bučkanjem na soma

Autor miha, Prosinac 25, 2012, 19:28:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Greys

Iako je ljeto daleko, što mislite o ovome za bučkanje? Ima ih u raznim veličinama, od manjih do stvarno velikih.

mossi

Mislim da većina somolovaca na bućku najviše ulova ima na gliste, turpake i pijavice.

silure

mossi

Ma odličan je to mamac ali za stacionarno pecanje, uz prihranjivanje.
Tako da je to poprilično skup sport. Slično modernom šaranolovu.

silure

nisam isprobao ali svakako vrijedi isprobati ...  ma samo neka nam dodje proljece...

Tićo

Ja volim da probam sve što je novo  :uf: tako da bi i ovaj mamac probao, ali po mom mišljenju to je bolje za stacionarno pecanje  :sha:

šajzika

Svi pricaju suncan i vruci dan za buckanje.
Jel neko probao po noci i jel ima smisla. Po nekoj logici bi trebo doci jer je aktivniji nocu.
Audentes fortuna iuvat

maverick

Ja buckao od 14 do 16 danas....udaraju kao blesavi..ali sve sitni....izvadio par komada i par udaraca...a ponoci...ne znam...tad je logicnije da je vec gore pa onda voblerom kasikama ....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

silure

Bas to sto maverick kaze...i naravno da se nocu moze buckati samo sto je nocu aktivan i nece biti na mjestima gdje se inace trazi buckom vec uz samu obalu...prednost u podne da cesto znaju na jednom mijestu biti vise komada pa ce se jedan izprovocirati i danju ide od dna ka gore od ispod bucke po osjetilima i naljece na mamac...npcom je na povrsini i cesto ce promasiti mamac na putu ka bucki...ajmo rec neka moja filozofija

zvona

Planiro sam sutra ako vrijeme dozvoli ici na bucku..poneso bi dva sistema jedan na prst blize dnu..a na drugi bi stavio bandara i odredio dubinu s plastičnom bocom..pa me zanima kad bi som lupio na kedera dal bi kasnio u kontri pošto taj sistem nebi držo na prstu..stavio sam udicu i trokuku

maverick

Ma kad ga pokupi...nista ne kasnis...ja sam stap s cepom izbacio kad sam sam jer mi komplicira stvar..posto buckam iz čamca s kabinom...sam se usmjeravam po toku...i upetljam se ziv....sam drzim konopac i to je to...s tim sto cesto mijenjam dubinu....nekad sam pri samom dnu...metar iznad nekad na dva tri metra dubine ...ovisi ...kombiniram i lovim
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Mario, koje bućke koristiš?

maverick

Neku madjarsku za deset eura i one sto sam uzeo preko tebe...vidi nisam ja neki strucnjak...ali jos se nikad nije dogodilo u dvije godine da se na spustu od tri-cetiri kilometra nije uvatilo neko somče...spricam na sve strane...masim ali lovim  :ok:

zvona

Probat cu pa cu vidit dal mi smeta taj drugi sistem..odredio bi dubinu oko 4.5m-5m i nek me prati niz vodu..mossi ja lupam sa tvojom i isto ko i maverik pogađam ali i profulam..

zvona

Od čega bi bilo dobro napravit onu kičanku?