Plastika ili aluminij

Autor maverick, Prosinac 24, 2012, 19:11:54

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Pa vec duze vrijeme samo i razmisljam, i ako bog da zdravlja imacu ga svakako...poznato mi je stosta o tome jer dosta radim po brodovima, camcima...to je jedna velika rupa bez dna i na kraju da nesto i zaskripi tesko je to prodati u danasnje vrijeme...puno bolja opcija je pare u džep i čekaj povoljnu priliku....počesto nesto ispadne povoljno pa čovjek tu napravi kompromis s svojim zeljama i kupi...a vidim da ih dosta kroz gradnju potrosi vecu kolicinu novca no sto su planirali, pri kraju se to navlaci sa svih strana pa se ljudima i ogadi...pa kasnije umjesto da uzivaju u njemu sve ga nekako gledaju s gadjenjem....jer im uvijek napameti koliko dugo i kako su tesko dosli do njega....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DIDAPATAK

..da budem iskren..zbog konja i ostalog načina života nemam razloga ozbiljno razmišljati o takvom brodu(iako sam prošo pedestu,he,he..) no tko zna što sutra nosi...
..mislim da će Dunav sa svojim slivom postati jako interesantan velikom broju ljudi zbog mira,tišine i dobrih ljudi na svojim obalama.pa zašto ne sanjariti i o tako nečem..
..možda iz Srbije,vidio sam dosta lijepih( o plovim karakteristikama tek na probu) i novih i polovnih brodova..možda nešto sa zapada..recimo neki plastični poludeplasman sa lošim stabilnim motorom pa staviti vanbrodski..
..koliko se ja razumijem u mikorobiologiju..najskuplje stavke su pogon i interijer..na polovnjaku dakle najveća ušteda na ovakav način...možda..
.. :hi:

Ivan Borojević

Nemora covjek imati brod od 10 m da bi uzivao na njemu, tako velik brod je za puno ljudi, a ko vodi na Dunav 10 prijatelja ili rodbine, pa nitko. Za nase potrebe jedne troclane ili cetveroclane obitelji dostatan je brodic od 7m i 2.5 sirine, a trajna registracija, lako izvlacenje iz vode i manevrisanje, lak za odrzavanje a imate sve ko i na velikom brodu. Treba vam 2m za spavanje, 2m za kuhinjicu, 2m terase za sjedit na zraku i 1m palube.Jos ako je od sto kaze maverick od aluminija onda jos bolje, laksi je, i sto je najvaznije NE HRDJA. A na brodicu ipak ima vise komocije nego u camcu sa kabinom, premda ni na brodu nemozete bit cijelo vrijeme, covjek mora malo i prosetati po obali, skuhat fis ili cobanac, ali budit se izjutra uz cvrkut sumskih ptica i pit kavicu na terasi sa zenom i djetetom i udisati miris sume i vode je dragi moji pecarosi neprocjenljivo, sto pjeva pokojni Dino Dvornik ,,ko moze platit pogled sa kineskog zida,, tako nekako ide pjesma. :hi:

DIDAPATAK

..Jovice ..apsolutno se slažem s tobom..e sad ..kolika je razlika ako se pravi od čelika il aluminija...
.čelični..jeftiniji materijal i izrada..aluminij..manji motor, manja potrošnja..veća vrijednost završenog..
..zapravo..koliko bi izašao gotov..u prvoj ili drugoj varijanti materijala  iste dim.( 7x 2,5)..
..posebno ova Mawerikova varijanta završavanja u kućnoj radinosti sa kumovima..
.. :hi:

Ivan Borojević

Trebalo bi racunat, tabla 2 puta 1m puta3mm alu lim izadje oko 550- 600 kn plus varenje, zica, cijevi i sl. A racunaj oko 40 000- 50 000 kn, mozda manje, neznam, pitaj Stankovica ili Brunu plus unutarnje uredjenje, sve bi izaslo oko 100 000 kn,onako ugrubo,nisam siguran,pitaj ih. :hi:

maverick

A recimo u aluminiju...dno da bude 4 mm deset metara gol golcat oko 10 000 eura...sad se tu moze malo na materijalu ustipnuti malo na majstorima..i tako...problem je tu slijedece prirode ako je prijava za samogradnju onda to kosta jako malo ako je za neke komercijalne svrhe onda cijena registracije ide gore za desetak tisuca kuna. E sad tu dolaze prozori izolacija i motor...ako nisi vičan da to odradis sam...kontam da je pre pre skupo
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Ovako nesto se da naci puno povoljnije, izvadis motor i petu..prodas za neku lovu....stavis gore vanbrodski od 15 ks i jako lijepo plovis za sitne novce

Ivan Borojević

Citat: maverick  u Veljača 03, 2014, 21:43:21
A recimo u aluminiju...dno da bude 4 mm deset metara gol golcat oko 10 000 eura...sad se tu moze malo na materijalu ustipnuti malo na majstorima..i tako...problem je tu slijedece prirode ako je prijava za samogradnju onda to kosta jako malo ako je za neke komercijalne svrhe onda cijena registracije ide gore za desetak tisuca kuna. E sad tu dolaze prozori izolacija i motor...ako nisi vičan da to odradis sam...kontam da je pre pre skupo
Ako pocnes vec danas skupljati po kunu do penzije ces nakupiti, ali je onda vec drugi problem, a to je starost, vucaranje od doktora do doktora i sta ce ti onda brod, jedino da je igrat loto, pa ako upali. :takoje:

maverick

A  ja bih se pokusao uokviriti u dvadesetak tisuca eura na deset metara, tu ne racunam neki svoj rad, sto je uz neki posao vrijeme do preko dvije godine pomalo onako uz gust, a pratim konstanto i oglase...tu uvijek nesto moze iskociti...do nedavno je bila i prica s lizing kucama koje prodaju zapljenjene brodove....

Retfalački mačak

Osim naziva teme Plastika ili aluminij , treba je proširiti i na viša matematika, čudna neka matematika ili nešto slično.  :mt1032:

Ivan Borojević

Citat: maverick  u Veljača 03, 2014, 22:04:01
A  ja bih se pokusao uokviriti u dvadesetak tisuca eura na deset metara, tu ne racunam neki svoj rad, sto je uz neki posao vrijeme do preko dvije godine pomalo onako uz gust, a pratim konstanto i oglase...tu uvijek nesto moze iskociti...do nedavno je bila i prica s lizing kucama koje prodaju zapljenjene brodove....
Mozda, hm, za 10m i 3.5 sirine za 20.000 eura, tesko izvodljivo. Nije to camac sa kabinom da stavis itison pa vozi, to mora nanesto licit, da kad ti dodje susjed i macak da ostanu zadivljeni, a treba imat i alat, pritom nemislim na ubodnu pilu i slajfericu, vec pravi alat. Bolje  i jeftinije je kupit gotovo i miran si,lagano na kredu na 20g, jos si relativno mlad pa mozes. :ok:

maverick

Gle, mislim da se takve stvari ne kupuju na kredit  :stripii: a imam jos od prosle godine cijeli projekt za tu lovu...a sto se mene tiče...damor 800 bi bio onako brod za moje pojmove, iako puno kraci od deset metara ima sve na svom mjestu...ali sto rece mlad sam  :stripii:

Kugla

Eheheheh Mačak i ja na susjedovom brodu, pokušavma zamisliti nas tojicu  :icon_thumright: to bi bilo odlično druženje, susjed kreni sa izradom broda  :icon_thumright: :ok:

Ivan Borojević

Citat: maverick  u Veljača 03, 2014, 22:26:24
Gle, mislim da se takve stvari ne kupuju na kredit  :stripii: a imam jos od prosle godine cijeli projekt za tu lovu...a sto se mene tiče...damor 800 bi bio onako brod za moje pojmove, iako puno kraci od deset metara ima sve na svom mjestu...ali sto rece mlad sam  :stripii:
Pa ljudi daju za auto 150 000 kn,a za 5 godina izgube pola vrijednosti, brod ne gubi puno na vrijednosti kao auto, a mlad jesi, nemoj zezat. :hi:

Juzba

baš sam otišao pogledati taj damor, jako fin brodić :icon_thumright:
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.