bučkanjem na soma

Autor miha, Prosinac 25, 2012, 19:28:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Mornar Popaj

Izmiksaš u blenderu jedno 10-ak ili više rovaca, ovisno o potrebi. Nema boljeg dipa  :takoje:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

maverick

Prosle sam godine lovio na bucku...spust 2-3 kilometra po par komada...puno bude sitnih ali akcija non stop...ove godine buckao u par navrata...namucim se da ulovim jednog po spustu...mahom to radim durbaherima....i sve kontam mozda mi fali neki dip...ima ih, nije da nema....na pecanje ih ulovim...na durbahera ili na lepicu....vidim na sonaru...dizu se ali ne uzimaju tako kako su prosle godine...nisam bas neki vrsni buckaros ali.....znam ponesto...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Smithwick maniac

Onaj tko je hvatao rovce i imao prilike pomirisati tekucinu koju poprska iz zadka taj zna sto je uzasan miris,smrad i najjaci prirodni dip sto postoji za soma.
Mislim da je steta izmiksati 10 rovaca jer u njegovom zadku ta tekucinu u jakoj struji provjereno radi najmanje 15 min a kad se izmiksa i namace vata ili neki drugi medij pitanje je koliko je to trajno u vodi.
Osim toga rovac ima i nekakvu crnu tekucinu da li mu je to zuc ili sto vec ne znam ali miksanjem svega toga mogao bi se postici kontra efekat.
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

Kugla

Nekada sam nalazio rovce ili kako mi još kažemo mrmke u bašći, ali sad ni za lijek, jel ima neko pametnu gdje ga potražiti

Smithwick maniac

Citat: maverick  u Srpanj 27, 2015, 19:18:20
Prosle sam godine lovio na bucku...spust 2-3 kilometra po par komada...puno bude sitnih ali akcija non stop...ove godine buckao u par navrata...namucim se da ulovim jednog po spustu...mahom to radim durbaherima....i sve kontam mozda mi fali neki dip...ima ih, nije da nema....na pecanje ih ulovim...na durbahera ili na lepicu....vidim na sonaru...dizu se ali ne uzimaju tako kako su prosle godine...nisam bas neki vrsni buckaros ali.....znam ponesto...

Kad slabo prima tj.dize se pa spusti kako kazes da vidis na sonaru...
Ili digne se pa mrljavi,pipka pa ostavi...
Ako valja lepica tj.ako si hvatao na tu lepicu koju imas tada probaj buckati na nju.
Iznenadit ces se kako odjednom pocnu agresivno primat.
Jedan lega to radi i ima strasne rezultate.
Ja sam jednom prije 2 god. kupio lepicu po bolesnoj cijeni od 400 kn kg i nisam nista na nju uhvatio.
Na mrmka i durbosa na stapu pored hvatam a na tu lepicu nece.
Tada sam rekao nikad vise jer preskupa je da se kockam da li ce raditi ili ne, i od tada je nisam koristio i necu.
Eno jos mi stoji u zamrzivacu.

maverick

Ne pipkaju uopce...samo ga vidim dodje gore i ne uzme....a na pecanje uzima...i lepicu i na durbahera...mrmka ne volim da uzmem u ruku  :stripii: a na skoljku nisam ni probao...moracu ovih dana  :ok: a lepicom pecam na drukciji nacin...uopce je ne mijesam....samo stavim u onu čarapu s velikim okama i napravim kao boilu oko 3-4 cm probmjera i zakcim na udicu kao i boilu ...i ako je u blizini peca za desetak minuta...a ta čarapa traje za 2-3 griza
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

moj kugla ja ove godine mrmka vidio nisam,prijatelj radio na terenu i na nekoj farmi nakopao hrpu njih no budala se vratila na teren,nikom nije rekao da ih ima i svi pocrkali ili se pojeli ne znam a mogao ih je prijateljima podijeliti ili makar prodati,konjina.

Smithwick maniac

Mozete ih traziti uz kanal u kojem ima durbosa i ritskih.
Vole biti u onoj zemlji nalik ilovaci.
A mozete i u humusnoj zemlji koja je nekad bila stajnjak, u svjezem nefermentiranom stajnjaku ih nema.
Iz tog starog stajnjaka su puno kvalitetniji nego iz ilovace zbog intenzivnijeg mirisa.
U basti zna biti pokoji takoder zbog humusne tvari a i povrca no to je nedovoljno za pecanje.
Kad bi ih u basti bilo u kolicini dovoljnoj za pecanje tada to vise ne bi bila basta :jede: :uf:

bb

Školjka je meni super nakupim ih za čas a daje rezultate.

šajzika

Citat: bb  u Srpanj 28, 2015, 13:55:57
Ja ih u zadnje vrijeme nemogu naci
Audentes fortuna iuvat

bb

Kad idem bućkat stanem na par mjesta na neki sprud ili na  male zaostale vode iza spruda zavrnem nogavice i lagano proštetam

šajzika

Ma i ja sam tako.
Pratio sam i tragove jer se tocno vidi gdje tj od kud idu. Al nema u zadnje vrijeme.
Prebacio sam se na zabe
Al mi umre. Djubre od zivotinje. Ni ne bori se za zivot
Audentes fortuna iuvat

Stepa

Pa izvadi je krkane malo van da uzme zraka  :stripii: :stripii: :stripii: baš čudno što ti crkne :uf: :uf: :stripii: :stripii:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

dravski pecaros

Citat: šajzika  u Srpanj 28, 2015, 14:13:37
Ja ih u zadnje vrijeme nemogu naci
ja ti punu kantu navadim ak trebaš :hi:

umpahpah

ŠKOLJKE SU ZAŠTIČENE VELIKE SU KAZNE SAMO DA NE BUDE "NISAM ZNAO" ONE SA PRUGAMA