Cink protektor

Autor Rap, Ožujak 29, 2016, 21:23:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

dolar

ja mijenjam svake godine cin protektor, ove sam morao čak 2 promijeniti, od 4
A motor je imao tek 70 ak sati rada...što po dunavu što po moru..
ZA divno čudo, peraja iznad elise je ostala skoro netaknuta...
Ako je loš cinprotektor, onda na motoru (željeznim dijelovima) dolazi do napučivanja boje
Onak, prosto rečeno
MAŠTA, ČINI SVAŠTA

Rap

Ako nije u vodi kako mu galvanske mogu potrošiti cink  :sha:

dolar

Moj čamac je na vodi, kad i ja...inače mi je u spavačoj sobi  :icon_biggrin:
PA opet, odu cinkovi...kao što gore napisah nakon 70-ak sati rada...
Ako post izađe bez fotke, onda opet "neznam postaviti istu" :icon_scratch:
MAŠTA, ČINI SVAŠTA

Rap

Nemaš uopće link na sliku u postu.Nisi kopirao link sa tinypic i stavio ga u post  :hi:

maverick

U konacnici pricamo o cinku i magneziju...u svakom slucaju je bolje da se trose nego da strada negdje motor...samo je bitno da se redovito mijenjaju
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Citat: maverick  u Ožujak 30, 2016, 22:35:23
U konacnici pricamo o cinku i magneziju...u svakom slucaju je bolje da se trose nego da strada negdje motor...samo je bitno da se redovito mijenjaju

Imam 7 punih godina YF25 i na njoj protektor kao nov, na čamcu se ne vidi nikakvo pa ni najmanje oštećenje, kao ni na motoru.

Gde bi to NEGDE trebalo da se pokaže, na motoru.. ?!

maverick

Najčešće na kućistu a kod novijih i na pojedinim komponentama motora...Nisam pobornik onih priča...stari sportex je extra a ovo novo nista ne valja, ali ako o ovom pitanju poredimo motore...sigurno je tako... :uf: Kod starijih modela ovakvih zezancija s protektorima nema bas tako često...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

Da li je moguće da "izgleda" dobro a da nema svojstva koja bi trebao imati?

maverick

Itekako...pogotovo ovi zamjenski koji su jeftiniji 30 posto

Rap

Ne znam koliko je pametno na tome šparati.
@mossi

čudim se da ga ti nisi mjenjao

mossi

Pa zato sam i napisao u nekom postu iznad.. sve izgleda kao prvog dana, a motor ima 8, a čamac 7 godina.  :ok:

Niti se troši anoda, niti motor niti čamac?!  :eek:

Čamac mi stoji u marini, stajaćica (sa slabim tokom).
Motor uvek podignem iz vode, nije galvanski odvojen od alu čamca.
Čamac je ODVOJEN od ostalih čamaca i pontona koji su plutajući beton!!!!

Ako imate flos od metala i vežete ga lancem, tada je vaš čamac anoda i štiti flos.  :takoje:
Ako na čamcu imate anodu, tu funkciju samo delom prenosite na nju.

Nemam šta da štedim jer nemam šta da menjam..
Zato sam i pitao poglavicu GDE se to skriveno vidi propadanje motora, jer ja ne vidim nigde..  :no:

maverick

Ta generacija motora koju ti imas je nepoderiva u svim aspektima i nikad vise neces kupiti tako kvalitetan a nov  :ok:

mossi

Čamac je odvojen od antialgina Hempel prajmerom, a antialgin NIKAD nije na bazi BAKRA!

Bakar je odličan provodnik pa i to uzmite u obzir ..
To je jedan (glavni) od razloga zašto ne sme na Aluminijum..

mossi

Citat: maverick  u Ožujak 31, 2016, 19:09:30
Ta generacija motora koju ti imas je nepoderiva u svim aspektima i nikad vise neces kupiti tako kvalitetan a nov  :ok:

:notworthy: :notworthy: :notworthy:

:occasion14:

Rap

Osim izvana trebao bi imati i protektor unutar motora