bučkanjem na soma

Autor miha, Prosinac 25, 2012, 19:28:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Od crvene vune ...oparaš stari đemper...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Tićo

zvona

Večeras pletem hehe..moram kaki stari đemper crveni nač

silure

Teprija kaze jedno a praxa drugo...u preksi se kunu u crvenu vunu a u teoriji da vuna sluzi kako za vibre tako i za sistem ljepljenja vune za cetke soma kako bi teze ispustio ili ispljunio udicu sto daje malo vremena za zakasnulu kontru...e sad  :dontknow: svatko ima svoju teoriju a isto tako netreba puno kemijat i za svaki slucaj najbolja crvena hehe

zvona

Koliko ju stavit iznad udice?

silure

Vuna da je udaljena oko 10-15 cm je vec dovoljno....bar meni

zvona

Silure a šta mislis prilikom bučkanja i cimanja mamca gore dole..kazu ta vuna vibrira ili privlači bojom soma..po men je mozda bolje tu kičanku stavit tik iznad mamca jer postoji mogučnost da ce som napast nju a ne naš mamac..i onda imamo fulanje ako je visoko gore..ako grješim ispravite.me

Jožef1

Igra li ulogu boja kod soma  :dontknow: mislim kako ne, već vibracija i zvuk  :takoje: jao što je som živac
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

silure

Pa moguce da ce napasti kicanku...o tome nisam vodio nikada brigu valjda zbog toga sto se som dize do pljena od ispod pa prvo naljece na mamac...u vecini slucajeva usisa odozdo a nocom zna povijati poput stuke..cak i vobler danju lovi odozdo iz zasijede a nocom vija...tako da 10cm je ok...i mene su tako ucili toga se drzim a ako sumnjas ti priblizi kicanku mamcu ...svejedno je

maverick

Vidim vani dosta koriste neke kićanke koje na krajevima imaju neke plastične kuglice...trokuka je odmah ispod ...budem iskopao sliku ngdje pa okacim...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

miha

silkonske meduze ima u škorpionu nabavio sam si nešto .....

joker

mozda je u tim kuglicama zvečka
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

Josip

Ja mislim da boja kićanke nije bitna, s obzirom da je somu vid kao osjetilo na zadnjem mjestu...praktički je slijep vidi samo siluete...kićanku stavljaju koliko sam čuo od jednog ribara zbog toga da mu se udica dovoljno dugo zadrži u ustima...

Mariorhr

Nisam neki veliki znalac al smo kolega i ja jučer koristili ovakav sličan sistem

P.S. slika je malo lošija

silure

I to je to  :thumbsup: vidim kicanka malo udaljena od udice i to je ok...jedino malo prednosti dajem udici sa 2 ili 3 kraka