošnja od 2 lit i koji deci mi nije nikako stvarna  jedino na leru taman se vozio na jelovoj dasci od 5 kila

znaš da bi ja matorog prvi napušio ...znaći ja sam vagao rezervar na ušću i na petrašu kad smo stali ...motor je vožen sa 80% gasa i ispalo je 7 dl ...maverik izračunao ja vago start 10,080 kg cilj 9,553 kg pa računaj

retfala

metoda izračuna je neprecizna.proizvođač je propisao potrošnju pri punom gasu i određenom broju okretaja npr. 6000 o/min. to znači da NEMA veze koliko je težak koji čamac jer motor jednako troši na čamcu od tonu i na čamcu od 100kg pri punom gasu i na 6000 o/min samo je razlika u pređenom putu. motor od 20ks 4t pri punom gasu i na 6000 o/min NE MOŽE trošiti 2,3litre.

maverick

grga nije motor vozio na dizel...vjerojatno je bilo i benzina u rezervoaru pa je dobio samo jaku jesavinu...gusio se gasio i tako...malo se tu doda u prepricavanju  :icon_biggrin:
a sto se tice mercurija i 20 ks koliko trosi...mozemo svi zajedno na testiranje....Macak nema sigurno nista protiv....sigurno s jednim covjekom na al camcu moze bar mililitar ispod 2 litre na sat u gliserskom rezimu voznje polozaju gasa ekonomik  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

Citat: retfala  u Veljača 05, 2013, 23:05:09
metoda izračuna je neprecizna.proizvođač je propisao potrošnju pri punom gasu i određenom broju okretaja npr. 6000 o/min. to znači da NEMA veze koliko je težak koji čamac jer motor jednako troši na čamcu od tonu i na čamcu od 100kg pri punom gasu i na 6000 o/min samo je razlika u pređenom putu. motor od 20ks 4t pri punom gasu i na 6000 o/min NE MOŽE trošiti 2,3litre.
nisi u pravu ....deklaracija se malo drukčije čita ...imaš 20 ks PRI 6000 obrtaja ...na tonu tereta nemožeš izvrtit 6000 obrtaja tako da nemaš 20 ks potisak se mjeri na elisi

retfala

pa staviš propeler koji će izvrtiti

rj

na tonu tereta za 20 ks nisu napravili takav propeler  :thefinger:

grga

općenito jako malo pišem na forumu nevolim se natjeravat tko je pametniji ili u nečemu bolji ali imam puno sati na vodi  i bar petnajstaK RAZLIČITIH PLOVILA I MOTORA i toliko mi nije trošila ni 8 četverotaktna ,mjerenja nisu adekvatna nevozi se samo nizvodno   retfala je to lijepo rekao,nislučajno nekažem da netroši malo ali ispod tri na sat teško i stim da jajarimo ,pola sata nizvodno i idemo nazad pa ćemo vidjet doklećemo sa dve litre na 80 posto gasa nećemo sitnjičarit

rj

probat češ ni ja nisam vjerova ...napisao sam što vaga kaže moja 15 ks skoro duplo više potroši  :icon_scratch: