Tiger Shark by Bakara

Autor Bakara, Travanj 21, 2016, 10:21:20

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Bakara

Doslo vreme da i ja otvorim temu sa poznatim naslovom!  :glasses9:
Konacno, uspeo sam da nabavim Tiger Shark. Dugo sam se razmisljao da li da rizikujem sa jednim Sharkom koji ima interesantnu istoriju ali je nenormalno zapusten i  ceo svoj zivot na suvom, ili da ipak gledam da uzmem nesto sto je na vodi... To sto je taj neki na vodi, realno, ne znaci nista osim da je citav. Kako je odrzavan, ko je i kako sa tim camcem plovio, da li je krpljen, gde je sve busen da bi se ugradilo ovo i ono - to su sve stvari koje me iskreno nerviraju, jer volim da sve bude u fabrickom stanju iako je polovno, bez nekih glupih budzevina.

Na kraju sam se odlucio da uzmem taj zapusteni, i da ga sredim. Pisao sam vec ovde o njemu i mnogi su me odvracali od kupovine. Ja se samo iskreno nadam, da nisu bili u pravu, a vreme ce pokazati :)
Ovako je izgledalo prosle godine:

A onda je vlasnik raskrcio to oko njega, i ispraznio vodu. Ono sto je ostalo, i dalje nije mali posao:

Onda smo uzeli da ga peremo, sa aparatom za pranje pod pritiskom, Axel Sgrasso, Cif, Asepsol, cetke i sundjeri...
Posle dosta posla, to je vec bila velika razlika. Posto nisam imao prilike da ga sredjujem na suvom osim da ga vozim 100km odatle, resio sam da ga spustim odmah na vodu, pa da usput radim to sto moze na vodi. Lista nije mala, ali ce biti dovoljno za ovu sezonu. To su na primer, prozori, vrata, poklopci komora i lezaj, farbanje kabine iznutra(malo i radi dezinfekcije), lepljenje tepiha na terasi, bitve, rukohvati... Ima svasta, ali nema veze!
Odlucio sam se za ovaj camac zato sto je u fabrickom stanju, nema nijednu rupicu van one koju je proizvodjac probusio, nikad nije bio na vodi, ima papire i nije silovan nikakvim motorima, panjevima, obalom...
Kakvo je stvarno stanje, ne mogu da znam dok ne otvorim dno na kraju sezone i dok ne stavim neki jaci motor.

Evo slika sa vode:

Sta da vam kazem, pozelite mi srecu!

Sg.Pepper

dec d vej aj lajk it....

maverick

Ne izgleda to tako ni loše kad se opralo  :occasion14:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Bakara

Hvala momci, nije to lose, ali mu treba malo paznje da bi izgledalo pristojno ;)
Inace vidim, nosaci rukohvata na krovu su fabricki fiksirani sa pop nitnama, tako da stoji ono sto je neko predlozio da se i bitve tako fiksiraju, sigurno da je izdrzljivo.

ibro dirka

Svaka čast na hrabrosti. Nek te služi dugo!

DIDAPATAK

..velik posao  :icon_thumright: ali pruža i veliko zadovoljstvo  :clap2:
..dugo i sretno korištenje  :occasion14:
.. :baba:

Rap

Dobra polirka i kabina ko nova  :ok:

Bakara

Camac i dalje na vodi, koristi se prilicno i za sad sam skroz zadovoljan, cvrst je i odusevio me sa stabilnoscu. Dok su zena i dete u kabini, ja hodam okolo i niko se ne buni :)
Trenutno je na njemu cetvorka i naravno, ide sporo, ali nije ni bitno dok se ne pojavi neki motor koji mi odgovara.

U medjuvremenu su uradjena vrata, i poklopci na komorama. Evo par slika, pre i posle:

maverick

:ok: Samo polako...sredićeš...ima vremena...bitno da se koristi  :hi:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Bakara

Ma da, sad trazim one sarke za poklopac, da to sredim i resim zakljucavanje skroz. Posle mi je u planu da ofarbam unutrasnjost, pa da sredim prozore pre nego sto napravim i ubacim duseke. Gledam pleksiglas(klirit), pa da ga namonitam sa spoljasnje strane izjedna, a stare prozore sa kederima poskidam. Nego nesto nisam siguran, da li ima vec u startu da se nadje klirit koji je zatamnjen, ili moram naknadno da zatamnjujem folijama?

maverick

Bakara

Razmišljam o tim prozorima ovih dana intenzivno pa ne znam sta je najpametnije uraditi...
Da nije ipak možda bolja opcija nabaviti kedere, i samo zameniti stari pleksiglas novim istog oblika i uklopiti to sve kao što je Premix iz Titela zamislio?
Maverick, jesu tvoji prozori dobri i dalje? Tvoj je relativno nov, pa zato pitam

maverick

Moji prozori su za sad ok, ali....vec jednom sam mjenjao kompletne kedere...pa ljepio nekom specijalnom masom koja je za onu stvar...i sad su ok, ali nisam zadovoljan...najvjerojatnije da cu bočne zatvoriti potpuno ali crnom plastiom da ostane vizuelno kao da ih ima i iznutra to plastificirati a prednje...cu lijepiti bez keder gume

Bakara

Mogu vam reci, ova cetvorka ga skroz pristojno gura. Daleko je to od neke brzine, ali ide bez problema. Evo par slika od nedelje ujutru:

Mislim da za sad nemam konkurencije u rubrici "Od babe devojka"? :D

šajzika

Bitno je druze da ti uzivas u svom camcu. Sve ostalo je nebitno
Mozda ces se vise voziti i biti na vodi nego neko sa novim jakim motorom. :hi:
Audentes fortuna iuvat