Vodostaj Save

Autor Rajo, Prosinac 24, 2012, 14:23:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

No

Na 500 je stigla neki dan, sada je 572 cm

Danas ponovo raste i ode u nebesa

Pošto su zbog potresa ukinuli ausvajse, idemo i mi, ne baš u nebesa, ali probati ćemo čeprkati po tim dubinama   :ok:

Dočekati ćemo Novu godinu u prirodi, na vodi   :ok:

No

:eek:

Gledam svakodnevno vodostaj, a znam da bih se bolje osjećao da ga ne gledam.    :stripii:

Harley

Gledao ga ja uživo cijelo popodne na uscu Une, nosi drva, kokosinjce, smece,  nisam se dao potjecati, do ujutro je preko 300.
Living your dreams, do not dream the life

No

Nema veze, ujutro kuhaj kavu, stižemo   :ok:

No

:hi:

Ode Sava u šikaru
Gledam prognozu, kao da gledam odgodu svih ribolovnih aktivnosti u ovom mijesecu.

Utješno je da ću završiti rekonstrukciju čamca i lakše ga spustiti u vodu nego inače po malom vodostaju.

Marko86

Ma ovo je ludnica sa Savom već od polovice 11 mj... Iako je ta činjenica relativna za neke koji iz čamca pecaju pa im ni vodostaj od 4,5 metara ne predstavlja nekakav problem

No

Po lojtrici gor, po lojtrici dol. 

Pa po lojtrici gor, Pa po lojtrici dol.

Ovo kao da je opis vodostaja Save ove godine.

Svejedno idemo obići čamce, malo mrljati po vodi, malo roštiljati i udahnuti svježi zrak.

Mornar Popaj

Taman kad mi fali još pola metra da opadne, već uzvodno ide 2 m gore.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

No

:mt1032:  Zadnjih dana kiša ovdje, kiša ondje, prolom oblaka, poplave, mislio sam oodeee  Sava na 500, a ono  došlo  stidljivih i pristojnih pola metra.

Nije loše ako ne bude gore    :ok:

madmax

Sutra, prekosutra će kreniti u nebo

Mornar Popaj

Ma neće tako jako, metar - dva taman da se malo promješa voda.

Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

No

Sava spava na -57, buđenje bi moglo biti naglo. Par metara bi dobrodošlo da promješa vodu, ali se ipak nadam  da neće tako brzo otići prema nebu.

Mornar Popaj

Mislim da će polako ići gore.
Sljedeći tjedan ima nekih padalina u najavi ali ništa spektakularno. Mi ne možemo pecati sa obale jer vida nosi alge koje se za nekoliko minuta nakuoe na najlone i odnesu sisteme u stranu.
Baš nezgodna situacija, a treba samo metar vode da naraste i potjera alge i travu.

No

Ne znam kada sam se zadnji put radovao kiši što pada, kao ovih dana.
U iščekivanju da se voda promješa i dobije malo boje, upisao sam kišni tjedan i ne idem na Savu, sve pogledavam na vodostaj, a tamo- ni on nikud ne ide  :uf:
Jesu podzemni rezervoari vode toliko veliki i jesu poprilično prazni, ne znam ali vodostaji rijeka su baš vodostaji- voda se kreće a stoji.

Marko86

Doći će doći....uskoro