Mercury

Autor toktiz, Studeni 17, 2012, 11:24:59

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

toktiz

Od ove jeseni vozim Mercury 15 2t. Zasad sam zadovoljan. Ono što mu je minus je da ih nema toliko kao Yamaha, pa trgovci ne znaju što bi tražili za potrošni materijal.
I zaboravih, još se nisam navikao na mjenjač koji je na gasu.

maverick

retfalacki macak i 20 ks...malo je nezgodan mjenjac ali kad se naviknes puno je lakse nego na ostalim motorima
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

bas se ovih dana malo razglabamo o 4t motorima...
crni macak ima 20 ks...u prilici smo bili i ja i rj da par dana idemo s njim na pecanje...znaci al camac 2 covjeka od sto plus kila...i nevidjeno mala potrosnja u odnosu na sve sto smo do sad vozili...ima li netko iskustva ili ima takav motor
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

zvao sam brstila danas i pitao koji je queac sa tim motorom da tako malo troši .....kaže da je to tohatsu motor i da su svi takvi ima klasični karburator
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

slicnost s tohatsuom je preko 80 posto....vise manje razlike su u mjenjacu i prijenosu i onoj vanjskoj kutiji koju vidimo ...koliko sam ja shvatio....a ima li tko tohatsu 20 ks 4t da vidimo koliko trose oni...jer ovaj bas bas malo trosi..ispadne po pecanju 2.5 litre a predje se bas bas dosta...dionice aljmas zuta zemlja dva puta, aljmas kazani jednom i jednom aljmas apatin...sve to za desetak litara...bem ga slijedeci put cu ponijeti vagu pa izracunati koliko je to na sat

Retfalački mačak

Da, Mercury 20 jako malo troši. To su se uvjerili i RJ i Maverick. Slijedeći put mjerim u dcl točno i navodim put vožnje i opterećenje. Oba člana su zaboravili navesti da mi je isti motor kupila supruga sa ljubavlju i daje to mogući razlog male potrošnje.  :-*

rj

Citat: maverick  u Prosinac 02, 2012, 14:55:25
slicnost s tohatsuom je preko 80 posto....vise manje razlike su u mjenjacu i prijenosu i onoj vanjskoj kutiji koju vidimo ...koliko sam ja shvatio....a ima li tko tohatsu 20 ks 4t da vidimo koliko trose oni...jer ovaj bas bas malo trosi..ispadne po pecanju 2.5 litre a predje se bas bas dosta...dionice aljmas zuta zemlja dva puta, aljmas kazani jednom i jednom aljmas apatin...sve to za desetak litara...bem ga slijedeci put cu ponijeti vagu pa izracunati koliko je to na sat
brstilo kaže 4 L na sat ali full gas ...ovaj mačkov manje troši

retfala

kud ćeš manje od 4 lit

grga

baš ću pitat kolegu on je kupio tošu 20' i ima ga na orašju pa da vidim potrošnju,

rj

Citat: retfala  u Prosinac 02, 2012, 16:56:30
kud ćeš manje od 4 lit
ovaj andrijin je debelo ispod 4L

maverick

da debelo ispod 4 litre ali ne vozi se u full gasu...po mojoj procjeni sitno preko tri  :thumbsup:

mossi

1 galon je 3.78541 L

20hp pun gas je 1,6g tj 6L/h

rj

nema  šanse da troši 6 L

mossi

25-ica troši oko 8L/h i to je sve unutar standarda.

za 20hp, 4 umesto 6 je izuzetno malo, to čak ni proizvođač ne tvrdi.   :hello2:

maverick

ne znam da li je do camca, da li je do svega pomalo..da je vozio kum pa mi rekao..bez obzira sto ga znam rekao bih da nije istina...ali eto, obadvojica smo probali pa ne znam sta da ti kazem....debelo ispod 4 litre