Rod building

Autor kawasaki, Ožujak 29, 2016, 21:05:36

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kawasaki

Tiha voda brege dere, to si u pravu.  :ok:

A sta kada spod stapom bacas 180 gr raketu 3 puta u danu po sat vremena npr Cormoran spodom od 450 kn? 

I to spagicom i godinama ga ljudi koriste po cupovima tako i u slobodnom ribolovu i obicne vodilice tj ne markirane tipa fuji i nista im!  :hi:

Nije da sam ja tu sad pobornik loseg i jeftinog(kada u arsenalu imam 90% skupo i kvalitetno) samo zelim pokazati cinjenice iz prakse  :hi:
Brzi od Bolena.

ibro dirka

Sve je to u redu što ti iznosiš ali mislim da spin i stacionarni ( koliko god ti zabacivao ) nemožeš usporedit. Ja znam po 5-6 sati izbacivat po 50 - 60 metara, neki na forumu i duže i uz to ima zapinjanja i cimanja gdje trpe vodilice također...koliko god to zapinjanje i cimanje bilo slabo to su svejedno udarci...

miha

komercijalista malo zahebava .... :stripii:

kawasaki

E pa jbg ja isto spinam po cjeli dan bacam glavinjare, teske glave, lake glave i kao sto se vidi ubio sam si vodilice evo moram metit najnoviji koncept fujitu turbo jer mi ubilo vodilice brale, satralo  :uf: :stripii: :stripii:

Hehe

Imam na stapovima rucni rad tipa Cdei Alps i Fuji i nisam satrao  :hi:
Imam na Daiwi i Shimanu od fuji do obicnih i nisam satrao  :hi:
Imam na Cormoranima, Garmatama, Greysima ni neznam koje i nisam satrao  :hi:

E sad idem kupiti najskuplji k torzo thore koncept jer imam viska para pa da imam take vodilice jer se nemogu satrati   :hi:
Brzi od Bolena.

maverick

Pokidao sam vrsnu vodilicu samo na nekom berkliju...na svim ostalim imao vise ili manje skupe karike...unatoc iznimno puno varakicarenja nije se pohabala ni jedna. Po meni...skupe i kvalitetne karike cuvaju strunu sto nije zanemariva potrosnja kroz godinu. Doprinose osjtljivosti...a o ostrini i brzini necu ni pisati jer tu tek mnogi ne razlikuju ono sto je bitno. Plus tu je i aspekt ...zelim lijep i skup stap...i sam sam ponekad takav pa tko si moze priustiti sto da ne. Druga meni velika smetnja u ovakvim polemikama je da to mora bitu fuji...torzite ili ags ili ne znam ni kako se sve zovu ti noviteti i sve ispod ne valja. Po tome bi stariji stapovi kod mene izdrzali tjedan dana i morali bi na mjenjanje karika sto ni u kom slucaju nema veze s zivotom. Niti vidim potrebu da se opravdava onaj tko ima torzite na nacin da omalovazava one druge niti obrnuto...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mlb

kawa problem je što radiš sa puno štapova pa se ne stignu potrošiti ni na jednom  :stripii: :stripii:

kawasaki

Istina je medju nama  :ok: :mt1032:
Brzi od Bolena.

No

Možda će ovo bit štap koji mi paše ili ne. Al u svakom slučaju će bit unikat.Rukohvat će bit od termo drveta, parenog bagrema i parene bukve ,ako težine uskladim na zadovoljavajući način.
Mislio sam dat profesionalcu da odradi i u zadnji tren sam odustao i baš me raduje ovaj izazov.
Šššta će bit na kraju vidjet ćemo

šajzika

To je onaj cd nano jel ?
Audentes fortuna iuvat

mossi

Ako je kawasaki uspeo  :rofl2: :stripii:

U tebe ne sumnjam.  :no:

:ok: :hi:

No

željkož

Obečao sam slike svoje mašine za motanje/sušenje štapova i evo ih
Ja sam ga radio od alu profila ali naravno može se napraviti i od drveta ili nekog drugog materijala
Moram još riješiti manje kotačiće po kojima se štap vrti jer ovi izgledaju nekako nezgrapno
Motor je od neke stare šivače mašine, remenica i remen također.
"Amerikaner" sam naručio preko Tackle24.de
Motorić za sušenje je sa ebay-a, namjenjen za mikrovalnu
Malo varenja nosača, malo tokarskog posla i to je to

Napravio sam i kratki video ali mi se dugo uploada
Cim bude postavim

maverick

Jako lijepo si to složio  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

Željko,  :icon_thumright: lijepo.
Može pitanje kojom se brzinom to vrti?

željkož

Evo i video kako to sve skupa radi