Novosti iz raznih medija

Autor pajdo77, Veljača 17, 2016, 16:23:46

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

No

"Bez obzira na porijeklo, bilo kojoj ptici koja ne ispunjava zdravstveni status i nije testirana neće biti dozvoljeno da ostane u Australiji"

Nije za vjerovati da traže tog goluba da ga koknu, a kao civilizirani

Pajdo vrlo brzo će ljudi biti poput ptica
Tko ne dopusti da mu se čeprka po venama- nema letova   :uf:

pajdo77

Paraglajder i ventilator na leđa i slobodan kao ptica. Samo treba paziti da nas vjetar ne odnese u Australiju pa da oni tamo ne zapucaju

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Pricao sam nekoliko puta s prof. Hedericem i mogu slobodno reci da me odusevio s razmišljanjima i raznim projektima tj rjesenjima.
Tocno vidis kad struka govori a ne politikanstvo.
Razno razna rjesenja za tramvaje, autobuse itd itd
Audentes fortuna iuvat

mossi

Citat: šajzika  u Siječanj 18, 2021, 10:25:29
http://www.glas-slavonije.hr/454017/3/Elektricni-brod-iz-ravnice
Pročitao sam tekst i ako sam dobro razumeo, jedrenjak bi trebao koristiti promenjivu geometriju i smer elise koji bi dok bi bio pogonjen jedrima koristio propelere kao generatore..

Uopšte ne sumnjam da to ne bi radilo, pitanje je samo koliki su gubitci na brzini broda pošto propeler da bi generisao el.energiju mora da pravi otpor .. ok. Vetar je gratis, brzina je malo manja, ali pitanje je koliko je to  poskupljuje brod i da li je to rešenje baš toliko revolucionarno da bi bilo svetski hit i predmet velikog profita. Jel preduzetnik koji radi za klikere nije preduzetnik..

Brodovi su idealni za kombinaciju izvora koji generišu el. Energiju.. tu je manje više uvek neki izvor.. ili sunce ili vetar.. kombinacije tipa  hybrid su nešto što je prelazni oblik sve dok ne osmisle mikro nuklearke veličine akumulatora.. što će kad tad sve ostalo da baci u zasenak.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

pajdo77

Neka ti Kinezi dođu vamo vidjeti naše vlakove,to je svjetsko čudo. Kreneš iz Osijeka za Split i za 24 sata si već u Perkoviću,dva puta se briješ tjekom putovanja da ne izledaš ko Robinzon na destinaciji u koju si krenuo  :stripii:. Uzmeš dva tjedna godišnjeg al moraš i tjedan neplaćenog kojeg potošiš na put  :rofl2:. Nek sam ja tim Kinezima sad odbrusio.

maverick

Citat: šajzika  u Siječanj 18, 2021, 15:50:32
Pricao sam nekoliko puta s prof. Hedericem i mogu slobodno reci da me odusevio s razmišljanjima i raznim projektima tj rjesenjima.
Tocno vidis kad struka govori a ne politikanstvo.
Razno razna rjesenja za tramvaje, autobuse itd itd
Nikad ni vidio ni cuo za covjeka ali drago mi je da ovom gradu ima i pametnih , ponekad pomislim da su se sve budale ovog svijeta slile tu ili da se snadju ili da rade s nekim drogama....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

Citat: mossi  u Siječanj 18, 2021, 17:37:57
Citat: šajzika  u Siječanj 18, 2021, 10:25:29
http://www.glas-slavonije.hr/454017/3/Elektricni-brod-iz-ravnice
Pročitao sam tekst i ako sam dobro razumeo, jedrenjak bi trebao koristiti promenjivu geometriju i smer elise koji bi dok bi bio pogonjen jedrima koristio propelera kao generatore..

Uopšte ne sumnjam da to ne bi radilo, pitanje je samo koliki su gubitci na brzini broda pošto propeler da bi generisao el.energiju mora da pravi otpor .. ok. Vetar je gratis, brzina je malo manja, ali pitanje je koliko je to  poskupljuje brod i da li je to rešenje baš toliko revolucionarno da bi bilo svetski hit i predmet velikog profita. Jel preduzetnik koji radi za klikere nije preduzetnik..

Brodovi su idealni za kombinaciju izvora koji generišu el. Energiju.. tu je manje više uvek neki izvor.. ili sunce ili vetar.. kombinacije tipa  hybrid su nešto što je prelazni oblik sve dok ne osmisle mikro nuklearke veličine akumulatora.. što će kad tad da sve ostalo   baci u zasenak.

Hmmm
Clanak je dosta ogranicavajuci tako da ne mozemo u detalje onako kako ti volis.
Sama prica o dravskom tramvaju na komprimirani zrak me odusevila, pa sam pričao o prebacivanju stlacenog zraka koji se jako jako brzo izvrsi (sto nisam znao) , u biti dok putnici izadju i udju, pa o elektricnim vozilima, majstorima za iste, komprimirani zrak u automobilima uz male preinake motora s unutrasnjim sagorjevanjem (komp zrak gura klip dole) itd itd.
Lijepo je popricat s pametnim čovjekom. Sudjelovao je u puno projekata i vidio puno rjesenja  u raznim velegradovima pa moze pricat o svojim iskustvima.
Audentes fortuna iuvat

mossi

Hmmm
Clanak je dosta ogranicavajuci tako da ne mozemo u detalje onako kako ti volis.

Pa naravno da neće ići u detalje..
Pogotovo ako žele napraviti nešto prvi i biti u nečemu najbolji..  :icon_thumright:

A da volim detalje i da znam biti cepidlaka .. to je ok.  :stripii: :rofl2:

mossi

https://www.theguardian.com/environment/2021/jan/19/electric-car-batteries-race-ahead-with-five-minute-charging-times

Punjenje akumulatora na kolima.. za 5 minuta punjenja preći 160km .. ovo je ogroman pomak!

pajdo77

Čitam po novinama kako Capak kaže kako će morati obustaviti cijepljenje jer nema dovoljno cjepiva. Da nije žalosno bilo bi smješno. Interesantno u toj priči je da su se gotovo svi saborski zastupnici već cijepili ne zbog toga što su na redu već kako bi narodu pokazali da to nije opasno. Slučajnost ili su imali davno info koji mi tek sada dobijamo nije mi bitno. Jedino mi nije jasno kako je njih netko uspio zahebati kad su premazani svim mastima. Opet će nahebat stari i rizične skupine jer neki sigurno neće dobiti cjepivo na vrijeme zbog nečijeg nemara. Tko će odgovarati zbog 5-50 ili 100 smrtnih slučajeva više koje su se mogle izbjeći? Kako ti ljudi uopće spavaju snom pravednika meni ne ide u glavu. Dakle maske na nosiće i samo strpljivo. Eto nama cjepiva za idući Božić.

šajzika

Kad nema cjepiva, gamad se cjepila , nema za nas, umret cemo.
Kad ima cjepiva , nek se hebu nece mene niko cjepit,  otrov .
Neću bit tudji pokusni kunic.

Stvarno nam nikad ugodit :stripii:
Audentes fortuna iuvat

pajdo77

Najjače su mi babe. Cjeli život taje godine,sve valjda prošli tjedan rođene kad ih čuješ. sad kad je frka i ide to po nekom godištu proizvodnje sve sa Mojsijem u jaslice išle koliko su godina natukle samo da bi što prije do cjepiva došle  :stripii:. Hebiga nitko ne voli umrijet,svako bi još malo ako je ikako moguće.