Vez za čamac

Autor maverick, Prosinac 24, 2012, 23:31:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

ne bih se bas slozio, Osjecka luka je jedna od najsigurnijih...u centru grada....za nas zimske pecarose je nezgodna zbog zamrzavanja
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Retfalački mačak

Citat: mlb  u Veljača 02, 2014, 22:11:56
i usput rečeno nije ni do koljena apatinskoj luci!!
100% si u pravu. Ja tajmena držim u  luci. Nije ni blizu, ni sjena onoga što imaju u Apatinu, ali je zato cijena  :uf:

Retfalački mačak

Citat: maverick  u Veljača 02, 2014, 22:41:39
ne bih se bas slozio, Osjecka luka je jedna od najsigurnijih...u centru grada....za nas zimske pecarose je nezgodna zbog zamrzavanja
Sigurnost joj je jedina prednost. Sve ostalo ne.

Greys

Pitanje: kako se postavlja sistem za bovom, kao bočnim sidrom, sistemom koji ima negdje u Osijeku, Neptunu mislim, di Šajzika isto ima čamac?
Ovdje gdje ja držim čamce je sve nabacano, čamci su jedni kraj drugih, i to sve djeluje neuredno, a čamci se grebu jedan od drugog. Mislio sam si nešto tako napravit.

maverick

To mozes ako si sam...ali ako se drugi ne vezu tako isti ti klinac....na vodi bacis dole uteg na kojem je sajla i gore bova...na sajli imas nekoliko pozicija kako se mjenja vodostaj tako premjestas bovu..i za zadnji kraj vezeš na bovu a prednji lancem na obalu..ista fora kao i bocno sidro...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Greys

maverick

Najbolje ti je da napravis svoj mali ponton..ili recimo nadjes nekog pa zajedno potrosite po 100 eura i dva se parkiraju gospodski ako ti tamo to dozvoljavaju

Greys

Nastojat ću prvom prilikom to predložit, i ako uspijem dobiti zeleno svijetlo, nešto ću si riješiti

maverick

To je najbolje rijesenje pogotvo kad kupis novi čamac...ne kida se...ne steti se...a sam odlazak i dolazak je puno jednostavniji...

Greys

Upravo zbog toga i bi tako nešto. Upravo to - nema dodirivanja čamac od čamac, nema boje drugih čamaca na tvom čamcu i ostalih sličnih sitnica koji ti narušavaju čamac.

Alija

Prvo sam imao problem gdje da napravim vez ....pa sam kupio kuću

....onda napravih i mol tj vez za čamac koji koristim i za ribolov .... basamake i sve ostalo

.... vez je na bačvama i stalno putuje sa vodom gore dolje,komšije ili su previsoko ili im je mol pod vodom .
Stari rukavac Save,ne luduje sa vodostajima ko živa Sava ....ali ima oscilacije par metara,a vode ima .....

Dobra je opcija što je prilaz i sam ulazak u čamac čist ko suza i lagan.Jednom sam imao goste iz slovenije, koji su kasnije upravo zbog toga doveli jednog kolegu koji je dosta ograničen kretanjem jer je jako bolestan...uz takav prilaz,stabilnost i dimenzije plovila,kolega ribolovac je bio u ribolovu i bio je sretan ko malo djete !
Iskreno i nama je priuštio dobar osjećaj,jer se stavrno na njemu vidjelo koliko mu je to značilo .... a gušto je i u ribama !!

...netko u temni o sonarima reče :ima skuplji sonar od čamca ....e, bome i ja sam mogao imati "je-ben 7" sonar koliko me košto taj mol,al nema veze  :ok:

Da ne iskočim iz okvira teme ,a tema je vez ..... bitno je uz vez,tj mol .....dobro svezati i ostalo

zvona

Svaka čast..ali kuća je bombon.. nemam riječi..

Rap

Samo, ćenifa je daleko i nema grijanje  :thefinger:

Jel ovaj vez odmah ispod ili gdje?

Greys

zvona

Je rap..kuća je odmah gore..na
Slici se vidi čelo kuće.. milina