Prijedlog za pravilnik (postavljanje slika)

Autor mario123, Siječanj 13, 2016, 14:09:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Slaven

Citat: Hunter  u Siječanj 13, 2016, 23:10:53
evo mariju primjer za sliku, iako ,od maloci sam loš primjer svima!

A ko je to na slici, ne prepoznajem ribolovca, nekako mi lici na simu, al nisam siguran, pre mrsav djeluje, da nije nest bolestan :stripii:

rj

Citat: mario123  u Siječanj 13, 2016, 14:09:56
Nevidim u pravilniku nigdje da pise, a bilo bi to jako lijepo.
Da slike moraju biti u skladu sa zakonom i onime sto pise u dozvoli.
Dozvola nije alibi koji pokazujemo cuvaru, nego nesto sto je zakonom propisano i cega bi se svaki ribolovac trebao pridrzavati.
citiraj mi članak zakona kako slika mora izgledat

kako uslikat recimo kapitalnog soma ? čovječe drugi mjesec jel trebam obučen u vodu do vrata da namjestim "lijepu sliku" da bi likovi koji imaju višak umjetničkog talenta rekli BRAVO MAJSTORE ? kvačak je svog 100+kg jedva navukao na obalu pa popljuvaše čovjeka ....sa ribom 60+ kg ribolovac jednostavno nemože baratat ...pogledaj slike iz USA  tune ...merlyni ...svi okačeni i vise ...dobio sam ban na varaličaru zbog uslikanog ždrijela soma u kojem je shed (od moda koji ne razlikuje soma od smuđa) ždrijelo je bilo krvavo ,,,shed se vidi...jedino što nisam imao četkicu za zube da operem posljedice koje je prouzročila udica ...
tamo ću samo otipkat oproštajni post i ćao ...nije problem u banu već u tome ko me banirao ....žalio se mod zbog "krvavog ždrijela smuđa" a slikan je Brunin som 65 kg....
kako da me takva budala kažnjava ? ono zbilja nema smisla ..
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Hunter

nemoj me jebat da je zbog tog??
jebga,posto ubodemo ribu,krv je sastavni dio pecanja...

No

Kažu pametni ljudi da jedna slika govori više od tisuću riječi.
Internet predatori,"sudci", "ljubitelji","kritičari" svega i svačega, dovest će do toga da ljudi koji LOVE i imaju tehničke mogućnosti za snimit sliku ili video zadrže to za sebe i uski krug prijatelja.
Svaka slika svjedoči tren.Život.
Uljepšavat stvarnost nekakvim idiotskim pravilima koje određuju ljudi koji ne razlikuju soma i smuđa nema smisla.
Nakon nekog vremena galerije na forumima ostat će prazne.Mada i sad nisu nešto pune.
:dontknow:

maverick

Mi smo odustali od konstantnog naslikavanje jer nije nam potrebno da citamo kojekakve komentare. Okacimo po koju sliku kad je bas extra riba ili kad je neka interna zezancija u pitanju. Inace ne dozvoljavam da me kritiziraju koje kakvi mutanti s tri dana na vodi. Ostali forumi imaju neka pravila koja postivaju i drukcije nemoze. Ali ribolov je dobrim dijelom krv...znoj i ubijanje...kome se to ne svidja neka ni ne peca
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ps

Svi forumi imaju nekakva svoja pravila, kojih se treba svaki član pridržavati, ali koliko svi zajedno forumi imaju članova s toliko znanja i iskustva kao ministar-rj? Mislim da bi se ponekad  trebalo malo "olabaviti" s ishitrenim banom, kolega nikoga osobno nije uvredio, omalovažavao, ili ništa slično. Uvijek dođe vrijeme kada se jednostavno malo mora stati na loptu.     

pajdo77

Pa ne znam šta bi rekao. Riba je upecana sa udicom,normalno da krvari,šta bi trebao sliku retuširati i staviti "modnog mačka" iza? Neki ljudi su stvarno blesavi u materinu.

Žorž

Josipe,ja da sam na tvom mestu,osetio bi neopisiv bol u predelu donjih ekstremiteta,banirati nešto gde se iz aviona vidi,da je riba uzela i napala varalicu,je u najmanju ruku smešno i neozbiljno.Već sam naveo negde ranije da je meni moralisanja C&R ribolovaca,pun ..ac,moje društvo i ja smo U&S ribolovci,jedino što sam sebe uspeo da nateram,je da smuđa ne pecam mesec dana pre mresta i dve nedelje nakon istog,a i to je isključivo iz jednog razloga,sigurno bih odneo kući svaku maticu koju ulovim u tom periodu.Za mužjaka me boli uvo,a moralistima te vrste mogu samo jedno da poručim:Niti ste vi gospodo .ebali kada je bilo vreme,niti ste ikada uhvatili kapitalnu ribu i nakon toga bili u dilemi,šta sa njo uraditi! :hi:

Ervin

Ovde sam dužan da odgovorim, jer je očigledno došlo do nesporazuma i nema smisla da se stvara pogrešna slika o forumu varaličar!

Josipe, očigledno me nisi najbolje razumeo pre neki dan,...moderator koji je predložio da te kaznimo jako dobro razlikuje smuđa od soma, samo sam ja pomešao jer sam zaboravio šta je bilo rečeno, a sliku nisam ni video dok mi je ti nisi poslao! Osim toga, nije te banovala jedna persona, nego uredništvo varaličara. Kod nas odlučuje ceo tim o takvim krupnijim stvarima kao što je ban.

Razlog zbog kog si kažnjen je što si provocirao moderatora, a ne samo zbog krvave fotke. Zbog krvave fotke nikoga nismo banovali, fotka se obriše i idemo dalje. Inače i sam znaš koliko puta smo ti obrisali fotku, a da ti niko nije ništa rekao povodom toga, ali si ti ovaj put još dolio ulja na vatru, pa ne možeš očekivati da se to trpi do besvesti.

Jednostavno na varaličaru postoje pravila koja moraju svi da poštuju i tu je kraj priče.
O tome da li je pravilnik na varaličaru ok, ili nije ne želim da raspravljam, jer ovo nije mesto za to.
Izvinjavam se mavericku i ekipi foruma pecaros-os, jer ne želim da raspirujem bilo kakvu raspravu, ali osaćao sam potrebu i dužnost da odgovorim i pojasnim kako stoje stvari! :hi:

maverick

Ma ne sekiraj se....kad imas potrebu da nsm nesto objasnis ...slobodno... :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

nekinho

Citat: maverick  u Siječanj 13, 2016, 23:04:41
Mario, moras shvatiti samo jednu stvar, mi nismo internet pecarosi koji slobodno vrijeme ubijaju na netu, ne promoviramo ni jedan brand pa da imamo koristi od svega ovog. Mi smo ekipa prijatelja koji se druzimo svakodnevno , pecamo zajedno i napravili smo forum jer su drugdje puna kruća pravila. Ne zamaramo se previse s nekim pravilima jer ih ponekad ni sami ne poštujemo...Svako malo se netko pojavi poput tebe...koji bi nesto unaprijedio , popravio i to je za svaku pohvalu ali nama si ti vise manje smijesan...jer ipak mi imamo previse godina da bi slusali neke moralne prodike o ulovima, o c-r ribolovu...o slikama...jer ovo je mjesto za razbibrigu...ubijanje vremena kad ne pecamo ili kad nismo u "podrumu" tako da opusti se i uzivaj...Napisi ponesto o basu jer o tome znas vise od nas, pokazi nekom svojom slikom kako bi to trebalo izgleda pa ce netko mozda slijediti tvoj primjer...

:notworthy: :notworthy: :notworthy:

I zato je ovaj forum iznad svih ostalih!!!
Kaže jedna pjesma: Sve poštivam, svoje uživam....

rj

Citat: Ervin  u Veljača 15, 2016, 11:18:39
Ovde sam dužan da odgovorim, jer je očigledno došlo do nesporazuma i nema smisla da se stvara pogrešna slika o forumu varaličar!

Josipe, očigledno me nisi najbolje razumeo pre neki dan,...moderator koji je predložio da te kaznimo jako dobro razlikuje smuđa od soma, samo sam ja pomešao jer sam zaboravio šta je bilo rečeno, a sliku nisam ni video dok mi je ti nisi poslao! Osim toga, nije te banovala jedna persona, nego uredništvo varaličara. Kod nas odlučuje ceo tim o takvim krupnijim stvarima kao što je ban.

Razlog zbog kog si kažnjen je što si provocirao moderatora, a ne samo zbog krvave fotke. Zbog krvave fotke nikoga nismo banovali, fotka se obriše i idemo dalje. Inače i sam znaš koliko puta smo ti obrisali fotku, a da ti niko nije ništa rekao povodom toga, ali si ti ovaj put još dolio ulja na vatru, pa ne možeš očekivati da se to trpi do besvesti.

Jednostavno na varaličaru postoje pravila koja moraju svi da poštuju i tu je kraj priče.
O tome da li je pravilnik na varaličaru ok, ili nije ne želim da raspravljam, jer ovo nije mesto za to.
Izvinjavam se mavericku i ekipi foruma pecaros-os, jer ne želim da raspirujem bilo kakvu raspravu, ali osaćao sam potrebu i dužnost da odgovorim i pojasnim kako stoje stvari! :hi:

Ervine ja sam "gost" na tom forumu ....tamo postoje određena "pravila" mogu ih se pridržavat ili ne ...nemam fotić od 500+e niti imam veze sa fotografijom ...ja sam RIBOLOVAC koji povremeno uslika poneki ulov .Dali je on u "skladu" sa pravilnikom ili nije nemam pojma ...odgovorio sam na stotine i stotine upita početnika i iskusnih ribolovaca .na upite o priboru...varalicama ...čamcima ...motorima....ali što ste me "drkali" oko slika drkali ste za mene je priča završena previše godina imam da bi neko ljećio svoje komplekse na meni ...vama puno sreće u radu al jebite se  :hi:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

Citat: nekinho  u Veljača 15, 2016, 12:21:31
Citat: maverick  u Siječanj 13, 2016, 23:04:41
Mario, moras shvatiti samo jednu stvar, mi nismo internet pecarosi koji slobodno vrijeme ubijaju na netu, ne promoviramo ni jedan brand pa da imamo koristi od svega ovog. Mi smo ekipa prijatelja koji se druzimo svakodnevno , pecamo zajedno i napravili smo forum jer su drugdje puna kruća pravila. Ne zamaramo se previse s nekim pravilima jer ih ponekad ni sami ne poštujemo...Svako malo se netko pojavi poput tebe...koji bi nesto unaprijedio , popravio i to je za svaku pohvalu ali nama si ti vise manje smijesan...jer ipak mi imamo previse godina da bi slusali neke moralne prodike o ulovima, o c-r ribolovu...o slikama...jer ovo je mjesto za razbibrigu...ubijanje vremena kad ne pecamo ili kad nismo u "podrumu" tako da opusti se i uzivaj...Napisi ponesto o basu jer o tome znas vise od nas, pokazi nekom svojom slikom kako bi to trebalo izgleda pa ce netko mozda slijediti tvoj primjer...

:notworthy: :notworthy: :notworthy:

I zato je ovaj forum iznad svih ostalih!!!
Kaže jedna pjesma: Sve poštivam, svoje uživam....

Mi smo više manje ekipa s Vukova i poneki s Varaličara, kako su Vukovi krenuli u neku komercijalizaciju sve je vise bilo pravila koja su nam izgledala kao da nas hebe u mozak netko s 12 godina. Tako da smo se odličili da napravimo forum gdje ce biti neki normalan odnos i vise manje inzistiramo na kulturnom ponašanju bez vrijedjanja i pičkaranja i da ne ličimo recimo na Ribomaniju ali da opet svatko moze reci sta zeli. Iz toga nismo kruti prema nekim pravilima poput slika i toga ali razumijem kad to netko zeli drzati u nekom redu.
Kod nas je simptomatično da smo vecinom kucni i okolo kućni prijatelji  :stripii: da smo strastveni pecarosi ali da nismo klošari i da ne zivimo od toga, svatko radi neki svoj posao ili je u penziji a ovo nam je 24 satni hobi  :stripii: Nismo gladni za ribom, ne otimamo se za pozicije, dijelimo znanje medjusobno...u biti za sad smo dobra ekipa koja i kad se podsvadja brzo se pomiri  :stripii:
Jednom mi je netko od baniranih rekao da uklonim sve one koji ne razmisljaju kao ja...da skoro pa točno...mi smo jedno specificno drustvo i valjda s 40-50 godina a neki i vise  :stripii: mozemo da biramo s kim cemo se druziti i kako cemo provoditi slobodno vrijeme. A sto se tice pjesme...ta mi je druga omiljena  :occasion14:

Slaven

maverick

Pa da, ako uzmemo u obzir da je jučer bilo valetinovo i da sam od 9 ujutro do 9 navečer proveo s Jurom i Tonyc ....pa ti vidi tko je tu kome simpatija , s tim sto su me i na dan zaljubljenih prevarili za lovu   :stripii: