Plastika ili aluminij

Autor maverick, Prosinac 24, 2012, 19:11:54

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Da ali ima i cijenu...s 230 ks i solidnom opremom mislim da novi kosta 69 000 eura....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Juzba

e to nisam gledao, a mogao bi on i sa dosta slabijim motorom, ako je u ponudi, nemora on letjeti po vodi
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

baka

Već dugo vremena gledam kod nas i preko u Srbiji brodiće do 10m jer mi je to želja, ali kao što Mario kaže, tek pred mirovinu da si kupim nešto takvo. Sada mi to ne odgovara zbog malo slobodnog vremena, a da mi stoji bez veze nema smisla. Nedavno naletim na jedan aluminijski brodić od 10m potpuno sređen, ali baš sve ima od TV,hladnjaka,Webastog,komplet kuhinje, s brodskim motorom, sve za 8000E i vidim neki tip ga kupio i odmah ga prodaje samo što je sad stavio cijenu 12000E.
Tako da može se naći nešto dobro za pristojne novce, koga to zanima. A praviti i ispočetka sređivati mislim da neću nikada jer sam legi malo pomagao kad je kupio golu jedrilicu za more od 10,5m. Pa to je robija, što od posla, a o novcima da i ne pričam.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

Ivan Borojević

Citat: maverick  u Veljača 03, 2014, 22:50:09
Da ali ima i cijenu...s 230 ks i solidnom opremom mislim da novi kosta 69 000 eura....
Malo se prizemlji  :stripii: dobar je i Fortis 66o  :hi:

Ivan Borojević

maverick

A toliko kosta novi a polovni s 60 ks se da naci debelo ispod 30 000 eura...a to je vec na knap negdje...a za didu evo nesto povoljno...

http://www.njuskalo.hr/mala-plovila/brodica-oglas-10395565
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

DIDAPATAK

..  :stripii: :no: :rofl2:..bolje ništa nego išta...
.. :hi:

maverick

Preko se da naci i povljno aqarius..i kod nas se jedan prodavao za sitno preko dvadeset tisuca...tamo ima i šajki za solidne novce...samo treba vremena sto rece baka

maverick

U nekim elanima na zadnjem dijelu zrcala imaju pločice aluminijske...nesto preko 3 mm debljine...nalaze se ispod plastike i iznad daske...tu obicno budu ubuseni drzaci za recimo vezanje u luci...oni oblici slova U s navojima....nakon xyz godina isjekao sam taj dio a na slikama se vidi sto je ostalo od aluminija a plastika je netaknuta

mossi

Pa što iseče tu dobru plastiku?!  :toothy12:

maverick

Zato što je mjesto gdje je taj lim nabubrilo...nisam ni znao sta je ispod...mislio sam da je blazujka istunula...pa sam zato rezao....

rj

Citat: maverick  u Svibanj 10, 2014, 12:55:51
U nekim elanima na zadnjem dijelu zrcala imaju pločice aluminijske...nesto preko 3 mm debljine...nalaze se ispod plastike i iznad daske...tu obicno budu ubuseni drzaci za recimo vezanje u luci...oni oblici slova U s navojima....nakon xyz godina isjekao sam taj dio a na slikama se vidi sto je ostalo od aluminija a plastika je netaknuta

razlog ? eeee kume kume...galvanske struje preskačeš ....da slikamo "osmoze"
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Ma krivo vi me mene shvacate, ...nisam rekao da je to zato sto aluminij ne valja...vec da pokazem sta se dogodi...ovdje je kolicina aluminija tako mala da je preuzeo ulogu cink protektora.....vez u luci...željezo...i eto ti veselja.....

TonyC

Ma nema tu stida,  to je aluminij vs plastika ! ! ! !
Vidi se budučnost čamaca za 15 godina  :rofl2: 

rj

da ti potražim slike osmoze ? ima da se šokiraš
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom