Rod building

Autor kawasaki, Ožujak 29, 2016, 21:05:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kawasaki

Zasto obratno?   :hi:

Jel ovako?

Brzi od Bolena.

No

Da tako. To se radi zbog lakšeg prolaza strune pri zabacivanju. Ta prva vodilica smanji elipsu koja putuje sa role i usmjeri je kroz sljedeće vodilice.

kawasaki

Jedino sto to kod multica mozda nije tolko bitno kad sa njega izlazi spaga skoro ravno  :sha:
Brzi od Bolena.

No

A čuj ti odlučuješ ,možeš kako hoćeš. Vidio sam i ovako i onako okrenute, a što kažeš ako je gore isključivo multić onda ne bi trebalo bit bitno.  :ok:

kawasaki

Jos cu to posmotriti. Npr to tako obrnuto sam ja imao na Lukach & Kovac hand made Spin Bladeu  :hi:
Brzi od Bolena.

Rap

Tako je kod mene na xzogi

No

:hi: Evo nastavka mog pokušaja opremanja CD- blue rapid modrim oblogama.
Nisam još uvijek zadovoljan, al sam blizu onog što sam htio.
Bit će tu još natpisa na drvetu pirografom i fali ručka, al bit će... jednom,nadam se :stripii:  :stripii:

Malo je nezgodno s tim slikanjem,al uglavnom se vidi namjera. Pri dnevnom svjetlu je ovo modro providno i nije ovoliko tamno kao na slici. Kad se montira štap trebala bi se vidjet boja blanka kroz oblogu. 

kawasaki

Lipo bome  :hi:
Bit ce nesta  :ok:
Brzi od Bolena.

No

Bit će to, ako bog da, jedan lijep i jedinstven štap među svim postojećim štapovima.
Ganja me ta ideja već dugo vremena,evo sad dok sam u zimovniku pokušat ću je realizirat.   :ok: blizu jesam al ima još do kraja ohoho.
:uf: htio bi u ručku ugradit češer od bora. Da bi to bilo  :ok: trebao bi napravit jednu posudu za vakumiranje...   :icon_scratch:  o tom potom.

kawasaki

Poceo mi se okretati nosac role u krug. Odlijepio se od blanka.
I stas sad kad je zima pa reko ajd u akciju.
Prvo sam izrezao onaj dio di ide rola di je reklama Fuji.

Zatim postavio krep traku i rolu te odredio gdje je sredina i kako nosac treba stajati.

To sve zabiljezio na krep traci.

Zamjesao epoxy sporosuseci.

Zatim ubacio epoxy pod nosac role vrteci ga u krug i dopunjavajuci malo pomalo.

Zatim naredio nosac kako treba biti i pobrisao visak epoxy

I posao gotov.
Mozda nije najpedantnije al posao uspjesno uradjen. A tak i tak kad dođe role nece se nista vidjet.  :hi:
Brzi od Bolena.

Zoran Š.

već vidim bude duga zima pa kad dosada napadne za koji tjedan bude izašao i štap i radione

kawasaki

:ok:
Obrisano i spremno za susenje  :ok:

Brzi od Bolena.

Sg.Pepper

Navodno moze i bez motanja konca!
dec d vej aj lajk it....

šajzika

I sta sad imamo ? Jednostavnije? Jeftinije? Bolje mozda?
Audentes fortuna iuvat

Sg.Pepper

Jednostavnije u svakom slucaju, jeftinije (neznam cijenu) al nisam siguran, jedno je sigurno da je brze gotovo od klasike
dec d vej aj lajk it....